Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vilka är vi?

Frälsningsarmén är en kristen kyrka med omfattande social hjälpverksamhet. Vår tro leder till praktisk handling. Vi hjälper den som har det svårt. Vi delar med oss av vår tro till alla människor. Vi erbjuder en öppen gemenskap utifrån människors intressen och dagliga behov.

Den lokala församlingen - kåren

Frälsningsarméns kår Södra Vätterbygden bedriver arbete i både Jönköping och Huskvarna. Vi vill att alla människor ska få del av det fantastiska i att lära känna Jesus som sin personliga frälsare och vän.

Vår vison:

"Vi vill vara Jesu händer". Vad gjorde Jesu händer? Studerar vi evangelietexterna i bibeln ser vi att Jesu händer räcktes ut till människor och reste upp dem. De tog i döda och livet återvände. Händerna bröt brödet och mättade hungriga. De tog upp barnen i famnen och välsignade dem. Händerna rörde vid sjuka och de blev helade. Det största är att Jesu händer sträcktes ut och spikades fast på korset för din och min skull.

Vad innebär det för oss som kår att vara Jesu händer här och nu? Det kan knytas samman med Frälsningsarméns tre ledord, Välkomnande, Troende och Hjälpande. Vi kan med våra händer välkomna människor in i gemenskapen, sträcka ut en hjälpande hand och resa upp den som fallit. Vi kan bryta brödet och mätta hungriga. Vi kan med våra händer be för medmänniskor och förmedla Guds kraft till en sargad värld. Med våra händer utger vi oss för kallelsen "Södra Vätterbygden för Kristus"

Socialt arbete

Kårens Sociala Arbete, KSA, bedriver verksamhet i Jönköping och Huskvarna. Hjärtat i arbetet är "Hannas VarDagsRum", en mötesplats för alla där du kan fika och finna gemenskap. Det finns också möjlighet för dig som skulle behöva hjälp ekonomiskt att samtala med personalen om detta.

Barn och ungdomar

Vi arbetar för att barn och ungdomar ska må bra, vara trygga, bli sedda och hörda.

Musik är vårt kännetecken

I vår verksamhet har vi mycket sång och musik. Brassband är vår specialitet. Körer, solister och församlingssång är återkommande inslag när vi träffas.

 

 

Skriv utKommentera (
)