Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Påskhälsning från Clive och Marianne Adams

Kära kamrater

Vi vill med denna hälsning önska er alla en glad påsk!

Vi är i Stilla veckan - “heliga veckan” som de engelsktalande länderna kallar det. Och det är en Stilla vecka olik alla andra vi har upplevt tidigare. Den präglas av en ovanlig tystnad. Det finns en tystnad i vårt grannskap, i vår stad, ett lugnare flöde av trafik ... en tystnad som förorsakas av coronaviruset. En Stilla vecka med en ovanlig tystnad.

Stilla veckan leder fram till påsk med sin bullriga konfrontation mellan Guds allmakt och ondskans krafter.

Den här påsken är det några av oss som inte kommer att samlas i våra kårlokaler för att fira den största kristna festivalen. Vi alla lever med några begränsningar: Livet är inte normalt ... vi praktiserar social distans; vi fokuserar på vår personliga hygien som aldrig för;  vi isolerar oss så snart vi har en liten hosta.  Allt detta för att undvika att smitta eller att bli smittad!   

Livet är inte som tidigare, och för många kommer det aldrig att vara detsamma igen någonsin, på grund av virusets förödande effekter. Någon har en familjemedlem som dödas av viruset; någon har blivit allvarlig sjuk; flera har blivit arbetslösa; många är ängsliga; och en stor del känner sig ensamma och isolerade. Det handlar om livsförvandlande förändringar!

När Jesu efterföljare tillbringade den där veckan med Jesus var det i ett sammanhang med en ökande fientlighet från de religiösa ledarna.  Sedan, för snabbt för att dessa efterföljare skulle fatta, blev Jesus arresterad, dömd och avrättad på ett kors, och han begravdes i Josephs grav.

Tystnaden var tung. Tystnaden av en sovande stad, av förtvivlade lärjungar, av ödelagda drömmar... Inga ord kunde beskriva deras sorg och desillusion.  Tidigt den tredje morgonen, gick de sörjande kvinnorna genom de tysta gatorna på vägen till graven, för att hedra den dödade lärarens kropp.

"Varför söka de levande bland de döda?", var frågan de hörde.  Den frågan var en uppenbarelse av en sanning som skulle förändra deras liv … och faktiskt förändra hela världen – för alltid!  Jesu seger över synd och död är katalysatorn för en radikal förändring ... saker och ting behöver inte vara som de var. Jesus lever!

Vi behöver inte söka liv bland de döda, bland det förgängliga ... vi behöver inte söka mening bland de döda!  Jesus lever!

När många känner sig isolerade och ensamma på grund av de begränsningar som är oss pålagda i denna pandemi, är det värt att tänka på att den uppståndna Jesus visade sig själv först för människor som var ensamma – separerade från gemenskapen; människor som var ensamma med sina tankar, sina tvivel och sin rädsla – Maria, de två på vägen till Emmaus ... den levande Jesus mötte dem mitt i deras ensamhet.

På samma sätt vill han möta våra behov: var inte förskrämd, var inte rädd, var inte orolig… Jesus lever! Detta är både en tröst till oss i dessa utmanande tider, och en uppmaning att dela evangeliet om Påsken med vår värld.

I dessa ovanliga, oroande tider, önskar vi er all Guds rika välsignelse – av frid, glädje och nåd – när ni firar påsk denna kommande helg, med att fundera över korsets budskap och jubla över den tomma gravens betydelse.

Välsignad påsk!

Clive & Marianne Adams

Frälsningsarméns Territoriella ledare, Sverige och Lettland

Publicerat: 2020-04-09Skriv ut