Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Historia

- Frälsningsarmén: En armé i kamp för det goda, sedan 1892!

Vår historia börjar 1865 när ett brittiskt ungt par bestämde sig för att göra något åt slummen och förfallet i London. London var huvudstad i världens då mäktigaste rike med kolonier över hela världen, men trots det levde mängder med människor i framförallt de östra delarna i den värsta tänkbara slummen. Paret, Catherine och William Booth, insåg att något måste göras och bestämde sig för att mitt bland de smutsiga gatorna började predika det kristna budskapet och samtidigt hjälpa människor materiellt. Därmed var Frälsningsarmén född! En armé som genom sin militära struktur kan göra gott och rädda människor med samma effektivitet som världens militärer kan döda och förstöra.

Rörelsen kom snart att sprida sig från Östra London ut över hela världen och finns idag i 128 länder. Men målet är detsamma: Att predika det kristna budskapet - evangeliet - och genom det förändra världen. Hurdå? Jo, vi förstår att Frälsning - det vill säga räddning - gäller både här och nu och i framtiden efter döden. Vi vill därför rädda folk till ett liv med med Gud genom att vinna människor till den kristna tron och till ett liv ur fattigdom och orättvisor här och nu. Efter mer än 150 års arbete har vi nämligen sett att det går hand i hand; till exempel så har alkoholisten som får en tro - blir frälst - mycket större möjligheter att sluta dricka, och slutar han eller hon dricka kan han eller hon ta han om familjen istället. 

I Skillingaryd har Frälsningsarmén funnits sedan 1892 och allt sedan dess jobbat med nå alla människor med budskapet om Jesus som världens och Skillingaryds räddning.

Vi har inga utsmyckade kyrkorbyggnader, utan våra lokaler fungerar som en bas där vi leder arbetet ifrån och har många av våra samlingar. Den första som användas byggades av patron Åkerman och låg på skolgatan i centrala Skillingaryd. På den platsen fanns lokalen till 1900 då vi flyttade till Vasagatan där stationsinspektoren N. J. Karlsson hade byggt ett hus. Där hade vi våra lokaler fram till1922 köpte kåren då vi köpte en tomt på Storgatan 16 - där där har vi våra lokaler än idag.

Publicerat: 2016-09-28Skriv utKommentera (
)