Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies
hämta geoposition

Landet runt

Här publiceras notiser och rapporter som har skickats in från kårer och verksamheter runt om i landet.

Bild 1: Ny medlem och gammal och ung i musikkåren i Tranås. Bild 2: Glädje i Vilhelmina, på torget i Varberg, nya fältsergeanter i Göteborg, politikermöte i Stockholm. Bild 3: Från invigning i Tranås. Bild 4: Från helgen RE:VIVAL i Västerås med Sebastian Stakset.

Välsignat besök i Trelleborg

Publicerat 2018-09-12

Under söndagen den 9 september hade Trelleborgs kåren besök av pastorerna Håkan och Gunilla Gniste med samlingar kl. 11 och 14. I förmiddagssamlingen berättade Håkan och Gunilla om hur dom stärkts i sin tro i samband med brandolyckan för ett tiotal år sedan. Håkan och Gunilla gav oss guldkorn för att stärka vår egen tro på Jesus. På eftermiddagen undervisade Gunilla och Håkan om Andens gåvor. och många möttes i förbön och lovprisning i avslutningen av samlingen. Vi fick bedja med en dam till frälsning denna eftermiddag, Gud är god. Mötena inramades av lovsång och lovprisning i en varm och kärleksfull atmosfär. Trelleborg för Kristus

/Christer Nelander

Ny medlem i Tranås

Publicerat 2018-08-31

Söndagen den 26 augusti hade vi förmånen att få välkomna Britten som civilmedlem i Tranås kår. En stor dag och härlig upptakt för hösten. I musikkåren satt bredvid varandra den yngste musikanten - Valter Erixon som var med för första gången - och den äldste musikanten Lennart Johansson. Det var glädjefyllt på många sätt. Tranås för Kristus.

/Monica Alhbin

Nya medlemmar i Trelleborg

Publicerat 2018-08-31

Söndagen den 26 augusti hade vi glädjen att uppta tre nya civilmedlemmar i Trelleborg kår; Agneta Olsson, Anita Larsson och Robin Jönsson. Vi gläds med de nya medlemmarna som efter att ha mött frälsning i Jesus Kristus och fått förvandlade liv nu har möjlighet att tjäna Herren i Frälsningsarmén i Trelleborg. Guds Ande var stark i det välbesökta mötet och flera sökte Herren till förbön vid bönebänken. Mötet inramades med lovsång och sång av öppna kören. Major Kristina Eklöf predikade om bönens betydelse i våra liv.

/Christer Nelander


Axplock från Pärleportalen juli - augusti

Publicerat 2018-08-29

Vasakåren

WORK FOR ALL! Det var William Booths lösning på dåtidens utanförskap och misär. Värt att damma av en gammal slogan och fylla den med modernt och nytänkande arbete? Det tycker vi! Därför hade vi idag en konferens med personal från stockholms kårer och Myrorna. Rebecka Keeting från Salvation Army i England besökte oss och berättade om Employment Plus. Som kårledare kan jag bara säga att det finns inspiration till nya lösningar i gamla paroller. Därför finns TRO HOPP & ARBETE!
/Jon-Anders Marthinussen

I media

I dagens DN, är en debattartikel publicerad om civilsamhällets oerhört viktiga rolll. Artikeln belyser också den i vissa stycken hätska debatt som riktats speciellt mot kyrkor och religiösa organisationer. 11 organisationer som är medlemmar i Forum har undertecknat debattartikeln, däribland Frälsningsarmén genom vår TC, Clive T Adams!
Följ länken här för hela artikeln!
https://www.dn.se/debatt/civilsamhallet-maltavla-i-hatsk-och-okunnig-debatt
Publicerad i DN: 20180829
/Per-Uno Åslund

Politikermöte

Idag träffade vi Stockholms socialborgarråd Åsa Lindhagen (mp) för att berätta om den problematik vi möter i vårt arbete med offer för människohandeln. Madeleine Sundell gav en detaljerad bild av hur komplex frågan är med många intressenter och vikten av nära samarbete mellan dessa. Madeleine informerade om EU-projektet Safe Havens och om vårt arbete att förebygga rekryteringen i Östeuropa. Åsa inbjöd oss till nya samtal efter valet och föreslog också kontaktväg för hjälp med finansiering av delar av vårt arbete.


På bilden med Madeleine till vänster ser vi i mitten Bitr. borgarrådssekreterare Klara Westby och till höger Åsa Lindhagen
/Lars Beijer

Kurön

Den 7 september 07:00-11:45 har Frälsningsarmén-Kurön en fältdag på Sergels torg. Vi går ut för att möta tidigare och nya klienter som är fast i missbruket. Med oss har vi en stark önskan om att ge hopp om en väg framåt! Vi vill även informera människor om Frälsningsarmén och Kurön och det alternativ vi står för. 

Vid frågor samt anmälan, kontakta någon av personerna nedan.
Per-Johan Fernström-Verksamhetschef, Tomas Söderström-Kaplan ,
Elisabeth Söderström-Kaplan

Göteborg

Halleluja! Våra nya fältsergeanter. Mikael och Lena Vigart
/Alejandro Gallardo

Karlstad

Fullsatt på Frälsningsarmén då vi invigde vår nya lokal i Karlstad.
/Per Lundell

Gävle

Idag var vi ute i Stenebergsparken i Brynäs och sjöng, hade drama, tävling och dockteater för familjerna som samlats där. Brynäsgruppen var arrangör och flera föreningar var där. Vi fick dela ut ballonger och knappar som påminde om att de är älskade, unika, störtsköna mm. En härlig dag där vi fick möta dem som bor runt omkring kåren och sprida Jesu kärlek.
/Helen Bergh

Västerdalarna/Vansbro

Lördagen den 25/8 hölls farvälmöte i Västerdalarna/Vansbro för löjtnant Ludwig Fontanac. Vi kommer vid samma möte också få välkomna major Per-Olof Larsson som kåransvarig i Västerdalarna/Vansbro. Vi tackar Gud för det som skett i Västerdalarna hittills och för det som Gud kommer att göra i framtiden! Västerdalarna för Kristus!
/Marie Jonasson

I media

Läs vad vår kollega och frälsningsofficer Peter Jonasson skriver i DN om människans andliga och existentiella behov.
https://asikt.dn.se/asikt/debatt/politiken-maste-slappa-existensiella-beroringsskracken
/Elisabeth Hjerpe

Trelleborg

Halleluja! Vid vårt jubelmöte idag, fick en kvinna möta Jesus till frälsning. Vi upplevde en stark Gudsnärvaro och ett 10 tal personer gick fram för förbön. Det var stor glädje i mötet!
/Trelleborg för Kristus, Christer Nelander

Örnsköldsvik

Under avslutningsgudstjänsten på Bygget Norr fick vi äran att hälsa två nya civilmedlemmar och tre soldater välkomna till kåren i Örnsköldsvik. Vi fick även vara med om helande och de som kom till frälsning. En helg att minnas!
/Anita Allansdotter

Vilhelmina

Gud hör bön!!! I lördags var det fest i Vilhelmina. Mor och son återförenas efter 15 år. Med de senaste skrivelserna till Migrationsverket följde böner om Guds hjälp och han svarade. Tack för att du fortfarande gör under!!
/Roger Jönsson

Varberg

Två präster som hjälper Frälsningsarmén på torget i Varberg.
/Per-Göran Gniste

Gävle

Nu har Frälsningsarméns Ungdomsboende i Gävle öppnat! Vid invigningsceremonin hölls ett kort tal av major Per-Uno Åslund. Platsen har i många år funnits till för barn och ungdomar och det kommer nu att fortsätta i den verksamheten som nu fyller huset! Verksamhetsansvarige Jan Ansgariusson och personal Maud Eriksson deltog vid dagens invigning och skall tillsammans med volontärer finnas tillhands för ungdomarna. Major Christel Lindgren förklarade boendet öppnat, och hälsade var och en välkommen till deras nya boende, genom att klippa bandet, och ungdomarna gick in till det dukade tårtbordet!
/Per-Uno Åslund


Farvälmöte och invigning i Trelleborg 

Pulbicerat 2018-06-28

Söndagen den 10 juni  hade vi i Trelleborgskåren farvälmöte för kapten Kathleen Johansson. Mötet inramades av mycket lovsång som leddes av Mats Kempe och sånger av Öppna kören samt en vacker solosång av Kathleen Johansson.

Kathleen Johansson avtackades av fanjunkare Magret Nilsson för hennes tid som kårledare i Trelleborg och vi önskade henne och hennes man Erik Guds rika välsignelse i deras nya uppdrag som kårledare i Skillingaryd.

Kathleen fick även tillfälle att inviga en ny frälsningssoldat i Trelleborgskåren; Tina Friberg från Stockamöllan.

Kathleen predikade i form av sitt brev till kåren i Trelleborg med bibelord hon haft under året som kårledare här. I avslutningen av mötet sökte flera bönebänken inför Herren.

Trelleborg för Kristus
/Christer Nelander


Invigning i Tranås

Publicerat 2018-06-11

Söndagen 3 juni, hade vi invigning av lokala ledare i kåren i Tranås. En grupp av tre stycken fanjunkare: Monica Igefors, Magnus Erixon och Anders Gårlin. Kårledare Magnus Alhbiin höll i invigningen, Mats Erixon höll fanan och en stor grupp soldater var med i förbönen. Vi tackar Gud för dessa tre och ber om Guds välsignelse framöver. Tranås för Kristus!

/Monica Alhbin, kårledare i Tranås

Välsignat besök i Trelleborg

Under helgen 2-3 juni hade kåren i Trelleborg besök av majorerna Kjell och Ann Cathrin Bergman. Det var välsignade samlingar lördag och söndag. Guds Ande var stark och Kjell Bergman talade över den helige Andes kraft i våra liv. Under lördagens jubelmöte sökte sig ett 20-tal helgelsesökande till bönebänken till helande och upprättelse.

Även söndagens möte var mycket starkt och Ann-Cathrin Bergman talade om ett ögonblick av nåd. Även i detta möte var bönebänken fylld av bedjande. Samlingarna inramades av lovsång och vackra duett sånger.

Trelleborg för Kristus
/Christer Nelander


 

Vårsamling och årsmöte med FDFO* Skånelanden

Publicerat 2018-06-08

Vi hade förlagt vår samling till Missionskyrkan i Tyringe.Det är alltid lika trevligt att komma hit. Vädret var strålande och man såg hur det grönskade överallt. Det var framdukat kaffe och bullar när vi kom fram som smakade utmärkt.

Därefter var det dags för vårt årsmöte. Anna Kerstin Håkansson inledde med parentation över de medlemmar som lämnat oss. Ulf Sundblad som besökte oss fick tillfälle att berätta lite om sina böcker.
Efteråt serverades det lunch som vännerna hade ställt i ordning. Vi hade en liten övning av de sånger som skulle sjungas vid eftermiddagens möte.

Eftermiddagens möte leddes av vår ordförande Christer Nelander. En hel del kom för att vara med då Frälsningsarmén är här. Ulf Sundblad var inbjuden som talare. Sångarna under ledning av Inga¬-Lill Svensson sjöng ett par sånger. Vi fick även höra duettsång av Inga-Lill och Bengt Svensson och Lillemor och Berth Nordqvist. Efteråt var det kaffegemenskap med hembakat bröd. En trevlig eftermiddag som samlade deltagare från Trelleborg i söder till Halmstad i norr,
/MY

* FDFO är ett kamratförbund som bildaders 1932 i Stockholm ursprungligen för personer som lämnat sin officerstjänst i Frälsningsarmén. Genom åren har 2557 personer varit inskrivna som medlemmar. Nuvarande medlemsantal är 250 personer. Målsättningen är att på olika sätt försöka hålla kontakt med före detta officerare och övriga intresserade samt verka för en fin och god kristen gemenskap. FDFO anordnar en gång per år förbundsmöte för hela landet och under verksamhetsåret hålls regelbundet regionala samlingar. Förbundets tidning Kamratringer ges ut fyra gånger per år till ca 400 prenumeranter.


Välsignat besök i Trelleborg den 28-29 april 

Publicerat 2018-05-02

Helgen som gick hade Trelleborgskåren ett välsignat besök av kaptenerna Johan och Elisabeth Grahn sam pianisten Nikos Gruenfelt. Johan förkunnade ett välsignat budskap om Jesus vår kung, i maktoch  i ödmjukhet och kärlek. samlingarna inramades av lovsång till Herrens ära, samt sjöng Elisabeth flera vackra sånger till Nikos fina pianoackompanjemang. Gudsnärvaron var stark i samlingarna och många sökte sig till bönebänken. Vi tackar och prisar Jesus för att vi även fick bedja med en tjej till frälsning. 
/Trelleborg för Kristus

Axplock från Pärleportalen mars-april

Publicerat 2018-04-23

Västerdalarna

Idag var det begravningsgudstjänst för Frälsningsmusikanten Torsten Wennsten i Smedjebacken. Torsten var en stor inspiratör och hjälpte oss unga musikanter i Dalarna under 70 och 80-talet. Han arbetade som journalist och redaktör på Dalarnas Tidningar och skrev under signaturen TEWE. Han var en konstnärssjäl med lyran strängad av diktning och kornettspel. Han var dessutom en bönens och väckelsetrons man. Torsten blev 88 år innan han befordrades till härligheten. Frid över hans ljusa minne!
/Daniel Viklund

Manifestation för ensamkommande ungas situation - Civilsamhället skapar MEDVIND

Vi vill information om en stor manifestation i Stockholm söndagen den 29 april. Initiativet kommer från nätverket Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa.
Många av civilsamhällets organisationer, kyrkor, föreningar och privatpersoner kommer att delta i manifestationen. Även vi i Frälsningsarmén kommer att ställa oss bakom manifestationen.
TID OCH PLATS: Söndagen den 29/4, 15.00-17.00 på Raoul Wallenbergs Torg, Nybroplan, Stockholm. Flera kända artister kommer att medverka.
Hoppas att du också vill vara med och visa att Frälsningsarmén tar ställning för allas lika värde - och att mänskliga rättigheter också är ensamkommande ungas rättigheter.
Vi som gemensamt vill gå på manifestationen träffas kl. 13:30 på Kungsholmskåren (hörnlokalen). Se till att vara uniformerad på ett eller annat sätt. Sprid gärna denna information.
/Ywonne Eklund

Soldatinvigning på VasakårenVasakåren

I går fick vi inviga Hussein till soldat i Vasakåren. Han har hittat Jesus och vi har hittat honom. Det är Gud som all ära ska ha!

/Jon-Anders Marthinussen

Sundsvall

Två civilmedlemmar välkomnade i Sundsvall! Halleluja!

Trelleborg

Vid ett jubelmöte idag söndag hade vi glädjen att hälsa två nya civilmedlemmar välkomna i Trelleborgs kåren nämligen Jenny Böttcher Andersén och Per Erik Persson. Mötet inramades av mycket sång musik och lovprisning. Trelleborg för Kristus!
/Christer Nelander

Ågesta folkhögskola

Hej vänner! Nu är det dags att söka till Bibelskola på distans. Vi finns till för att hjälpa människor att komma vidare i sitt lärjungaskap och komma i tjänst på kåren/församlingen. Vet du någon som skulle behöva detta? Tipsa gärna om bibelskolan! Sista ansökningsdag är 6 maj och ansökan görs här: http://agesta.nu/utbildningar/bibelkurser/bibelskola-pa-distans.html
Guds välsignelse!

Skara

Vilken glädje, idag tackar vi Herren för att Skara kår fått en fanjunkare! Chatarina Haglund invigdes under fanan. Chatarina gav ett underbart vittnesbörd. Gud är så god!
/Ragnhild Granholm

Umeå

Ett 100-tal besökare på årets påskvandring på kåren i Umeå, varav ett 40-tal var barn. En fantastisk kväll där vi tillsammans fick vandra i Jesu fotspår!
/Linnea Kampha

Sundsvall

Vi tackar Jesus för ännu en man från Irak som blivit frälst idag.
/Ylva Pettersson

Uppsala

I söndags var det högtid hos oss! Peter Jonasson besökte vår kår och talade om den Helige Ande och den rening som sker när Anden får utrymme och välkomnas fullt ut. Kåren hade också den stora glädjen att inviga en ny kårsekreterare, Annika Larsson. Annika kommer bli till stor hjälp i kårens administrativa arbete. Dessutom fick vi välkomna Per Hallsten till Uppsala. Han kommer att vara kaplan på stödboendet Sagahemmet 50 % och även hjälpa till i kårens arbete. Gud välsigne Uppsalakåren! Vi går framåt steg för steg till förnyelse tillsammans med den Helige Ande.
/Joakim Storck

Södertälje

Efter kvällens andakt på Tillsammanskören ville sju barn ta emot Jesus i sitt hjärta! TACK JESUS för vad Du gör i Södertälje!
/Julia Adolfsson

Åmål

I söndags hade vi glädje att installera och välkomst hälsa Paul och Lena Forsén som nya kårledare i Åmål. Vi tackar Gud för bönesvar och önskar dem och kåren Guds rika välsignelse.
/Gerd Wahlman

Trollhättan

Tosse Beckman invigdes till bönesergeant i Trollhättans kår i söndags. Amen!
/Gerd Wahlman

Visby

Välkommen till Visby mitt i sommaren! Vi har ett vandrarhem i Krukmakarens Hus (Frälsis i Visby) som är väldigt populär bland turisterna. Vecka 29 (Stockholmsveckan) tar vi inte emot bokningar utifrån men...om det finns någon som läser detta som skulle vilja besöka vår vackra ö mellan ca 16 juli-22 juli är det bara att höra av dig till oss.
Kontakta: Lilli Lev vandrarhemmet@krukmakarenshus.org
Vi lovar extra stora rabatterade priser! ;-)

Mer info: titta på http://www.krukmakarenshus.org/uthyrning-2/vandrarhem-2

/Roslyn Bennett

Ystad

Två glada Juniorsoldater i Ystad tillsammans med ungdomsledare Helena Öman och kårledare Gunilla Johansson. Felicia och Isak Edin invigdes under fanan i går och är sjätte generationen frälsningssoldater i Ystad. Nu ser vi fram emot att få inviga fler. Jesus till barnen - och de vuxna!
/Gunilla Johansson

Nässjö

Igår välkomnade vi två nya medlemmar i kårfamiljen när Catarina och Arne blev civilmedlemmar. Catarina sa i sitt vittnesbörd "Jag har varit på botten men nu står jag här!" Tack Jesus! I fredags gjorde vi en påsklovsutflykt till Leos Lekland i Jönköping. 50 barn och vuxna hade en rolig dag tillsammans.

Södra Vätterbygdens kår

I söndags hade vi glädjen att inviga två nya soldater på Södra Vätterbygdens kår. Vi tackar Gud för Helen och Solveig.
/Theres Frisk

Skövde

I tisdags så kom det en afgansk kvinna till oss på Skövdekåren och sökte ekonomisk hjälp hos Michael Lehnberg på KSA. Hon berättade också att hon var intresserad att veta mer om vår kristna tro. En manlig släkting till henne hade kommit till tro på Jesus och hade sett hans positiva förvandling. Michael kontaktade mig och jag bokade en tid med henne för vidare samtal. Idag så träffades vi och hon hade även med sig sin syster, som även hon var intresserad. Tillsammans så läste vi bibeln och samtalade om Jesus. Men det tog inte en lång stund innan de båda två var redo att be och ta emot Jesus i sina liv. Nästa vecka skall vi träffas igen och fortsätta lära känna Jesus mer tillsammans. Vi tackar Jesus som frälser och förvandlar liv och ber att han skall fortsätt att verka bland det afganska folket i Skövde.
/Peter Manninen

Påminnelse om ITH kurser på kurshemisidan:

Inför sommarens läger, kollo, konfa och andra aktiviteter kan vi erbjuda i trygga händer i Stockholm för dig som inte gått kursen de tre senaste åren. (Alla andra är givetvis även välkomna även om det inte rör våra sommarläger) Kom ihåg att du som inte gått ITH inte kan ta anställning eller vara idéell ledare i våra verksamheter för barn och unga - detta gäller i allra högsta grad våra läger med övernattning. Du som är verksamhetschef för dessa läger kan nu hänvisa din personal till torsdag den 3 maj eller lördag den 5 maj i Stockholm. Heldagsutbildning. Länk till kurshemsidan >>
/Karin Bondesson

Malmö

I söndags hade Frälsningsarmén i Malmö den stora glädjen att få inviga tre nya underbefäl: Rekrytsergeant Maher, Fanjunkare Carmencita och Kvartermästare Daniel. Vi är väldigt glada och tackar Gud för den stadga i kåren vi tror att detta kommer att ge. Och som om det inte vore nog, så antogs Izak, Vera och Tomislav som rekryter i kåren. De kom i kontakt med Frälsningsarmén för första gången genom Christmas in English-evenemanget i december och går sedan ett tag tillbaka en rekrytkurs för att lära sig om vår tro, vårt arbete och vårt sätt att leva. Gud är god och Guds rike är nära. Halleluja!

Trelleborg

Glädjen var stor i dagens bibelstudium Steg för steg grundkurs i kristen tro, när vi fick glädjen att be för en av deltagarna till frälsning. Trelleborg för Kristus.
/Christer Nelander

Gävle

77 kvinnor var idag samlade på Kvinnofrukost på Frälsningsarmén i Gävle. Elise Lindqvist var där och delade från sitt liv om hur Gud upprättat henne från droger, sexuellt utnyttjande som barn och prostitution. 32 kvinnobiblar gick ut till den som ingen bibel har. Fyra kvinnor vill ha mer kontakt med oss i fortsättningen. Många berörda kvinnor med tårar i ögonen gick därifrån och jag är säker på att flera av dem kommer att bli frälsta. Vårt bokpaket med böckerna Elise skulle signera försvann helt någonstans på DHL och tåget var ca 1 timme försenat, men segern är redan vunnen på Golgata så vi valde att gå i den istället för att tappa modet. Tack alla som bett för denna samling!
/Helen Bergh

Malmö

Djävulen på flykt från Malmö! Eller åtminstone ber, tror och arbetar vi för att snart så skall ske - och med söndagens soldatinvigning är vi närmare än på länge! Då invigdes nämligen Tomislav, Vera och Izak till soldater i Guds Frälsningsarmé. Familjen, som kom till Sverige från Slovenien i höstas, fick för första gången kontakt med Frälsningsarmén i samband med vårt engelska julfriande - "Christmas in English" - och har under vintern varit rekryter medan de lärt sig vad Frälsningsarmén är, vill och gör. Och söndagen 18 mars 2018 invigdes de under fanan av major Bertil Divert. På bilden syns familjen flankerade av kårledare major Bertil Divert och biträdande kårledare löjtnant Erik Johansson och (något skymd) kvartermästare Daniel Divert som håller fanan. Vi tackar Gud och litar på att detta bara är början på något stort i kampen för att vinna Malmö för Kristus! Guds rike är nära!

Rättvik

Vi i Rättviks kår ber om förbön för oss och vårt fortsatta arbete. Kristus för Rättvik!

Sala

Vilket härligt och välsignat möte vi hade idag den 25 mars. Vi gästades av våra kommendörer Clive och Marianne Adams och vi hade den stora, stora glädjen att inviga en ny soldat till vår kår, Carina Börjesö. Vi välkomnar Carina och önskar henne Guds rika välsignelse nu och för evigt! Gud är så god!
/Ragnhild Granholm

Centrumkåren Haga Mölndal i Göteborg

Mycket glädje på gudstjänsten på Centrumkåren HM Göteborg, den 18 mars, då Lena och Mikael Vigart blev frälsningssoldater. Samtidigt bad vi om Guds välsignelse över deras framtid, då de snart ska till kåren på Hönö och sprida "Jesus till alla", på en vacker plats på jorden. Var gärna med och be om beskydd för Vigarts ingång på Hönö. <3

/Jennie Gallardo

Trelleborg

Halleluja! Vid samtal idag på kåren i Trelleborg fick vi be med en kvinna till frälsning. Gud är god.
/Trelleborg för Kristus

Örebro

Vissa bilder är vackrare än andra! Här sitter Kerstin Gårdman och lotsar vår vän från Iran genom kören "Jesus lär mig bedja, Jesus lär mig tro" under andakten på Öppen Torsdag.

Vi möter många nya människor och flera av dem har börjat komma till våra bibelstudier och gudstjänster. Jag är så tacksam att få vara med när Gud skapar nytt i Örebro kår.
/Marianne Ljungholm 

Norrköping

Idag blev Ida Cederholm globalsergeant i Norrköpings kår. Ida är mycket intresserad och kunnig på området global rättvisa och personifierar själva uppdraget. Vi är mycket tacksamma för ännu ett underbefäl med Jesus i centrum och en sann längtan att i allt följa Honom. Halleluja!
/Sara Beijer

Örnsköldsvik

Idag blev både Jessica och Kjell Nordlander samt Inger Grahm civilmedlemar hos oss. Vi välkomnade även Julia, Jessica o Kjells dotter välkommen till vår familj. Kristus förser oss med bröder och systrar. Det tackar vi Gud för!

Trelleborg

Under helgen som gick 10-11 mars hade vi besök av vår DC major Christian Paulsson med möten lördag och söndag. Temat för helgen var kraften i namnet Jesus. Budskapet ljöd starkt och välsignat och den Helige Ande kom över oss på ett underbart sätt i mötena. Bönebänken var omringad av bedjande vid samtliga samlingar och många mötte Gud till förnyelse och helande till kropp och själ. Mötena inramades av lovsång och tillbedjan, vilken glädje!
/Christer Nelander


 

Kulturhistoriska dagar om Hanna Ouchterlony i Skillingaryd och Värnamo

Publicerat 2018-03-23

I år är det 140 år sedan bokhandlerskan Hanna Ouchterlony från Värnamo sammanträffade med Bramwell Booth.  För att få mer kunskap om vem Hanna Ouchterlony var och vad som har skett under dessa 140 år hade vi inbjudit kommendör Sven Nilsson, museipedagog Kerstin Cunelius, socionom Gunilla Forsling och Lennart Forsling konstnär/friluftsmålare/fjällmotiv ( Ouchterlonysläkting) under dagarna i Skillingaryd och Värnamo 24-26 februari.

Läs mer om de kulturhistoriska dagarna i här >>

Civilmedlemsinvigning och besök på Frälsningsarmén i Trelleborg

Publicerat 2018-03-13

Medlemsinvigning på Frälsningsarmén i Trelleborg

Under helgen den 17-18 februari med besök av Kjell Gunnar Bergman från Ö-vik hade vi glädjen att uppta Cecilia Kronvall som civilmedlem i Trelleborgskåren. Helgens budskap att komma närmre Jesus var gripande, och Gudsnärvaron påtaglig i de olika samlingarna. Bönebänken var omringad av bedjande i de olika samlingarna och vi tackar Gud för all välsignelse vi fått.

Helgen den 10 och 11 mars hade vi besök av vår distriktschef major Christian Paulsson. Helgens tema var Kraften i namnet Jesus. Budskapet var starkt, Guds ande föll till förnyelse och förvandling av våra liv och bönebänken var fylld av bedjande i de olika samlingarna. Öppna kören sjöng sina vackra sånger och lovsången ljöd mäktigt i samlingarna.

/Trelleborg för Kristus


 

RE:VIVAL i Västerås

Publicerat 2018-02-14

Den 2-4 februari skedde Re:vival. Helgen var ett samarbete ihop med Sebastian Stakset och pastorer från församlingen Ichtus där vi tillsammans rustade Frälsningsarmén för att bli en kyrka som är redo att växa och ta emot nyfrälsta. Helgen blev väldigt lyckad. Så mycket Gud, Helige Ande, samt fantastisk lovsång och undervisning.

På fredagen växelpredikade Julia Adolfsson och Ewa-Marie Kihlagård och tog upp viktiga delar i att bygga kyrka. Lördagen bestod av seminarier samt Night of Worship på kvällen, och helgen avslutades på söndagen med att Sebastian predikade om att vi måste hitta nya vägar om vi vill nå nya resultat.

Många böjde knä vid botbänken för att ställa sig redo för tjänst. Det var otroligt stark Gudsnärvaro hela helgen och många blev helade. Tack Gud! 
/Evangelina Bergh


Axplock från Pärleportalen november-december

Publicerat 2018-01-03

Trelleborg

Vi hade ett underbart invigningsmöte på Frälsningsarmén i Trelleborg idag nyårsdagen. Mycket bön, mycket sång och musik, härlig predikan bönebänken omringad av bedjande att förnya sina löften inför Herren och vi fick be med en person till frälsning. Halleluja Trelleborg för Kristus.

Vilhelmina

1/1 2018 hade Vilhelmina-kåren glädjen att välkomna 2 Civilmedlemmar! Kerstin Sjögren och Margareta Edström. Vilhelmina för Kristus!

Örnsköldsvik

Idag bjöd vi på julbord på Frälsningsarmén i Örnsköldsvik. Gud välsignade maten, 85 stycken kunde äta sig mätta:) Vi önskar er alla en God Jul!

Familjecentret Bergsjön – Göteborg

Vi på familjecentret i Göteborg har haft en härlig höst med många fantastiska möten! Nu i slutet av terminen har vi bl.a. haft julvandringar tillsammans med de andra kyrkorna i Majorna, vernissage för vår utställning om Frälsningsarmén på familjecentret i Bergsjön och en hejdundrande julfest för våra ensamstående föräldrar och deras barn med julmat som vi fått av Willys i Sisjön. Även barnrytmiken och Öppna förskolan har haft fina avslutningar med små tomtar och lucior. Vi vill önska er alla en fridfull jul och ett välsignat 2018!

Vasakåren – Stockholm

Vi är så glada och stolta över vi i söndags fick inviga Lina Melkersson till ungdomsfanjunkare på Vasakåren!! Vasastan för Jesus!

Kungsholmskåren – Stockholm

Igår hade vi glädjen att ha soldatinvigning på Kungsholmen! Victoriza, som blev soldat, jobbar på EU-Centret och kommer ursprungligen från Rumänien. Hon är en fantastisk människa och kan många språk vilket är en välsignelse i sig! För bilder, se vår Facebook eller Instagram. "De skall komma från öst, de skall komma från väst, de skall sitta till bords i Guds rike!"

Örnsköldsvik

Idag hade vi glädjen att välkomna två juniorsoldater till kåren i Örnsköldsvik. Förra söndagen fick vi en ny civilmedlem!

Högkvarteret – Stockholm

Vi sänder ett stort TACK till alla kollegor, vänner och medarbetare för arbetsåret 2017 och den tid vi haft möjligheten att få arbeta hemma i Sverige! Tack för osjälviskt arbete för Gud ochmedmänniskor, tack förkompetens och skicklighet ni ställer till Frälsningsarméns förfogande och tack för gott kamratskap då vi jobbat tillsammans som team! Tack också för all den uppmuntran och omtanke som ni visat oss i samband med våra nya order och vår flytt. Igår gick lastbilen med våra tillhörigheter och vi följer snart efter till London. Rik välsignelse och en riktigt God Jul till er alla!
<3 Eva och Johnny

Nässjö

I lördags hade vi en härlig julkonsert till förmån för vår barn- och ungdomsverksamhet. Barnkören Sally kids, Blåsverkstan och musikkåren medverkade. Sångsolister var Jane Mainwaring, Emma Friman och Frida Larsson. Trots att det var tre konserter i vår lilla stad ungefär samtidigt lyckades vi fylla lokalen.

Nässjö

Idag hade vi glädjen att inviga två juniorsoldater på kåren i Nässjö. Vi har även med det nått upp till kårens trosmål för 2017 10 nya medlemmar.

Templet – Stockholm

Här kommer ett utdrag från barnens utvärderingar kring JS- helgen som hölls på Templet i Stockholm för en vecka sedan. Jag blir så otroligt glad och berörd, så vill dela med mig av barnens kloka och fina tankar. Nedan står barnens svar på frågan "Har du lärt dig något nytt om Gud eller påmints om något?"

"Gud finns med hela tiden"
"Gud är tre i en (fidget spinner)"
"Gud är alltid med oss"
"Bibeln handlar om människor"
"Fadern, sonen och den helige ande- allt i ett"
"Vi är omslutna av Gud (fidget spinner)"
"Gud är alltid runtomkring oss"
"Gud bryr sig om alla- hur man än är"
"Vi kan be på många olika sätt och för vad som helst"
"Gud är vägen, sanningen och livet"
"Gud kom ner på jorden"
"Nya sätt att be på"
"Vi kan tacka Gud för allt- vi har mycket att vara tacksamma över"
"Om man är med rätt person kan vad som helst vara roligt"
/Lina Melkersson

Södra Vätterbygden

I söndags hade vi förmånen att välkomna tre nya civilmedlemmar i Södra Vätterbygden. Monika Berg, Karl Josefsson och Karl-Johan Turesson. Vi ber att Jesus ska bevara dem och beskydda dem.

Östra kåren – Göteborg

VARDAGSHJÄLTE I GÖTEBORG Göteborgs kommun har inrättat ett pris för vardagshjältar i Göteborg. Priset kommer att delas ut av kommunfullmäktiges ordförande Lena Malm i samband med att "Julstaden" invigs den 30 november klockan 17.00 på Götaplatsen. Priset delas ut till en , högst tre personer. i år, det första året går priset till två personer varav jag med stor glädje kan meddela att Ann-Christine Thunman som jobbar med Jesaja 58 på Östra kåren är en av vinnarna. Så välförtjänt!

Haparanda

Amal Numeir har blivit medlem hos oss i Haparanda. Nu har hennes familj kommit, sex barn / ungdomar och man. UNDERBART!!! TACK JESUS!!!

Sala

Söndagen 19 november hade vi barnvälsignelse. Det var Sandra som bar fram sin lilla dotter Jasmine inför Herren. Det var glädje och lovsång i gudstjänsten.

Templet Stockholm

På Templet Stockholm i helgen hade vi soldatinvigning och hade då glädjen att inviga Christina Olausson till soldat som hade kommit med i Frälsningsarmén via Myrorna i Ropsten. Det var en stor högtid som fick bli höjdpunkten på en fantastisk helg då vi under lördagen hade bibelstudie tillsammans med Rut och Peter Baronowsky som sedan ledde oss i en härlig Gudstjänst på söndagen tillsammans med musikkåren och sångarna.


Välsignat invigningsmöte i Trelleborg nyårsdagen 2018

Publicerat 2018-01-01

Vi i Trelleborgskåren gläder oss över ett underbart invigningsmöte nyårsdagen 2018.

Gudsnärvaron var påtaglig och vi hade mycket sång och musik samt duettsång.

Vi hörde en underbar predikan och i avslutningen av mötet omringades bönebänken av bedjande som
förnyade sina löften inför Herren. Vi fick även bedja med en person till frälsning, Gud är god.

Halleluja Trelleborg för Kristus.

/Christer Nelander


 Välsignelser över Trelleborgskåren

Publicerat 2017-11-22

Söndagen den 22/10 hade vi glädjen att ha en barnvälsignelse på kåren i Trelleborg när frälsningssoldat Caroline Keller frambar sin dotter Leah inför Herren. Caroline hade ett starkt vittnesbörd och i tacksamhet till Herren upplevde vi en stark glädje och Gudsnärvaro. Mötet inramades med mycket sång och musik. Vi tackar Gud för hans godhet och ber om välsignelser över Caroline och Leah.

Söndagen den 19/11 hade vi glädjen att uppta Marie-Louise Wallström som civilmedlem i Trelleborgskåren, Öppna kören sjöng bl.a. sången om jag kan hjälpa någon, och efter ett härligt vittnesbörd av Marie-Louise blev hon av fanjunkare Magret Nilsson, hälsad välkommen i kåren. Gudsnärvaron var stark och vi tackar Gud för Marie Louise som vill vara med och kämpa för Herren.
/Christer Nelander


 Axplock från Pärleportalen oktober-november

Publicerat 2017-11-17

Norrköping

I söndags hade vi i Norrköpingskåren den stora glädjen att få inviga en ny fanjunkare, två juniorsoldater, en soldat, en civilmedlem och välkomna en soldat som flyttats över till vår kår. Tack Jesus!
/Anders Beijer

Nässjö

Igår firade vi FA-scouternas dag i Nässjö Vi upptog 5 nya scouter och Norra Smålands scoutdistrikt bjöd oss på tårta. Tårtan fick vi eftersom vi var en av de scoutkårer som procentuellt sätt rekryterade flest nya medlemmar under 2016 i distriktet.

JS-helg i Umeå

I helgen gick höstens första JS- helg av stapeln! Ett härligt, taggat och glatt gäng kids samlades i Umeå för lek, bus, kreativ undervisning, film, uppdrag, bönevandring och massa annat skoj. Det är otroligt vad mycket man hinner med under ett dygn :) Temat för helgen var ordet "Alltid" och vi pratade om att Gud alltid är med oss oavsett hur vi känner eller vad vi gör, att Gud alltid älskar oss och att vi alltid kan be till honom. Jesus var så närvarande, vädret krispigt och soligt, maten otroligt god och barnen var glada- kan man önska sig mer? Stort TACK till barn och ledare från norr!
/Lina Melkersson

"Vagnexplosionen i Malmö!"

I lördags (21/10) inbjöd Eldsflamman till en Regional bönedag i Malmö. Wow, vilken dag! Härlig lovsång och många angelägna böneområden. Ett av dessa områden var att be för våra städer, att "gatorna tillhör Jesus, gatorna tillhör oss" och då finns det inte plats för sprängning av polisentréer eller skjutningar på gator och torg. I sin bön bad Anki Thunman att vi istället skulle se en "vagnexplosion" och mycket kreativt rullade kårledare Bertil Divert in den vagn som Malmö kår införskaffat för att i Jesu Kristi namn och den helige Andes kraft återta gator och torg i Malmö. Under stor glädje fick vi vara med att i Jesu Kristi namn välsigna denna cykelvagn och dess förare. Bit för bit, vänner. Bit för bit återtar vi det som tillhör Jesus Kristus! 
/Peter Jonasson

Juniorsoldatinvigning i Nässjö

Igår hade vi glädjen att inviga Linn och Maja till juniorsoldater.

Alingsås

Idag har kåren i Alingsås fått inviga Elisabeth Svensson till kårsekreterare. Vi önskar Elisabeth Guds välsignelse i sitt uppdarag
/Ulrika Karlsson

Skillingaryd

I tisdags hade vi "Tisdagsmys på Frälsis". En nysattsning som vi kommer att ha varannan tisdag; småbarnsmusik, pyssel, andakt och Taco. Vi talade om Änglavakt, och gjorde änglatavlor med en bön på. Det kom 10 vuxna och 11 barn. Jättekul.
/Martina Österdahl

Borås

I söndags välkomnade vi Göran som medlem i vår kår. På söndag välkomnar vi Christer. Vi är enormt tacksamma för vad Gud gör ibland oss.
"Vad ögat inte sett och örat inte hört och människans hjärta inte anat, det har Gud berett åt dem som älskar honom". 1 Kor 2:9
Borås för Kristus
/Marie Blomberg

Templet Stockholm

För er som lyssnar på podcast. Templet finns att prenumerera på här: https://itunes.apple.com/se/podcast/fr%C3%A4lsningsarm%C3%A9n-templet/id1292786483?mt=2
/Daniel Back

Borlänge

Halleluja! I söndags hade vi den stora förmånen och glädjen i Borlänge att hälsa vår älskade vän Vasile välkommen som civilmedlem i kåren. Bed gärna för honom och hans familj!
/Ludwig Fontanac

Luleå

Fick bedja för en kvinna på vårat Öppet Hus idag i Luleå. Gud hör bön!
/Elisabeth Carlsen

Örnsköldsvik

Idag fick vi välkomna två nya medlemmar, Johan Bylund och Maria Wiklund. Vi fick samtidigt avskilja Marianne Qvarfordt till Rekrytsergeant och Monika Loven till Socialsergeant. Gud är mäktig att göra under, ja han är stor och underbar.
/Anita Allandotter

Lidköping

Glädje i Kårfamiljen! Vid söndagens gudstjänst invigdes Tina Ljungberg till bönesergeant i Lidköpings kår.
Halleluja! Lidköping för Kristus!
/Sara Dahlberg

Västerås

Sätt punkt för! Under kulturnatten i Västerås visades ett levande skyltfönster, som belyste olika områden av fångenskap. Våld i nära relationer,Trafficking och missbruk. Det blev många givande samtal om hur ovanstående områden kan bli en påtaglig fångenskap, men också det att finns en Jesus som är med att ge både styrka och mod till livsförändring.
/Arne Vauhkola

Örnsköldsvik

Idag blev det segerjubel på ALPHA.....Maria tog emot Jesus som sin personliga frälsare! Gud är underbar!
Anita Allandotter 

Skriv ut