Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Omsorgen

Vår målsättning på Vårsol stödboende är att ge alla ungdomar oavsett tidigare bakgrund en trygg, meningsfull och lärorik vardag.

Vi fokuserar på att ungdomen skall bli självförsörjande genom studier eller arbete.

Boendet

När ungdomen blir placerad hos oss får den sin bostad i en lägenhet på Västra storgatan 21 eller i Jönköpings kommun med omnejd. Ungdomen bor i sin egen lägenhet.

Vårsols lägenhetLägenhet

Studier och praktik

Vi vet att en fullgjord skolgång är en friskfaktor och vi vill därför arbeta aktivt för att varje ungdom ska få tillräckliga stödinsatser för att klara sin skolgång. För att ungdomen ska klara relevanta mål erbjuder Vårsol studiestöd som bedrivs i Vårsols lokaler. Skolsamordnaren har ett väl upparbetat samarbete med kommunens skolor och följer varje ungdoms skolgång. För ungdomar som är skoltrötta anordnar vi praktikplatser.

På fritiden

Fritidsaktiviteter är viktiga och vanligt förekommande är fotboll, volleyboll och simning. Andra gillar musik, dans och målning. Ungdomarna har möjlighet att få stöd och vägledning av personalen när det gäller exempelvis hushållssysslor, samhällsinformation och inte minst gemenskap och samtal.

Skriv ut