Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Medlemsinformation

Här hittar du som är medlem, soldat, officer eller vän till Frälsningsarmén nyheter, personnytt och information.

Bild 1: Barns händer. Bild 2: 130-årsjubileum i Södertälje. Bild 3: Fyra av de fem brassband som kommer att delta i Brassfestivalen i Södertälje den 26 oktober. Bild 4: Nya kadetterna på Officersskolan välkomnas. Bild 5: Frälsningsarmén på plats i Almedalen 2019 Bild 6: Årets nya frälsningsofficerare.

Internationella barndagen och böndag för världens barn

Första måndagen i oktober är den internationella barndagen, därför har kyrkorna en särskild böndag för världens barn på söndagen den 6 oktober. Bönen samordnas av Kyrkornas Samrådsgrupp för Barnkonventionen och Sveriges kristna råd, där Frälsningsarmén är en del av båda.

Vi har tagit fram en gudstjänstordning där du kan plocka sånger, böner etc till er gudstjänst. Det finns också en bönevandring förberedd med powerpoint-bilder som ni också kan skriva ut och använda.

Använd gärna detta den 6 oktober i er gudstjänst och sprid det till de ansvariga!
https://www.skr.org/bondag-for-varldens-barn-den-7-oktober

/Maria Olausson


Andakt - välbekanta röster

”Minnen av stunder av närhet, ömhet och värme gör sig påminda när jag talar med en person jag verkligen älskar, även om det är genom en telefon. I rösten finns samhörighet, trygghet och omsorg i ljudet från en annan människa.” Läs månadens andakt som är skriven av Malin Cederholm, kårledare för Frälsningsarmén i Falun.


Tillsammans utför vi hjältedåd!

”Jag har aldrig varit på ett ställe som är så kärleksfullt och tillåtande!”. Orden är Åsas, vars hälsa och relation hade kraschat totalt. Efter många år i sjukskrivning hade hon fått diagnosen kroniskt depression. Att vara mamma i det läget var oändligt tungt. Men Åsa fick hjälp av Frälsningsarmén i Visby genom ett kärleksfullt och professionellt bemötande. Hon fick verktyg till att reparera sin självbild och sjuka kropp och varsamt kliva ut i vardagsliv och arbete igen. Hennes kristna tro började dessutom spira på nytt. Landet över reser vi inom Frälsningsarmén med gemensamt arbete upp människor ur utsatta situationer.

Du som medlem kan vara stolt över att någon som Åsa får livet tillbaka. Att hängivna medarbetare och volontärer finns där för att rädda, stötta och hjälpa. Men för att göra det behöver vi pengar.

Gör skillnad för människorna som kommer till din kår eller sociala verksamhet på din ort genom en gåva! Tillsammans kan vi få se våra närområden förvandlas. När hoppet tänds hos människor i utsatthet sprids Guds rike snabbare och fler vågar blicka framåt med tillförsikt.

Swisha ditt bidrag till din kårs swishnummer och skriv "Nystart". Varmt tack för ditt bidrag och Gud välsigne dig och din kår!


130-årsjubileum i Södertälje

Musikkåren spelade under ledning av Göran Lundberg och en solosång framfördes av Lennart Persson. Major Leif Öberg, divisionschef, predikade och temat var ”Jesus Kristus är densamme, i går, i dag och i evighet.” Löjtnant Agneta Öberg var mötesledare. Läs mer om jubiléet i Södertälje här

Bönestafett i september och oktober

Söndagen 1 september startade årets teritoriella 24/7-bön. Eftersom den 1 september i år inföll på en söndag så planerades en nationell bönedag att hållas lokalt på alla Frälsningsarméns kårer/församlingar och söndagens ordinarie gudstjänst rekommenderades att fyllas med extra mycket bön och tillbedjan/lovsång.

Tolv kårer inbjöds även till en speciell bönestafett där vi utifrån kören "Vi vill se Gud i detta land" med texten "i från norr till söder...i från väster till öster" började kl. 12.00 i Haparanda (norr) fortsatte ner genom landet till Trelleborg (söder), därefter Göteborg (väster) för att avslutas i Visby (öster) mellan kl. 23.00 - 24.00.

Nu är bönestafetten (24/7-bönen) igång och går från kår till kår och institution till institution över hela landet med bön dygnet runt veckans samtliga sju dagar ända fram till den 31 oktober. Territoriell 24/7-bön innebär även att Frälsningsarméns kårer i Lettland är med under en vecka i oktober.

/Peter Jonasson,Metodstöd för andlig utveckling, Frälsningsarmén


Missa inte brassfestivalen i Södertälje

Lördagen den 26 oktober samlas fem kårmusikkårer i Södertälje för en fantastisk eftermiddag där brassmusiken kommer att premieras i olika former. 


Nya kadetterna "Nådens budbärare" på Officersskolan

Lördagen den 24 augusti välkomnades fyra kadetter och två fältsergeanter till utbildning på Frälsningsarméns Officersskola. Välkomnandet skedde under en bön- och lovsångsgudstjänst på Frälsningsarmén Söderkåren i Stockholm.


Recension av Sven Nilssons bok ”Under fanan, hundra år av tacksamhet”

Stig Axelsson som var Sven Nilssons privatsekreterare mellan 1981–1986, har recenserat boken "Under fanan, hundra år av tacksamhet.


Frälsningsarmén på plats i Almedalen

Som besökare kan du delta och lyssna på seminarier från måndag-onsdag om bland annat social utsatthet, missbruk, porrberoende, människohandel, med mera. Vi befinner oss på Hamnplan 230. Vi sänder också live via Facebook, där kan du också lyssna på seminarierna i efterhand. 


Invigning av årets nya frälsningsofficerare

Lördag 15 juni kl 15 invigdes nio nya officerare (pastorer) för Frälsningsarmén i Sverige. Invigningsgudstjänsten hölls på Frälsningsarméns kår(församling) Templet, Östermalmsgatan 69 i Stockholm. De nya officerarna sänds nu ut i landet för att påbörja sin första tjänst som frälsningsofficer. 


Svenska kyrkoledare i gemensamt uttalande om sexuella övergrepp

”Kyrkans verksamheter ska vara trygga platser där varje människa blir respekterad. Ändå är det ett faktum att sexuella övergrepp och trakasserier kan ske – och sker – i kyrkor och andra kristna sammanhang.” Det skriver 17 kyrkoledare i ett gemensamt uttalande. Läs texten i Dagen eller här: https://www.skr.org/svenska-kyrkoledare-i-gemensamt-uttala…/

 


”Jag har ett fantastiskt liv nu”

Vid 14 års ålder drack Ihlona Sjödin alkohol tillsammans med sina föräldrar. Hon har blivit misshandlad och bott i en bil. Ihlona försökte bryta med missbruket utan resultat. Men så kom hon i kontakt med kristna och blev själv frälst. Med stöd av sina nyfunna vänner och sin gudstro är hon idag fri. Läs här eller lyssna nedan på Ihlonas berättelse.


Min väg till Gud

Här kan du läsa berättelser om människors olika vägar till Gud

Skriv ut