Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Om oss

Frälsningsarmén i Umeå är en del av den världsomspännande kyrkan Salvation Army.

Välkommen till en växande församling som värnar om alla människors lika värde!

Värdegrund och uppdrag


Tre värdeord karaktäriserar Frälsningsarmén. All verksamhet vi bedriver fylls av dessa kännetecken. De är vår essens, vår själ och de gör oss unika.


Välkomnande


Vi har en öppen och kärleksfull gemenskap dit alla är välkomna. Vi möter alla människor utan åtskillnad utifrån var och ens unika värde och behov. Därför är verksamheten varierande och uttryckssätten flexibla.


Troende


Vi tror på en treenig Gud; Fadern, Sonen och den helige Ande. Vi vill att alla människor genom frälsningen ska få uppleva ett liv tillsammans med Jesus Kristus. Frälsningen leder till ett liv i lärjungaskap där vi får vara med att vinna nya människor för Guds rike.


Hjälpande


Vi hjälper dem som har det svårt. Vi kämpar mot orättvisor och vill ge varje människa hopp och tro på framtiden. Vårt arbete sker mitt bland utsatta och behövande i samhället.


Uppdragsbeskrivning


Frälsningsarmén är en kristen kyrka med omfattande social hjälpverksamhet. Vår tro leder till praktisk handling. Vi hjälper den som har det svårt. Vi delar med oss av vår tro till alla människor. Vi erbjuder en öppen gemenskap utifrån människors intressen och dagliga behov.


Internationellt mission statement


Frälsningsarmén är ett internationellt evangeliskt trossamfund inom den världsvida kristna kyrkan. Vårt budskap är grundat i Bibeln. Vår tjänst motiveras av Guds kärlek. Vårt uppdrag är att sprida budskapet om Jesus Kristus och att utan åtskillnad möta mänskliga behov i hans namn.

Publicerat: 2015-03-02Skriv utKommentera (
)