Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Bokdebut om att söka det osynliga

”Att söka det osynliga” är titeln på frälsningsofficeraren Andreas Berghs första bok. Den utgår ifrån 2 Korintierbrevet som behandlar det ämnet men också ifrån Matteusevangeliet 22 om det dubbla kärleksbudet. Förhoppningen är att läsarna ska få en fördjupad gudstro och börja räkna mer med Guds kraft.

I debutboken ”Att söka det osynliga” tar frälsningsofficeraren Andreas Bergh avstamp ifrån 2 Korintierbrevet 4:18 där det står: ”Vi riktar inte blicken mot det synliga, utan mot det osynliga. Det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.” Vidare behandlas det dubbla kärleksbudet i Matteusevangeliet 22:37-40: ”Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd. Det är det största och första budet. Sedan kommer ett som liknar det: Du ska älska din nästa som dig själv. På dessa två bud hänger hela lagen och profeterna.”

Andreas Bergh. Foto: Jonas Nimmersjö- Utifrån dessa bibelställen vill jag lyfta vårt behov av att leva med en medvetenhet om att Gud verkar i historien, vi behöver se att Gud är verklig här och nu, säger Andreas Bergh.

- I detta utgår jag från några områden där vi visar vår kärlek till Herren; Bibelläsning och lovsång, och några områden där vi visar vår kärlek till vår nästa; utifrån Soppa, Tvål och Frälsning, fortsätter han och syftar på Frälsningsarméns slagord.

Han påpekar att vi lever i ett samhälle där vi marineras i budskapet att allt vi kan räkna med är de element som finns i den fysiska världen. Detta tänkande tränger sig även in i församlingen då vi i mångt och mycket enbart kalkylerar utifrån vår egen förmåga istället för att räkna med Guds kraft.

- Här behöver vi kalibrera om för att fullt ut räkna med Gud i allt vi är och gör, säger Andreas Bergh.

- Min förhoppning är att boken ska ge en fördjupad tro på Gud och hans ord och att vi blir ivriga i att söka Herren istället för de former vi byggt upp, fortsätter han.

Några av kapitelrubrikerna är uppenbarelse, tillbedjan, tänkande, värdighet och frälsning. Boken är 142 sidor lång, har mjuka pärmar och ges ut på Tell it som är ett bokimprint till Semnos förlag där boken säljs för 169 kronor. Förordet är skrivet av Sara Hartung och Peter Baronowsky. Andreas Bergh är kårledare i Gävle tillsammans med sin fru Helén. Han är lärare och musikterapeut och gav år 2015, tillsammans med sin familj, ut CD:n ”Land vart är du på väg.”

Text: Teresia Jansson

Publicerat: 2020-11-26Skriv ut