Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Aktuellt

Tack för att du vill svara på några frågor om Vårsol:

Känner du till någon av Vårsols verksamheter?
Hur har du fått kännedom om Vårsols verkamheter?
Har du någon gång hört av dig till Vårsol för:
Skulle du rekommendera familjer att få stöd hos någon av Vårsols verksamheter?
Finns det något du tycker någon av verksamhet inom Vårsol skulle kunna arbeta mer/annorlunda med?
Vill du bli kontaktad av någon av våra verksamheter för mer information? 
 

Ny stödlinje

På grund av den situation som råder i vårt land just nu så kan både vuxna och barn ha många tankar och känna oro. Därför har vi på Vårsols Samtalscenter öppnat upp en stödlinje dit du kan vända dig för att få stöd för dig eller ditt barn. Det går bra att vara anonym när du ringer.

Välkommen att ringa vardagar mellan kl 10-12 till 036-173272 eller 036-173273

Projekt- Anhörig till frihetsberövade 2018-

Ca 30.000 barn i Sverige har minst en förälder som sitter i fängelse eller som är aktuella inom frivården. Till skillnad från barn i andra utsatta livssituationer, saknas specifikt stöd till just denna grupp. Dessa barn faller lätt mellan stolarna eftersom ingen myndighet har ett helhetsansvar för dem. Dessa barn går ofta med en känsla av skam och hamnar lätt i situationer där de känner att de måste ljuga för omgivningen om var mamma eller pappa finns.

Nu har vi inlett ett samarbete med barnrättsorganisationen Erikshjälpen, Frivården och Häktet starta en riktad verksamhet för barn och andra anhöriga kring denna målgrupp i Jönköpings län.
Erikshjälpen har under flera år funnits med som en samarbetspart till Göteborgs Räddningsmissions verksamhet Solrosen. Den verksamheten finns nu även i Borås och deras arbetsmetod ska användas av oss här i Jönköping.

Skriv ut