Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Nationell samling

Frälsningsarméns nationella samling 2018 går under namnet Jesus till alla och pågår 20-22 april då vuxna, barn och ungdomar samlas i Stockholm. Frälsningsarméns högsta ledare, general André Cox och kommendör Silvia Cox, närvarar.

Foto: Shutterstock

Helgen kommer att inrymma olika mötesformer, uttryckssätt och medverkande. Den första samlingen hålls på fredag kl 19.30 på Templet, Östermalmsgatan 69. Temat är Livet med Jesus och blir startmötet med Jesus i centrum, där vi inte bara pratar om bön, utan ber, och inte enbart hänvisar till Bibeln, utan läser den.

Ute på gatorna i Stockholm på lördagen

God morgon, Jesus, inleder lördagen kl 9.30. Då möter vi general André Cox och kommendör Silvia Cox i en samling som kan liknas vid en blandning av Skavlan och Allsång på Skansen. Även denna samling är på Templet. Senare kl 12 görs en utåtriktad satsning på flera platser i Stockholm under rubriken Gatorna tillhör oss.

Möte över generationerna

Övriga samlingar på lördagen är i Folkets Hus, Barnhusgatan 12-14, där Familjefest kl 15 blir en möjlighet att mötas över generationerna och Tjänande med Jesus kl 18 är en samling där vi inspireras att släppa oss själva med blicken och fokusera på vårt uppdrag för den här världens skull.

I kvällsmötet kl 20.30 lyfter vi det angelägna att engagera oss i den kår eller verksamhet som Frälsningsarmén har i vår stad. Rubriken är Ledarskap med Jesus.

Sång och musikfest

Söndagens gudstjänst kl 10 har temat Gatorna tillhör oss och blir en kallelse om uppdraget och utrustningen. Helgen avslutas kl 14 med Sång och musikfest, där Frälsningsarméns olika sång- och musikstilar vävs samman.

Tonåringarnas egna samlingar

Tre lokaler kommer att användas med start på Templet, Östermalmsgatan 69, fredag kväll med fortsättning lördag förmiddag. Därefter under lördagen och hela söndagen äger samlingarna rum i Folkets Hus, Barnhusgatan 12-14. Tonåringarnas samlingar är på Vasakåren, Observatoriegatan 4.

Medverkande musiker

Sång och musik framförs i många uttrycksformer på välkänt frälsningsarmésätt. Bland de medverkande under samlingsdagarna finns Södra Vätterbygdens kör, Vasa Gospel, flera musikkårer och solister. Fredrik Påhlson från Linköping med team är sammanhållande för lovsång och musikinslag och har också med sig Mercy Gospel.

För barnen

Barnen kommer att ha sina egna samlingar fyllda av spännande och roliga aktiviteter med lek, överraskningar, sång, bön, bibelsnack och Jesus! Barn i åldrarna 5-12 år delas i två åldersgrupper och de yngsta 3-4 år kan vara med tillsammans med en vuxen.


Om general André Cox, Frälsningsarméns världsledare

Frälsningsarméns världsledare general André CoxGeneral André Cox föddes 1954 i Zimbabwe, där hans föräldrar tjänstgjorde som officerare I Frälsningsarmén. Född i Afrika, med engelsk pappa och schweizisk mamma har gjort honom hemmastadd i skiftande miljöer varhelst i världen.

André gifte sig med Silvia Volet och därefter följde utbildning på internationella officersskolan i London, där de blev befordrade till officerare i Frälsningsarmén 1979. Därefter fick de tjänst i Zimbabwe, där kapten André Cox innehade olika chefstjänster inom ekonomi och PR.

Efter Zimbabwe följde tjänst på högkvarteret i Bern för Schweiz, Österrike och Ungerns territorium. Där arbetade André först som kommunikationschef och sedan som finanssekretrerare. Denna period var avgörande för Andrés inställning att ett etiskt handlande I ekonomiska frågor är starkt relaterat till Bibeln.

Efterföljande tjänster I Finland och Estland, Sydafrika och Storbritannien med Irland har förstärkt general André Cox tro att vårt handlande är grundat i vår kristna tro och påverkar helt vad vi gör dagligen.

Efter utnämningen till stabschef blev han 3 augusti 2013 vald till Frälsningsarméns 20:e general. General André Cox delar sin tjänst till Gud med sin hustru Silvia som är världspresident för Frälsningsarméns kvinnoarbete.

Artikeln finns publicerad i tidningen Stridsropet nr 1 - 2018

Skriv ut