Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Generalens nyårshälsning 2021

"Ett gott nytt år önskar jag dig, men det kommer i en tid av utmanande svårigheter och på vissa sätt i en tid då det kan vara svårt att känna lycka. Men jag ber för dig och dem du älskar, dem du försöker tjäna, så att vi i varje utmaning känner vår mäktiga Guds upprätthållande nåd som håller oss i hans hand. Hittills har Herren hjälpt oss, och jag förtröstar på att han kommer att vara med oss även det här nya året. Må Gud välsigna dig." Läs nyårshälsningen från Brian Peddle, Frälsningsarméns världsledare.

New Year Message 2021 from Salvation Army IHQ on Vimeo.

Jag kan nästan höra ekot som genljuder runt om i världen: ”Nåväl, det är dags. Jag säger gärna farväl till 2020!”

De senaste månaderna har varit ansträngande och osäkra för många, fyllda med otänkbar mänsklig smärta som ibland helt enkelt varit överväldigande. Mina böner har varit ständiga, och hela tiden har jag satt min förtröstan till tre sanningar:

Först och främst att jag vet att Jesus Kristus dog för mina synder. Jag vet också att han steg upp från graven. Och jag vet att han kommer igen.

Så när det fanns stunder som var mörka, till synes dystra och vägen inte var tydlig, har jag upprepat dessa tröstande ord i mitt eget hjärta: korset, graven, himlen. Jag har sagt till mig själv: Gud är stadig och han är närvarande.

Så länge jag kan komma ihåg har jag alltid välkomnat det nya året – älskat dess oskrivna sidor, förväntat mig det 'omöjliga' och gjort det med tro och mod och med full vetskap om att min Gud, Jehova, har gått framför mig. Med allt detta på plats erkänner jag att jag ser skuggor när jag ser framåt idag.

Jag ser utlovade planer som jag inte är säker på kommer att förverkligas. Skuggorna är de pågående effekterna av en pandemi, som kommer att kräva det allra bästa av oss. Det kommer att kräva män och kvinnor av tro.

Löften som kanske inte kan realiseras enligt min agenda är centrerade kring ett vaccin, en lättnad från antalet rapporterade fall och en viss lättnad från antalet dödsfall. Och så är det förlusten av sysselsättning, skadan för vår världsekonomi.

För kommendör Rosalie och mig själv handlar det om att förutse resor och återknyta till vår internationella Frälsningsarmé när vi omfamnar frälsningssoldater runt om i världen.

Jag längtar efter löftet om ett nytt normalt. Jag kanske inte känner till alla detaljer, men jag vill inkludera att utan förbehåll kunna vara tillsammans med min familj, be med mina vänner och omfamna allt som Gud har för mig – för oss – för Frälsningsarmén 2021.

Jag vill vara full av tro – och jag är mycket noggrann med att tron ​​är väl placerad. För mig är det tron ​​på en suverän Gud som är alfa och omega. Jag har ofta sagt att en tro som brister under prövning, eller kraschar på grund av till exempel en pandemi inte är den typ av tro jag letar efter. Jag vill veta att Gud är med oss! Och på det är jag säker.

I Hebréerbrevet 11:1 står det: ”Tron är en övertygelse om det man hoppas, en visshet om ting som man inte ser.” Denna vers, faktiskt hela kapitlet, är ett bevis på Guds oklanderliga trohet mot sitt folk. Genom tro samarbetar vi med Gud – det omöjligas Guds – när vi blir en del av hans berättelse. Från min utsiktspunkt, trots utmaningarna, kaoset, osäkerheten och mycket tvivel, står jag fortfarande och jag “reser min Ebenezer”.

Jag ber för det mod och den tro ​​som vi hittar i berättelsen om israeliterna som, när de mötte sin värsta fiende, filistéerna, vände sig till Samuel och i slutändan till Gud; och Gud agerade för deras räkning – fienden förgjordes. Segern vid det tillfället markerades av en minnessten. I skriften förstår vi att stenen hade namnet Ebenezer – och den representerade den enkla sanningen: ”hittills har Herren hjälpt oss”.

Jag är mycket privilegierad i att leda en internationell frälsningsarmé, men låt det vara känt att jag bara vilar när jag erkänner att vår Gud – en Gud som är trogen, en Gud som agerar för vår räkning – har armén i sina händer. Hittills har han hjälpt oss, burit oss på örnvingar, beskyddat oss under den Allsmäktiges skugga, skyddat oss med sin kraft och, bäst av allt, försäkrat oss om att vi kan vara mer än erövrare. Det enda sättet vi kan välkomna detta nya år är att göra det med förtröstan på en Gud som har bevisat att han kan.

Min kallelse till uppdrag, en kallelse som jag tror att Gud har lagt på Frälsningsarmén, är en kallelse som faller ner till varje kår (kyrka). Det är ett uppdrag som når ut till varje vän, soldat och officer som uppmanar oss:

  • Att vara redo – förberedda för och leva ut Guds uppdrag i världen.
  • Att vara engagerade – aktiva i Guds plan, med lydig tro.
  • Att ta ansvar – aldrig lämna över vår uppgift till någon annan.

Om det någonsin funnes en tid i historien när vår värld behöver närvaro, omsorg, kärlek och tjänster från Frälsningsarmén, så är det nu! Det är min bön att vi 2021 kommer att vara en armé som är där ute, inte begränsade till baracker av covid eller något annat, utan att vi kommer vara ett folk mobiliserade av Anden, motiverade av kärlek och redo för strid. Eftersom Gud är med oss.

Ett “gott nytt år” är min önskan till dig, men det kommer i en tid av utmanande svårigheter och på vissa sätt i en tid då det kan vara svårt att känna lycka. Men jag ber för dig och dem du älskar, dem du försöker tjäna, så att vi i varje utmaning känner vår mäktiga Guds upprätthållande nåd som håller oss i hans hand.

Hittills har Herren hjälpt oss, och jag förtröstar på att han kommer att vara med oss även det här nya året. Må Gud välsigna dig.

/General Brian Peddle, Frälsningsarméns världsledare

Publicerat: 2021-01-07Skriv ut