Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Föreläsning - När barn mår dåligt

Hur bryter vi trenden med ökande psykisk ohälsa bland barn och unga? Frälsningsarméns familjecenter Vårsol bjuder in till föreläsningsdag med Morgan Alling, skådespelare och regissör samt Magnus Jägerskog, generalsekreterare för Bris. Tisdagen den 15 oktober kl 9.00 - 15.30

FÖRELÄSNINGEN ÄR NU FULLBOKAD

Frälsningsarméns familjecenter Vårsol bjuder in till föreläsningsdag i samband med 100 års jubileum. Vi belyser den ökade psykiska ohälsan bland barn och unga och lyfter frågan om barn som växer upp i en dysfunktionell familj.

Föreläsare

Morgan Alling, skådespelare och regissör
Magnus Jägerskog, generalsekreterare för Bris - Barnens rätt i samhället

  • Tid: Tisdag den 15 oktober kl. 9.00 – 15.30
  • Plats: Pingstkyrkan, Västra torget, Lagermansgatan 1, Jönköping
  • Kostnad: 350 kronor. Fika och lunch ingår.

Hur bryter vi trenden när allt fler barn mår dåligt?

Barns livsvillkor behöver förändras för att bryta trenden med den ökande psykiska ohälsan bland barn och unga i Sverige. Det visar Bris nya årsrapport. Slutsatsen i rapporten är att vi måste utforma en skola som främjar psykisk hälsa, skapa förutsättningar för en omsorg som sluter upp och ger tidiga insatser för barn där behoven är stora, och en vård som sätter in rätt insatser i rätt tid när barn mår dåligt. Frälsningsarmén Vårsol i Jönköping, som i år har mött barn och unga i 100 år, kan bekräfta den negativa utvecklingen och nödvändigheten av förebyggande arbete. Med seminariet vill vi lyfta denna angelägna fråga för att hitta vägar att bryta trenden.

Om föreläsarna

magnus_jagerskog150px.jpgMagnus Jägerskog är generalsekreterare för Bris, Barnens rätt i samhället.
Han föreläser utifrån Bris nya årsrapport ”Skola. Vård. Omsorg. Och den psykiska
ohälsan”. Föredraget handlar om barns livssituation, de utmaningar barn ställs inför idag och vilka möjligheter det finns till förändring.

 

 

morgan_alling150px.jpgMorgan Alling är skådespelare, regissör och föreläsare. Morgan Alling växte upp i en dysfunktionell miljö som delvis bestod av kriminalitet och missbruk. Som fyraåring blev han omhändertagen av sociala myndigheter. I sin föreläsning blandar Morgan Alling humor med allvar och egna erfarenheter med forskning och analyser. Han talar om hur man vänder negativa tankemönster och ger praktiska råd för att överkomma svårigheter i livet.

 

pernilla_pia300px.jpgPernilla Karlsson och Pia Ericson arbetar på Vårsols familjecenter. De har många års erfarenhet av arbete med barn och deras familjer, där någon hamnat i en svår livssituation. Pernilla och Pia kommer att föreläsa om sitt arbete med familjer där någon lider av psykisk ohälsa och hur det drabbar barnen.

 

Frågor

Har du frågor  kan du ringa 036-17 32 72 eller mejla till familjecenter.varsol@fralsningsarmen.se

Publicerat: 2019-03-19Skriv ut