Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Avslutningsmöte för Frälsningsarmén i Västerdalarna

Söndagen den 1 mars ägde avslutningsmötet för Västerdalarnas Kår rum. Kåren, som ligger i Vansbro har funnits i 124 år och fick sitt nuvarande namn när flera kårer från närliggande orter gick upp i Vansbro kår. Den har genom åren betytt mycket för många och har varit en samlingsplats för barn och familjer på orten.

Kårledaren Per-Olof Larsson tackade för all hjälp som kåren har fått genom åren och vilken betydelse det haft för verksamheten.

Kårledaren major Per-OIof Larsson inledde mötet och hälsade alla välkomna. I den lilla lokalen var det nästintill fullsatt med folk från orten. Per-Olof började med att tacka för all hjälp som kåren har fått genom åren och vilken betydelse det haft för verksamheten. ”Det har varit ovärderligt med all hjälp som vi har fått under en lång tid.” sa Per-Olof.

”Ingen kan ta ifrån oss Jesus”

Divisionsledarna för Frälsningsarméns norra division majorerna Marie och Peter Jonasson deltog i mötet med predikan och avslutningsceremonin.

Peter predikade från Psaltaren 107. ”Tacka herren för han är god. Evig är hans nåd”. Peter talade om att trots att kåren lägger ner så är Guds nåd evig och ingen kan ta ifrån oss Jesus, oavsett om en verksamhet tar slut eller inte. ”Genom åren har kyrkor och församlingar kommit och gått men evangeliet har bestått” var ord som Peter upprepade och som även alla mötesdeltagare fick säga tillsammans i kör.

Divisionsledare Peter Jonasson Peter predikade från Psaltaren 107.

Känslosam stämning

Marie Jonasson höll i avslutningsceremonin som slutade med att Marie rullade ihop kårens fana. Samtidigt uppmanade Marie alla närvarade att vara ett verktyg i Guds hand. ”Du är ett verktyg i Guds hand. Känn glädje för det. Även om kåren avslutar sitt arbete finns du kvar där du står och du är ett verktyg för Gud.” Det var en mycket känslosam stämning under avslutningsstunden och många vara starkt berörda av att det mångåriga arbetet på kåren nu avslutades.

Divisionsledare Marie Jonasson rullar ihop kårens fana i avslutningscermonin.

En sista hälsning som följde med mötesdeltagarna hem var dock att ”Tillsammans kommer vi fortsätta verka för Västerdalarna för Kristus” och att Gud vill också fortsätta vara med oss här i Vansbro och Västerdalarna.

Nu återstår tre kårer i Dalarna, Mora, Falun och Borlänge.

Text och foto: Emilia Beijer

Fakta Vansbro kår

  • År 1896 startade Frälsningsarmén i Vansbro sin verksamhet med kapten Hanna Hallberg och Hulda Henriksson i spetsen.
  • År 1913 fick kåren en egen fastighet som byggdes där nuvarande kår ligger. I hela 107 år fanns Frälsningsarmén på samma plats i Vansbro.
  • År 1942 gjordes ett bokverk. Där nämns det att Vansbro hade många väckelser och växte.
Publicerat: 2020-03-04Skriv ut