Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Mötesplats

Som en del av Frälsningsarméns sociala hjälparbete så engagerar vi oss i Mötesplats. I Skillingaryd har vi öppet måndagar och torsdagar 9.00 - 12.00. Då kan du få ta del av gemenskap och även få en matkasse.

Välkommen till Smedjegatan 7.

Mötesplats är en samverkan mellan socialförvaltningen, arbetsmarknadsenheten och kyrkorna i Vaggeryds kommun. Mötesplats är en lågtröskelverksamhet som vänder sig till alla människor som befinner sig i någon form av utanförskap. Det kan vara ensamhet, arbetslöshet, psykisk eller fysisk ohälsa eller missbruk.

Verksamheten bygger på en helhetssyn på människan. Vi har alla ett behov av social samvaro och gemenskap, en meningsfull sysselsättning och hjälp om vi har hamnat snett i livet. Alla delar behövs för att åstadkomma en förändring i livet.

Kyrkorna erbjuder caféverksamhet, social samvaro, matkassar och möjlighet till samtal med kyrkornas representanter vid behov. Socialförvaltningen har öppenvård för missbrukare på mötesplats och arbetsmarknadsenheten (AME) har en sysselsättningsansvarig. Detta gör att vi kan erbjuda både behandling och sysselsättning på mötesplatserna. Man kan bli remitterad från socialtjänsten eller genom AME men man kan också själv ta kontakt för att ta del av verksamheten.

Publicerat: 2017-01-04Skriv utKommentera (
)