Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Aktuellt

 


Aktuellt våren 2020

Ny stödlinje

På grund av den situation som råder i vårt land just nu så kan både vuxna och barn ha många tankar och känna oro. Därför har vi på Vårsols Samtalscenter öppnat upp en stödlinje dit du kan vända dig för att få stöd för dig eller ditt barn. Det går bra att vara anonym när du ringer.

Välkommen att ringa vardagar mellan 10-12

036-173272

036-173273

 

 

 

Projekt- Anhörig till frihetsberövade 2018-

Ca 30.000 barn i Sverige har minst en förälder som sitter i fängelse eller som är aktuella inom frivården. Till skillnad från barn i andra utsatta livssituationer, saknas specifikt stöd till just denna grupp. Dessa barn faller lätt mellan stolarna eftersom ingen myndighet har ett helhetsansvar för dem. Dessa barn går ofta med en känsla av skam och hamnar lätt i situationer där de känner att de måste ljuga för omgivningen om var mamma eller pappa finns.

Nu har vi inlett ett samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen, Frivården och Häktet starta en riktad verksamhet för barn och andra anhöriga kring denna målgrupp i Jönköpings län.
Erikshjälpen har under flera år funnits med som en samarbetspart till Göteborgs Räddningsmissions verksamhet Solrosen. Den verksamheten finns nu även i Borås och deras arbetsmetod ska användas av oss här i Jönköping.
                                           

Publicerat: 2015-11-25Skriv utKommentera (
)