Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Aktuellt

 


15 oktober: Föreläsning - psykisk ohälsa hos barn 

Hur bryter vi trenden med ökande psykisk ohälsa bland barn och unga?

Läs mer och anmäl dig till föreläsningen här


Aktuellt våren 2019

Kommunen har i nuläge dragit in på det bidrag som Vårsols familjecenter fått årligen för att kunna bedriva arbetet med barn till skilda föräldrar (Skilda världar) samt familjer där det finns psykisk ohälsa och föräldern inte har kontakt med psykiatrin. Vi kommer fortfarande finnas tillgängliga för dessa målgrupper men de familjerna kommer nu behöva ansöka hos socialtjänsten och beviljas om bistånd för stödsamtal/grupp på familjecentret.

Kommunen kommer själva bistå med stöd till ovanstående målgrupper och därför kommer Vårsols familjecenter fokusera på andra målgrupper som verksamheten bedriver.

De målgrupper som inte påverkas är: Sorg (där någon i familjen avlidit), Fysisk ohälsa, Frihetsberövade, Nyanlända, samt Psykisk ohälsa om familjerna har kontakt med psykiatrin. Dessa målgrupper fortskrider som vanligt. Dessa målgrupper arbetar Vårsols familjecenter i samarbete med Region Jönköping län samt folkhälsomyndigheten och får ekonomiskt bidrag för. 

Projekt- Anhörig till frihetsberövade 2018

Ca 30.000 barn i Sverige har minst en förälder som sitter i fängelse eller som är aktuella inom frivården. Till skillnad från barn i andra utsatta livssituationer, saknas specifikt stöd till just denna grupp. Dessa barn faller lätt mellan stolarna eftersom ingen myndighet har ett helhetsansvar för dem. Dessa barn går ofta med en känsla av skam och hamnar lätt i situationer där de känner att de måste ljuga för omgivningen om var mamma eller pappa finns.

Nu har vi inlett ett samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen, Frivården och Häktet starta en riktad verksamhet för barn och andra anhöriga kring denna målgrupp i Jönköpings län.
Erikshjälpen har under flera år funnits med som en samarbetspart till Göteborgs Räddningsmissions verksamhet Solrosen. Den verksamheten finns nu även i Borås och deras arbetsmetod ska användas av oss här i Jönköping.
                                           

Publicerat: 2015-11-25Skriv utKommentera (
)