Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Generalen uppmanar till "en tsunami av bön" söndag 19 april mot följderna av Covid-19

Frälsningsarméns världsledare general Brian Peddle uppmanar Frälsningsarmén i hela världen att be söndagen den 19 april mot de följder vi ser i spåren av Corona-pandemin runt om i vår värld.

Call to prayer over coronavirus: Sunday 19 April 2020 from Salvation Army IHQ on Vimeo.

I en videohälsning uppmanar Frälsningsarméns världsledare oss till att avsätta dagen till internationellt fokuserad bön, att vara en bedjande armé.

”Jag är övertygad om, att det sker något när människor ber” säger han.

Generalen är samtidigt medveten om att en bönedag under rådande omständigheter ställer större krav på en personlig överlåtelse, disciplin och insats till skillnad från bönedagar där vi tillsammans och gemensamt samlas till bön och tillbedjan.

Inspirationsmaterial

Av den anledningen så har det sammanställts ett inspirationsmaterial som finns tillgängligt på Frälsningsarméns internationella hemsida för både enskild, men också gemensam, bön.

Här finns ett antal förslag på kreativa aktiviteter, reflektioner över bibelord böneämnen m.m. Dessvärre är materialet enbart på engelska.

Länk till sidan: https://www.salvationarmy.org/ihq/covid19-prayer

Efter påsk, säger generalen, att man ofta hör predikningar om ”Emmausvandrarna” där några lärjungar upplevde hur Jesus slog följe med dem (Lukas 24:13-35). ”Jag önskar att vi, på samma sätt som de, får uppleva att våra hjärtan brinner i oss när vi upplever hans närvaro genom bönen” säger han.

”Gud hjälp oss att vara trofasta. Hjälp oss att vara en bedjande här!”

En tsunami av bön - över hela världen

Generalen vill att var vi än befinner oss i världen så kan vi låta soluppgången förena oss i bön för Frälsningsarméns världsvida arbete och för de människor som kämpar med corona-pandemin.

Med start i Samoa i Stilla havet kallar han medlemmar och vänner till Frälsningsarmén att ”resa sig tillsammans med ljuset” och skapa en ”tsunami av bön” som sveper över Australien, Asien, Afrika, Europa, Nord- och Sydamerika, Indien och som inte stannar upp förrän den åter nått Hawaii i Stilla havet.

Specifika böneämnen

Generalen lyfter fram en lista med specifika böneämnen vi skall ta med i våra böner:

  • Människor som har mist familjemedlemmar.
  • Människor som är ensamma, isolerade och rädda.
  • Människor som lider svårt ekonomiskt och vars framtid är mycket oviss.

Han uppmanar också till förbön för de människor som utför livsviktiga uppgifter i spåren av denna epidemi och att Guds mäktiga hand må stoppa Covid -19.

Slutligen uppmanar Frälsningsarméns världsledare oss att be för helande och hopp för våra samhällen och han citerar Psalm 91:2 ”Herren är min tillflykt och min borg, min Gud som jag förtröstar på.”

Generalen avslutar sin hälsning med att uppmuntra till att skriva en kommentar, bekräfta sitt deltagande eller eventuellt dela ett böneämne på hans facebooksida https://www.facebook.com/GeneralBPeddle/

”Gud hjälp oss att vara trofasta. Hjälp oss att vara en bedjande här!” avslutar han till sist sin hälsning till oss.

Publicerat: 2020-04-17Skriv ut