Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Landet runt

Här publiceras notiser och rapporter som har skickats in från kårer och verksamheter runt om i landet.

Bild 1: Från samlingen för FDFO i Ystad. Bild 2: Ny medlem och gammal och ung i musikkåren i Tranås. Bild 3: Glädje i Vilhelmina, på torget i Varberg, nya fältsergeanter i Göteborg, politikermöte i Stockholm. Bild 4: Från invigning i Tranås.

Axplock från Pärleportalen januari-februari

Publicerat 2019-02-12

Norrköping

norrkoping.jpg

Så här glada var Issa, Esam och May när de blev invigda till soldater i Norrköping igår!
/Sara Beijer

Tranås

tranas.jpg

I helgen hade vi förmånen att ha besök av kommendörerna och i söndags fick vi dessutom inviga Carl Erixon till soldat i kåren i Tranås. Tacksamhet och välsignelser.
/Monica Alhbin

Varberg

varberg.jpg

Gunilla och Kjell Olausson besökte Varbergs kår idag. Vi hade en välsignad gudstjänst.  Ann-Marie och Timo Teittinen ställde in sig i kårens led som nya medlemmar. Vi tackar Gud för Ann-Marie och Timo. Gud är god.
/Per-Göran Gniste

Södra Vätterbygden

Vi vill gärna berätta och låta er vara med och fira att vi nu uppnått vårt trosmål för 2019 - 6 nya medlemmar. Tre civilmedlemmar välkomnades 1/1 och ytterligare tre 27/1. De är resultatet av en härlig kombination av socialt och evangeliskt arbete. Gud är på gång i Södra Vätterbygden!
/Veronica Wahlström

Ågesta Folkhögskola

Vi på Frälsningsarméns Folkhögskola i Ågesta välkomnar grupper eller privatpersoner att komma och äta lunch hos oss på vardagar 11 45 - 13 00. Är man flera ring gärna i förväg och boka! Vi kan även arrangera dagskonferenser. 
Gör gärna som Kår 393 och Söderkåren m m och arrangera årliga församlingsdagar hos oss på helger.  Varmt välkomna!

Örnsköldsvik

ornskoldsvik.jpg

Idag blev Robert Lindgren invigd till soldat på kåren i Örnsköldsvik. Vi fick också hälsa Ingela Eriksson välkommen som civilmedlem.
/Anita Allansdotter

Nässjö

I fredagskväll var ett 40 tal scouter och scoutledare från Eksjö, Forserum, Jönköping, Nässjö, Skillingaryd samlade till en gemensam julfest i Forserum. Inbjudare i år var Scouter och scoutledare på kåren i Forserum. 
Det hela inleddes med att man åt tillsammans och sedan var det dags för julklappsbyte. Dans kring granen blev det också under Thorleif Bergenholtz ledning. Det var både kända och mindre kända danser på programmet. 
Sedan så var det dags för cheesecake och kaffe och änne en stund av god gemenskap kring borden. Kvällen avslutades med en andakt av kårens ledare Karl-Erik Nilson. Anna Lindstedt och hennes goda medarbetare hade utformat en helt suverän kväll, en kväll som kom att betyda mycket för oss alla som var med både vad det gällde gemenskap men också andligt.
/Christer Svensson


trelleborg20190127.jpgVälsignat  möte i Trelleborg

Publicerad 2019-02-01

Söndagen den 27 januari hade vi glädjen att uppta Tore Andersson som ny civilmedlem hos Frälsningsarmén  i Trelleborg.

Vi hade även glädjen att inviga Lena Kempe till böneledare och lovsångsledare i kåren. Mötet inramades av vackra sånger av helgens gäst sångerska och evangelist Brita Peters från Sthlm.

Mötet avslutades med förbön för människor med behov.

Trelleborg för Kristus

Axplock från Pärleportalen oktober och november

Publicerat 2018-11-09

Centrumkåren Haga Mölndal

centrumkarenHagaMolndal1.jpg

Vi på Centrumkåren Haga Mölndal, är med i ett FEAD-projekt, "Bättre hälsa". Vår medarbetare Christel Aronsson, arbetar tillsammans med Maud Willardsson Engström, som är ansvarig här i kommunen för projektet. Nu har vi fått ett pris i Bryssel, 2018 FEANTSA Ending Homelessness Awards, tredje pris, med motiveringen "The Bronze goes to Better Health /Sweden) for helping, vulnerable,unemployed and homeless women living in Sweden". Vi på kåren är glada och stolta över att få vara med!!! Våra fantastiska kvinnor, som kommer till oss, är väl värda "Bättre hälsa". Jesus till alla! (På bilden Maud som mottar priset.)
/ Jennie Gallardo

Högkvarteret Stockholm

sergelstorg.jpg

På Alla helgons dag, lördagen den 3 november, hedrades minnet av alla de som mist livet till följd av narkotika!  Ett trettiofemtal organisationer inklusive Frälsningsarmén, samlades också i år på Sergels torg i samarbete med Kulturhuset. Gatans röster sjöng ochleddes av Magnus Helmner Ny Gemenskap och Anette Kyhlström, Hela Människan. Konferencier var Sofia Modig, Stockholms Länsnykterhetsförbund.  Maria Fälth kd-politiker, höll engagerat och fint tal!  Artisten Réné Bonér sjöng och under manifestation hölls också en tyst manifestation. Det var många ljus som brann för de offer som narkotikan skördar. I år fanns också möjligheten för besöjarna vid manifestationen att tända ett ljus för någon vän eller anhörig som gått bort!  Tillsammans kan vi arbeta ännu mer målmedvetet och fokuserat för att minska narkotikadödlighet! Noll-vision skall finnas!
/Per-Uno Åslund

Vilhelmina

Guds nåd är obeskrivbar. Efter mer än tre år så får vi vara med och fira en återförening i Vilhelmina. Pappan hade inte sett sitt minsta barn då de skiljdes åt när frun var gravid. Efter två år så fick mamman uppehållstillstånd men barnen fick avslag. Barnen var då två respektive fem år. Efter ytterligare ett och ett halvt år så fick barnen uppehållstillstånd. Nu är familjen tillsammans igen. I lördags så fick Marina och jag glädjen att få besöka familjen och dricka "BUN". Kaffe enligt deras tradition med ingefära samtidigt som doften av rökelse spreds i hela lägenheten. Gud hör bön, tack för din kärlek!!
/Roger Jönsson

Högkvarteret Stockholm

Nu finns ny information om 2019 års konfaskola som kommer äga rum på Strandgården i Halmstad 24 juni-6 juli! In och kika på www.fralsningsarmen.se/konfa  där du hittar info och affisch/broschyr. Anmälan görs via hemsidan. Peppa alla 8e-klassare du känner att haka på. Det kommer bli festligt värre och något man inte vill missa!!
/Lina Melkersson

Umeå

umea1.jpg

Vilken fantastisk fest det blev när Frälsningsarmén firade 125 år i Umeå! 77 festdeltagare med ett åldersspann på 3-96 år. Jag inledde Gudstjänsten med att säga att det hade varit häftigt om det hade funnits statiskik över hur många människor som blivit berörda av Gud under dom här 125 åren. Frans predikade om frälsningen och i avslutningen fick alla som ville gå genom en dörr, som symboliserade Jesus, för att skriva upp sig på gästlistan till Den Stora Festen i Himlen! "Saliga visshet, Jesus är min! Himmelens glädje fyller mitt sinn." Nu ber vi att människor ska fortsätta bli berörda av Gud så att hans rike får växa! Var gärna med i vår bön!
/Linnea Kampha

Sala

sala.jpg

Fullsatt lokal igår på Salakåren under morgonbönen med sprakande färger och härliga rytmer :)  Gud är god <3
/Åke Nilsson

Centrumkåren Haga Mölndal

centrumkarenHagaMolndal2.jpg

I fredags kväll fick ett 50-tal underbara ungar och några föräldrar träffa Kylskåpsradion, Åsskar och Gabriel på Hagaland, vår fritidsgård på Frälsningsarmén i Haga, Göteborg! Barnen fick lära sig att de är underbart skapade och fick med sig en superbra utmaning att uppmuntra andra! Sååå kul och sååå bra 👍👍👍. Vilken kväll! Tack till Elisa Gallardo, vår ungdomsinstruktör som fixar så bra och givetvis tack till Gabriel och Åsskar! Nästa söndag börjar vi dessutom med Messy Church! Jesus till barnen!!!
/Jennie Gallardo

Umeå

umea2.jpg

I går hade vi Mätt & Förlåten på kåren i Umeå och i barnens samling så uppmärksammade vi FN-dagen och pratade om Josef som såldes som slav till ett annat land men som senare fick sin dröm uppfylld. Vi hade olika bönestationer där barnen fick vara med och be. Tända ljus som en hemlig bön, bara mellan mig och Gud. Vid jordgloben bad vi för andra länder. Vi ritade och skrev böner till Gud. "Jag vill be för barnen i de fattiga länderna. Att deras drömmar ska få slå in!" Starkt!!

/Linnea Kampha

Örnsköldsvik

Vill jubla och sjunga, tre kvinnor har tagit emot Jesus som sin Herre och frälsare här i Örnsköldsvik. Gud skall ha äran, han är ute och söker sitt folk!
/Anita Allansdotter

Umeå

Idag har vi haft den stora glädjen att få välkomna Johnny som medlem i vår församling! Tack Gud för Johnny!
/Linnea Kampha

Nässjö

nassjo.jpg

En bild från helgens hajk i Tivedens nationalpark!
/Nässjö

Vilhelmina

Den 9/10 fick vi välkomna Ingrid Solsicke som civilmedlem i kåren, en längtan hon haft länge. Be för henne! Vilhelmina för Kristus!
/Marina Jönsson

Ronneby

Hej :) 
Igår (4/10) fick vi glädjas av att Julia Adolfsson besökte oss på kåren i Ronneby,  och vilken härlig glädje Julia spred. Bön och lekar,fika och häng blev det under scoutmötet  och besöket blev väldigt uppskattat av oss ledare samt scouter.  Så stort TACK Julia :) 
/Lars-Göran Gustafsson

Haparanda

Vi hade den stora glädjen att uppta och välkomna sju nya medlemmar i lördags, 29 september. Överstelöjtnanterna Gunilla och Kjell Olausson var våra gäster. Vilken "glädjefest" vi hade, med Bibelstudium på förmiddagen, lunch tillsammans och möte/gudstjänst på eftermiddagen. Tack Gunilla och Kjell, och TACK JESUS!
/Maud Fennvik

Västerås

Den 16 september hade kåren i Västerås glädjen att ännu en gång inviga en frälsningssoldat. Mikael H har länge sett fram emot denna dag. Han läste soldatlöftena med stort allvar.
/Christina Vauhkola


Andefyllt besök  i Trelleborg

Publicerat 2018-11-05

Fredag  26 oktober till söndag 28 oktober hade Trelleborgskåren besök av evangelist Kjell Gunnar Bergman från Örnsköldsvik. Fredagskvällen startade med bön och lovsångsmöte och fortsatte under lördagen med samlingar, bibelsamtal och frälsningsmöte.

Kjell Gunnar delade bibelordet och undervisade om att vi skulle sträva efter att komma närmare Jesus genom bön tillbedjan och bibelläsning och att gå in i vår kammare och bara vara med Jesus. Vi skall sträva efter andefyllda möten med vår Herre och mästare för att rustas att hjälpa och möta våra medmänniskor med Kristi kärlek.

Samlingarna inramades av lovsång och tillbedjan och många människor sökte förbön till andlig förnyelse och till helande. Under söndagen hade vi möte tillsammans med pingstkyrkan i Trelleborg och upplevde en underbar gemenskap genom Jesus Kristus.

Kjell Gunnar delade bibelordet om kärleken och närheten till Jesus och även söndagens möte avslutades med förbön, lovsång och tillbedjan, många besökte bönebänken denna förmiddag. Mötet avslutades med att vi höll varandras händer och bad Herrens bön tillsammans.

/Christer Nelander


Höstsamling för FDFO* Skånelanden i Ystad

Publicerat 2018-10-23

Solen sken och det var riktigt härligt att ge sig ut på biltur till Ystad. Vi samlades vid middagstid till kaffe och fick tillfälle att prata lite med varandra.

Anna Kerstin Håkansson hälsade oss välkomna innan Jan Andersson tog över och berättade om FA-musiken. Därefter serverades det lunch som Ingvar Johansson och hans hjälpredor ordnat så fint för oss. Vi hade en liten sångövning innan det var dags för vårt offentliga möte.

Mötet leddes av Christer Nelander och inleddes med att hornmusiken spelade. Efter en unison sång läste Margaretha Yrvenstam ett bibelord och bad. Sångarna sjöng ett par sånger under ledning av Inga-Lill Svensson. Musikkåren spelade ett stycke innan Eva-Lena Lantz gav sitt vittnesbörd.Ytterligare en unison sång innan Inga-Lill och Bengt Svensson sjöng en duett. Därefter fick vi lyssna till predikan av kyrkoherede Lars Falkfors. Efter mera sång avslutades mötet med bön innan vi samlades vid kaffeborden.

En trevlig eftermiddag som vi minns med glädje./MY

* FDFO är ett kamratförbund som bildaders 1932 i Stockholm ursprungligen för personer som lämnat sin officerstjänst i Frälsningsarmén. Genom åren har 2557 personer varit inskrivna som medlemmar. Nuvarande medlemsantal är 250 personer. Målsättningen är att på olika sätt försöka hålla kontakt med före detta frälsningsofficerare och övriga intresserade samt verka för en fin och god kristen gemenskap. FDFO anordnar en gång per år förbundsmöte för hela landet och under verksamhetsåret hålls regelbundet regionala samlingar. Förbundets tidning Kamratringer ges ut fyra gånger per år till ca 400 prenumeranter.


 

Välsignat besök i Trelleborg

Publicerat 2018-10-01

Söndagen den 30 september hade vi besök av bibellärarna och författarna Rut och Peter Baronowski. Rut och Peter delade med sig av sin rika bibelkunskap och inspirerade oss att vara förankrade i bibelordet och att stå upp för vår tro. Att använda de gåvor vi fått av Gud om hur han utrustar oss. Vi är rikare än vi tror i Jesus Kristus.

Mötet inramades med vacker sång och musik av Baronowskis. Gudsnärvaron var stark och bibelsamtalet avslutades med att många sökte Gud till förbön och förnyelse. Trelleborg för Kristus

/Christer Nelander

Välsignat besök i Trelleborg

Publicerat 2018-09-12

Under söndagen den 9 september hade Trelleborgs kåren besök av pastorerna Håkan och Gunilla Gniste med samlingar kl. 11 och 14. I förmiddagssamlingen berättade Håkan och Gunilla om hur dom stärkts i sin tro i samband med brandolyckan för ett tiotal år sedan. Håkan och Gunilla gav oss guldkorn för att stärka vår egen tro på Jesus. På eftermiddagen undervisade Gunilla och Håkan om Andens gåvor. och många möttes i förbön och lovprisning i avslutningen av samlingen. Vi fick bedja med en dam till frälsning denna eftermiddag, Gud är god. Mötena inramades av lovsång och lovprisning i en varm och kärleksfull atmosfär. Trelleborg för Kristus

/Christer Nelander

Ny medlem i Tranås

Publicerat 2018-08-31

Söndagen den 26 augusti hade vi förmånen att få välkomna Britten som civilmedlem i Tranås kår. En stor dag och härlig upptakt för hösten. I musikkåren satt bredvid varandra den yngste musikanten - Valter Erixon som var med för första gången - och den äldste musikanten Lennart Johansson. Det var glädjefyllt på många sätt. Tranås för Kristus.

/Monica Alhbin


Axplock från Pärleportalen juli - augusti

Publicerat 2018-08-29

Vasakåren

WORK FOR ALL! Det var William Booths lösning på dåtidens utanförskap och misär. Värt att damma av en gammal slogan och fylla den med modernt och nytänkande arbete? Det tycker vi! Därför hade vi idag en konferens med personal från stockholms kårer och Myrorna. Rebecka Keeting från Salvation Army i England besökte oss och berättade om Employment Plus. Som kårledare kan jag bara säga att det finns inspiration till nya lösningar i gamla paroller. Därför finns TRO HOPP & ARBETE!
/Jon-Anders Marthinussen

I media

I dagens DN, är en debattartikel publicerad om civilsamhällets oerhört viktiga rolll. Artikeln belyser också den i vissa stycken hätska debatt som riktats speciellt mot kyrkor och religiösa organisationer. 11 organisationer som är medlemmar i Forum har undertecknat debattartikeln, däribland Frälsningsarmén genom vår TC, Clive T Adams!
Följ länken här för hela artikeln!
https://www.dn.se/debatt/civilsamhallet-maltavla-i-hatsk-och-okunnig-debatt
Publicerad i DN: 20180829
/Per-Uno Åslund

Politikermöte

Idag träffade vi Stockholms socialborgarråd Åsa Lindhagen (mp) för att berätta om den problematik vi möter i vårt arbete med offer för människohandeln. Madeleine Sundell gav en detaljerad bild av hur komplex frågan är med många intressenter och vikten av nära samarbete mellan dessa. Madeleine informerade om EU-projektet Safe Havens och om vårt arbete att förebygga rekryteringen i Östeuropa. Åsa inbjöd oss till nya samtal efter valet och föreslog också kontaktväg för hjälp med finansiering av delar av vårt arbete.


På bilden med Madeleine till vänster ser vi i mitten Bitr. borgarrådssekreterare Klara Westby och till höger Åsa Lindhagen
/Lars Beijer

Kurön

Den 7 september 07:00-11:45 har Frälsningsarmén-Kurön en fältdag på Sergels torg. Vi går ut för att möta tidigare och nya klienter som är fast i missbruket. Med oss har vi en stark önskan om att ge hopp om en väg framåt! Vi vill även informera människor om Frälsningsarmén och Kurön och det alternativ vi står för. 

Vid frågor samt anmälan, kontakta någon av personerna nedan.
Per-Johan Fernström-Verksamhetschef, Tomas Söderström-Kaplan ,
Elisabeth Söderström-Kaplan

Göteborg

Halleluja! Våra nya fältsergeanter. Mikael och Lena Vigart
/Alejandro Gallardo

Karlstad

Fullsatt på Frälsningsarmén då vi invigde vår nya lokal i Karlstad.
/Per Lundell

Gävle

Idag var vi ute i Stenebergsparken i Brynäs och sjöng, hade drama, tävling och dockteater för familjerna som samlats där. Brynäsgruppen var arrangör och flera föreningar var där. Vi fick dela ut ballonger och knappar som påminde om att de är älskade, unika, störtsköna mm. En härlig dag där vi fick möta dem som bor runt omkring kåren och sprida Jesu kärlek.
/Helen Bergh

Västerdalarna/Vansbro

Lördagen den 25/8 hölls farvälmöte i Västerdalarna/Vansbro för löjtnant Ludwig Fontanac. Vi kommer vid samma möte också få välkomna major Per-Olof Larsson som kåransvarig i Västerdalarna/Vansbro. Vi tackar Gud för det som skett i Västerdalarna hittills och för det som Gud kommer att göra i framtiden! Västerdalarna för Kristus!
/Marie Jonasson

I media

Läs vad vår kollega och frälsningsofficer Peter Jonasson skriver i DN om människans andliga och existentiella behov.
https://asikt.dn.se/asikt/debatt/politiken-maste-slappa-existensiella-beroringsskracken
/Elisabeth Hjerpe

Trelleborg

Halleluja! Vid vårt jubelmöte idag, fick en kvinna möta Jesus till frälsning. Vi upplevde en stark Gudsnärvaro och ett 10 tal personer gick fram för förbön. Det var stor glädje i mötet!
/Trelleborg för Kristus, Christer Nelander

Örnsköldsvik

Under avslutningsgudstjänsten på Bygget Norr fick vi äran att hälsa två nya civilmedlemmar och tre soldater välkomna till kåren i Örnsköldsvik. Vi fick även vara med om helande och de som kom till frälsning. En helg att minnas!
/Anita Allansdotter

Vilhelmina

Gud hör bön!!! I lördags var det fest i Vilhelmina. Mor och son återförenas efter 15 år. Med de senaste skrivelserna till Migrationsverket följde böner om Guds hjälp och han svarade. Tack för att du fortfarande gör under!!
/Roger Jönsson

Varberg

Två präster som hjälper Frälsningsarmén på torget i Varberg.
/Per-Göran Gniste

Gävle

Nu har Frälsningsarméns Ungdomsboende i Gävle öppnat! Vid invigningsceremonin hölls ett kort tal av major Per-Uno Åslund. Platsen har i många år funnits till för barn och ungdomar och det kommer nu att fortsätta i den verksamheten som nu fyller huset! Verksamhetsansvarige Jan Ansgariusson och personal Maud Eriksson deltog vid dagens invigning och skall tillsammans med volontärer finnas tillhands för ungdomarna. Major Christel Lindgren förklarade boendet öppnat, och hälsade var och en välkommen till deras nya boende, genom att klippa bandet, och ungdomarna gick in till det dukade tårtbordet!
/Per-Uno Åslund


Farvälmöte och invigning i Trelleborg 

Pulbicerat 2018-06-28

Söndagen den 10 juni  hade vi i Trelleborgskåren farvälmöte för kapten Kathleen Johansson. Mötet inramades av mycket lovsång som leddes av Mats Kempe och sånger av Öppna kören samt en vacker solosång av Kathleen Johansson.

Kathleen Johansson avtackades av fanjunkare Magret Nilsson för hennes tid som kårledare i Trelleborg och vi önskade henne och hennes man Erik Guds rika välsignelse i deras nya uppdrag som kårledare i Skillingaryd.

Kathleen fick även tillfälle att inviga en ny frälsningssoldat i Trelleborgskåren; Tina Friberg från Stockamöllan.

Kathleen predikade i form av sitt brev till kåren i Trelleborg med bibelord hon haft under året som kårledare här. I avslutningen av mötet sökte flera bönebänken inför Herren.

Trelleborg för Kristus
/Christer Nelander


Invigning i Tranås

Publicerat 2018-06-11

Söndagen 3 juni, hade vi invigning av lokala ledare i kåren i Tranås. En grupp av tre stycken fanjunkare: Monica Igefors, Magnus Erixon och Anders Gårlin. Kårledare Magnus Alhbiin höll i invigningen, Mats Erixon höll fanan och en stor grupp soldater var med i förbönen. Vi tackar Gud för dessa tre och ber om Guds välsignelse framöver. Tranås för Kristus!

/Monica Alhbin, kårledare i Tranås

Välsignat besök i Trelleborg

Under helgen 2-3 juni hade kåren i Trelleborg besök av majorerna Kjell och Ann Cathrin Bergman. Det var välsignade samlingar lördag och söndag. Guds Ande var stark och Kjell Bergman talade över den helige Andes kraft i våra liv. Under lördagens jubelmöte sökte sig ett 20-tal helgelsesökande till bönebänken till helande och upprättelse.

Även söndagens möte var mycket starkt och Ann-Cathrin Bergman talade om ett ögonblick av nåd. Även i detta möte var bönebänken fylld av bedjande. Samlingarna inramades av lovsång och vackra duett sånger.

Trelleborg för Kristus
/Christer Nelander


 

Vårsamling och årsmöte med FDFO* Skånelanden

Publicerat 2018-06-08

Vi hade förlagt vår samling till Missionskyrkan i Tyringe.Det är alltid lika trevligt att komma hit. Vädret var strålande och man såg hur det grönskade överallt. Det var framdukat kaffe och bullar när vi kom fram som smakade utmärkt.

Därefter var det dags för vårt årsmöte. Anna Kerstin Håkansson inledde med parentation över de medlemmar som lämnat oss. Ulf Sundblad som besökte oss fick tillfälle att berätta lite om sina böcker.
Efteråt serverades det lunch som vännerna hade ställt i ordning. Vi hade en liten övning av de sånger som skulle sjungas vid eftermiddagens möte.

Eftermiddagens möte leddes av vår ordförande Christer Nelander. En hel del kom för att vara med då Frälsningsarmén är här. Ulf Sundblad var inbjuden som talare. Sångarna under ledning av Inga¬-Lill Svensson sjöng ett par sånger. Vi fick även höra duettsång av Inga-Lill och Bengt Svensson och Lillemor och Berth Nordqvist. Efteråt var det kaffegemenskap med hembakat bröd. En trevlig eftermiddag som samlade deltagare från Trelleborg i söder till Halmstad i norr,
/MY

* FDFO är ett kamratförbund som bildaders 1932 i Stockholm ursprungligen för personer som lämnat sin officerstjänst i Frälsningsarmén. Genom åren har 2557 personer varit inskrivna som medlemmar. Nuvarande medlemsantal är 250 personer. Målsättningen är att på olika sätt försöka hålla kontakt med före detta officerare och övriga intresserade samt verka för en fin och god kristen gemenskap. FDFO anordnar en gång per år förbundsmöte för hela landet och under verksamhetsåret hålls regelbundet regionala samlingar. Förbundets tidning Kamratringer ges ut fyra gånger per år till ca 400 prenumeranter.


Välsignat besök i Trelleborg den 28-29 april 

Publicerat 2018-05-02

Helgen som gick hade Trelleborgskåren ett välsignat besök av kaptenerna Johan och Elisabeth Grahn sam pianisten Nikos Gruenfelt. Johan förkunnade ett välsignat budskap om Jesus vår kung, i maktoch  i ödmjukhet och kärlek. samlingarna inramades av lovsång till Herrens ära, samt sjöng Elisabeth flera vackra sånger till Nikos fina pianoackompanjemang. Gudsnärvaron var stark i samlingarna och många sökte sig till bönebänken. Vi tackar och prisar Jesus för att vi även fick bedja med en tjej till frälsning. 
/Trelleborg för Kristus

Axplock från Pärleportalen mars-april

Publicerat 2018-04-23

Västerdalarna

Idag var det begravningsgudstjänst för Frälsningsmusikanten Torsten Wennsten i Smedjebacken. Torsten var en stor inspiratör och hjälpte oss unga musikanter i Dalarna under 70 och 80-talet. Han arbetade som journalist och redaktör på Dalarnas Tidningar och skrev under signaturen TEWE. Han var en konstnärssjäl med lyran strängad av diktning och kornettspel. Han var dessutom en bönens och väckelsetrons man. Torsten blev 88 år innan han befordrades till härligheten. Frid över hans ljusa minne!
/Daniel Viklund

Manifestation för ensamkommande ungas situation - Civilsamhället skapar MEDVIND

Vi vill information om en stor manifestation i Stockholm söndagen den 29 april. Initiativet kommer från nätverket Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa.
Många av civilsamhällets organisationer, kyrkor, föreningar och privatpersoner kommer att delta i manifestationen. Även vi i Frälsningsarmén kommer att ställa oss bakom manifestationen.
TID OCH PLATS: Söndagen den 29/4, 15.00-17.00 på Raoul Wallenbergs Torg, Nybroplan, Stockholm. Flera kända artister kommer att medverka.
Hoppas att du också vill vara med och visa att Frälsningsarmén tar ställning för allas lika värde - och att mänskliga rättigheter också är ensamkommande ungas rättigheter.
Vi som gemensamt vill gå på manifestationen träffas kl. 13:30 på Kungsholmskåren (hörnlokalen). Se till att vara uniformerad på ett eller annat sätt. Sprid gärna denna information.
/Ywonne Eklund

Soldatinvigning på VasakårenVasakåren

I går fick vi inviga Hussein till soldat i Vasakåren. Han har hittat Jesus och vi har hittat honom. Det är Gud som all ära ska ha!

/Jon-Anders Marthinussen

Sundsvall

Två civilmedlemmar välkomnade i Sundsvall! Halleluja!

Trelleborg

Vid ett jubelmöte idag söndag hade vi glädjen att hälsa två nya civilmedlemmar välkomna i Trelleborgs kåren nämligen Jenny Böttcher Andersén och Per Erik Persson. Mötet inramades av mycket sång musik och lovprisning. Trelleborg för Kristus!
/Christer Nelander

Ågesta folkhögskola

Hej vänner! Nu är det dags att söka till Bibelskola på distans. Vi finns till för att hjälpa människor att komma vidare i sitt lärjungaskap och komma i tjänst på kåren/församlingen. Vet du någon som skulle behöva detta? Tipsa gärna om bibelskolan! Sista ansökningsdag är 6 maj och ansökan görs här: http://agesta.nu/utbildningar/bibelkurser/bibelskola-pa-distans.html
Guds välsignelse!

Skara

Vilken glädje, idag tackar vi Herren för att Skara kår fått en fanjunkare! Chatarina Haglund invigdes under fanan. Chatarina gav ett underbart vittnesbörd. Gud är så god!
/Ragnhild Granholm

Umeå

Ett 100-tal besökare på årets påskvandring på kåren i Umeå, varav ett 40-tal var barn. En fantastisk kväll där vi tillsammans fick vandra i Jesu fotspår!
/Linnea Kampha

Sundsvall

Vi tackar Jesus för ännu en man från Irak som blivit frälst idag.
/Ylva Pettersson

Uppsala

I söndags var det högtid hos oss! Peter Jonasson besökte vår kår och talade om den Helige Ande och den rening som sker när Anden får utrymme och välkomnas fullt ut. Kåren hade också den stora glädjen att inviga en ny kårsekreterare, Annika Larsson. Annika kommer bli till stor hjälp i kårens administrativa arbete. Dessutom fick vi välkomna Per Hallsten till Uppsala. Han kommer att vara kaplan på stödboendet Sagahemmet 50 % och även hjälpa till i kårens arbete. Gud välsigne Uppsalakåren! Vi går framåt steg för steg till förnyelse tillsammans med den Helige Ande.
/Joakim Storck

Södertälje

Efter kvällens andakt på Tillsammanskören ville sju barn ta emot Jesus i sitt hjärta! TACK JESUS för vad Du gör i Södertälje!
/Julia Adolfsson

Åmål

I söndags hade vi glädje att installera och välkomst hälsa Paul och Lena Forsén som nya kårledare i Åmål. Vi tackar Gud för bönesvar och önskar dem och kåren Guds rika välsignelse.
/Gerd Wahlman

Trollhättan

Tosse Beckman invigdes till bönesergeant i Trollhättans kår i söndags. Amen!
/Gerd Wahlman

Visby

Välkommen till Visby mitt i sommaren! Vi har ett vandrarhem i Krukmakarens Hus (Frälsis i Visby) som är väldigt populär bland turisterna. Vecka 29 (Stockholmsveckan) tar vi inte emot bokningar utifrån men...om det finns någon som läser detta som skulle vilja besöka vår vackra ö mellan ca 16 juli-22 juli är det bara att höra av dig till oss.
Kontakta: Lilli Lev vandrarhemmet@krukmakarenshus.org
Vi lovar extra stora rabatterade priser! ;-)

Mer info: titta på http://www.krukmakarenshus.org/uthyrning-2/vandrarhem-2

/Roslyn Bennett

Ystad

Två glada Juniorsoldater i Ystad tillsammans med ungdomsledare Helena Öman och kårledare Gunilla Johansson. Felicia och Isak Edin invigdes under fanan i går och är sjätte generationen frälsningssoldater i Ystad. Nu ser vi fram emot att få inviga fler. Jesus till barnen - och de vuxna!
/Gunilla Johansson

Nässjö

Igår välkomnade vi två nya medlemmar i kårfamiljen när Catarina och Arne blev civilmedlemmar. Catarina sa i sitt vittnesbörd "Jag har varit på botten men nu står jag här!" Tack Jesus! I fredags gjorde vi en påsklovsutflykt till Leos Lekland i Jönköping. 50 barn och vuxna hade en rolig dag tillsammans.

Södra Vätterbygdens kår

I söndags hade vi glädjen att inviga två nya soldater på Södra Vätterbygdens kår. Vi tackar Gud för Helen och Solveig.
/Theres Frisk

Skövde

I tisdags så kom det en afgansk kvinna till oss på Skövdekåren och sökte ekonomisk hjälp hos Michael Lehnberg på KSA. Hon berättade också att hon var intresserad att veta mer om vår kristna tro. En manlig släkting till henne hade kommit till tro på Jesus och hade sett hans positiva förvandling. Michael kontaktade mig och jag bokade en tid med henne för vidare samtal. Idag så träffades vi och hon hade även med sig sin syster, som även hon var intresserad. Tillsammans så läste vi bibeln och samtalade om Jesus. Men det tog inte en lång stund innan de båda två var redo att be och ta emot Jesus i sina liv. Nästa vecka skall vi träffas igen och fortsätta lära känna Jesus mer tillsammans. Vi tackar Jesus som frälser och förvandlar liv och ber att han skall fortsätt att verka bland det afganska folket i Skövde.
/Peter Manninen

Påminnelse om ITH kurser på kurshemisidan:

Inför sommarens läger, kollo, konfa och andra aktiviteter kan vi erbjuda i trygga händer i Stockholm för dig som inte gått kursen de tre senaste åren. (Alla andra är givetvis även välkomna även om det inte rör våra sommarläger) Kom ihåg att du som inte gått ITH inte kan ta anställning eller vara idéell ledare i våra verksamheter för barn och unga - detta gäller i allra högsta grad våra läger med övernattning. Du som är verksamhetschef för dessa läger kan nu hänvisa din personal till torsdag den 3 maj eller lördag den 5 maj i Stockholm. Heldagsutbildning. Länk till kurshemsidan >>
/Karin Bondesson

Malmö

I söndags hade Frälsningsarmén i Malmö den stora glädjen att få inviga tre nya underbefäl: Rekrytsergeant Maher, Fanjunkare Carmencita och Kvartermästare Daniel. Vi är väldigt glada och tackar Gud för den stadga i kåren vi tror att detta kommer att ge. Och som om det inte vore nog, så antogs Izak, Vera och Tomislav som rekryter i kåren. De kom i kontakt med Frälsningsarmén för första gången genom Christmas in English-evenemanget i december och går sedan ett tag tillbaka en rekrytkurs för att lära sig om vår tro, vårt arbete och vårt sätt att leva. Gud är god och Guds rike är nära. Halleluja!

Trelleborg

Glädjen var stor i dagens bibelstudium Steg för steg grundkurs i kristen tro, när vi fick glädjen att be för en av deltagarna till frälsning. Trelleborg för Kristus.
/Christer Nelander

Gävle

77 kvinnor var idag samlade på Kvinnofrukost på Frälsningsarmén i Gävle. Elise Lindqvist var där och delade från sitt liv om hur Gud upprättat henne från droger, sexuellt utnyttjande som barn och prostitution. 32 kvinnobiblar gick ut till den som ingen bibel har. Fyra kvinnor vill ha mer kontakt med oss i fortsättningen. Många berörda kvinnor med tårar i ögonen gick därifrån och jag är säker på att flera av dem kommer att bli frälsta. Vårt bokpaket med böckerna Elise skulle signera försvann helt någonstans på DHL och tåget var ca 1 timme försenat, men segern är redan vunnen på Golgata så vi valde att gå i den istället för att tappa modet. Tack alla som bett för denna samling!
/Helen Bergh

Malmö

Djävulen på flykt från Malmö! Eller åtminstone ber, tror och arbetar vi för att snart så skall ske - och med söndagens soldatinvigning är vi närmare än på länge! Då invigdes nämligen Tomislav, Vera och Izak till soldater i Guds Frälsningsarmé. Familjen, som kom till Sverige från Slovenien i höstas, fick för första gången kontakt med Frälsningsarmén i samband med vårt engelska julfriande - "Christmas in English" - och har under vintern varit rekryter medan de lärt sig vad Frälsningsarmén är, vill och gör. Och söndagen 18 mars 2018 invigdes de under fanan av major Bertil Divert. På bilden syns familjen flankerade av kårledare major Bertil Divert och biträdande kårledare löjtnant Erik Johansson och (något skymd) kvartermästare Daniel Divert som håller fanan. Vi tackar Gud och litar på att detta bara är början på något stort i kampen för att vinna Malmö för Kristus! Guds rike är nära!

Rättvik

Vi i Rättviks kår ber om förbön för oss och vårt fortsatta arbete. Kristus för Rättvik!

Sala

Vilket härligt och välsignat möte vi hade idag den 25 mars. Vi gästades av våra kommendörer Clive och Marianne Adams och vi hade den stora, stora glädjen att inviga en ny soldat till vår kår, Carina Börjesö. Vi välkomnar Carina och önskar henne Guds rika välsignelse nu och för evigt! Gud är så god!
/Ragnhild Granholm

Centrumkåren Haga Mölndal i Göteborg

Mycket glädje på gudstjänsten på Centrumkåren HM Göteborg, den 18 mars, då Lena och Mikael Vigart blev frälsningssoldater. Samtidigt bad vi om Guds välsignelse över deras framtid, då de snart ska till kåren på Hönö och sprida "Jesus till alla", på en vacker plats på jorden. Var gärna med och be om beskydd för Vigarts ingång på Hönö. <3

/Jennie Gallardo

Trelleborg

Halleluja! Vid samtal idag på kåren i Trelleborg fick vi be med en kvinna till frälsning. Gud är god.
/Trelleborg för Kristus

Örebro

Vissa bilder är vackrare än andra! Här sitter Kerstin Gårdman och lotsar vår vän från Iran genom kören "Jesus lär mig bedja, Jesus lär mig tro" under andakten på Öppen Torsdag.

Vi möter många nya människor och flera av dem har börjat komma till våra bibelstudier och gudstjänster. Jag är så tacksam att få vara med när Gud skapar nytt i Örebro kår.
/Marianne Ljungholm 

Norrköping

Idag blev Ida Cederholm globalsergeant i Norrköpings kår. Ida är mycket intresserad och kunnig på området global rättvisa och personifierar själva uppdraget. Vi är mycket tacksamma för ännu ett underbefäl med Jesus i centrum och en sann längtan att i allt följa Honom. Halleluja!
/Sara Beijer

Örnsköldsvik

Idag blev både Jessica och Kjell Nordlander samt Inger Grahm civilmedlemar hos oss. Vi välkomnade även Julia, Jessica o Kjells dotter välkommen till vår familj. Kristus förser oss med bröder och systrar. Det tackar vi Gud för!

Trelleborg

Under helgen som gick 10-11 mars hade vi besök av vår DC major Christian Paulsson med möten lördag och söndag. Temat för helgen var kraften i namnet Jesus. Budskapet ljöd starkt och välsignat och den Helige Ande kom över oss på ett underbart sätt i mötena. Bönebänken var omringad av bedjande vid samtliga samlingar och många mötte Gud till förnyelse och helande till kropp och själ. Mötena inramades av lovsång och tillbedjan, vilken glädje!
/Christer Nelander

Skriv ut