Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Samtalscentret erbjuder

Den psykiska ohälsan okar i vårt land och många saknar kunskap om hur det blir för barnen som lever under dessa förhållanden. Att få kunskap kring hur det kan bli för någon som lever med en förälder med psykisk sjukdom eller som har förlora en anhörig kan ge förståelse och det kan bli lättare att möta dessa barn. Vi tycker att det är viktigt att så många som möjligt får ökat kunskap så vi alla kan hjälpa dessa barn på ett bra sätt.

Föreläsningar och workshops 

Vi håller i föreläsningar och workshops för arbetsplatser, företag och organisationer kring hur det blir för barn som lever i familjer där det finns psykisk/fysisk ohälsa, sorg, eller skilsmässa. Vi ger även vägledning för personalgrupper, hur man kan se och möta barn som lever i svåra livssituationer. Vi har även flera års erfarenhet av att möta ungdomar som varit på flykt och som kommer till Sverige och allt vad det innebär för den egna individen, där vi kan dela med oss hur arbetet med denna målgrupp kan se ut. Föreläsningarna och workshops kan förläggas på arbetsplatsen eller i våra egna lokaler. De kan erbjudas som ex 2 h eller 1/2 dag. Vi kan anpassa föreläsningar/workshops för behoven i just din/er verksamhet.

Kostnad

1 h: 2000 kr

1/2 dag 3-4 h: 5000 kr

1 heldag 6-7 h: 8000 kr

Grupper 

Vi erbjuder även att komma till din/er skola för att hålla i en stödgrupp. Grupperna sker utifrån målgrupp och är åldersanpassade. Träffarna är 10 gånger och brukar förläggas efter skoltid. Vi ser gärna att skolsköterska el kurator är med vid dessa tillfällen. Exempel på dessa grupper kan vara:

-Skilda världar (barn som lever med skilda föräldrar)

-Barn i sorg (barn som har förlorat förälder eller syskon)

-Psykisk eller fysisk ohälsa (barn som lever med förälder eller syskon som har psykisk eller fysisk sjukdom)

-BIV/BIS (Barn som väntar på uppehållstillstånd, samt barn som fått  uppehållstillstånd)

Kostnad: 15000 kr, max 6 barn/grupp

Föreläsningar i skolan för elever 

Vi kommer ut i skolklasser och berättar ex om "hur det blir för barn när någon i familjen har fysisk/psykisk sjukdom, hur det blir för barn när föräldrar skiljer sig eller när någon nära har dött. Vi vil att klasskompisar ska få större kunskap/förståelse hur det kan bli för ett barn när man lever under dessa förhållanden.

 

Vi erbjuder nu även KBT samtal 

Har ni andra önskemål så hör gärna av er till oss, så kan vi se hur vi kan hjälpa er!

 

 
 
Skriv ut