Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Medlemsinformation

Här hittar du som är medlem, soldat, officer eller vän till Frälsningsarmén nyheter, personnytt och information.

Bild 1: Inför välkomstmötet för kadetterna den 22 augusti. Bild 2: Heiner Helm och Simon Paulin under inspelning av podcasten Vägen Hem. Bild 3: Gunvor Söderstedt fyllde 105 år den 9 maj och blev firad på avstånd. Bild 4: Inspelning av gudstjänst i Sala under påskhelgen. Bild 5: Clive Adams uppmanar oss att be.

Välkomstmöte för nya kadetterna

Lördagen den 22 augusti kl 15 välkomnas våra nya kadetter. Läs mer och ladda ner affischen här.


Helad till ande, kropp och själ

Sår från barndomen fick Conny Thelaus att fastna i droger. Men så mötte han andra före detta missbrukare och kriminella som förvandlats då de mött Jesus. Snart fick även Conny känna av den kraften. Han blev befriad och helad, även från fysisk sjukdom. Läs/lyssna på om Connys väg till Gud.


Hälsning från kommendör Clive Adams - Hemester


Jesus är livet! - andakt med Guri Nilsson

Läs månadens andakt med Guri Nilsson


Midsommarhälsning från kommendör Clive Adams


Med örat mot Gud - Kjell Karlsten

Läs personporträttet av Kjell Karlsten ur senaste numret av Stridsropet.


Lyssna på podcasten "Vägen hem"

Avsnitt 8 - Lovsången tillhör Gud och lammet


Hälsning från kommendör Clive Adams: Kyrkan - hoppets plats

Kommendör Clive Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige talar om hopp.


Onlinebön för Sverige 10 juni

Den 10 juni kl. 19.00-19.45 sänder Frälsningsarmén programmet "Bön för Sverige" online https://www.facebook.com/events/253987882371180/. Tidigare var detta tänkt att vara ett bönemöte för kadetter istället för invigningsmötet, men nu har vi valt att göra böneämnena för det här tillfället till lite flera. Vår vision för programmet är att låta det bli ett inspirerande bönemöte där olika personer från olika delar av landet medverkar genom att leda oss i bön för olika böneämnen. Vi ser fram emot att få be för vårt land tillsammans med hela Frälsningsarmén:

  • Haparanda - Integration
  • Örnsköldsvik - Vision
  • Västerås - Ledarskap
  • Göteborg - Utsatta människor
  • Halmstad - Barn & unga
  • Trelleborg - Hela Sverige

Kristin Helm programleder och kommendör Clive Adams delar Guds ord. "Bön för Sverige" sänds via Frälsningsarméns Facebook och YouTube kanal. 


Hälsning från kommendör Clive Adams - Väckelse!

Kommendör Clive Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige talar om väckelse.


Lyssna på podcasten "Vägen hem"

I sjunde avsnittet medverkar Simon Johansson som arbetar i Pingstkyrkan i Sundsvall: https://bit.ly/2AMQDQk


Alphakurs i Gävle

Christopher Carlsson började söka efter något djupare, en mening med livet. Till slut ledde letandet honom till Frälsningsarmén i Gävle där han började gå en kurs i kristen tro. Läs artikeln här


En hälsning inför pingst från kommendör Clive Adams

Här kommer en hälsning inför pingst från kommendör Clive Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige och Lettland.


Efter åren i sekten blev han frälst på nytt

Som sjuåring adopterades Alexis och kom till Sverige. Bakom sig har han övergrepp, mobbning och självmordsförsök. Han fick kontakt med Frälsningsarmén och tog emot Jesus men senare drogs han in i en sekt som raserade hela hans gudsbild. Men när han efter en tid kom i kontakt med Frälsningsarmén igen kom friden och glädjen tillbaka. Läs om Alexis väg till Gud.


Vadå bära frukt?

”Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt er till att gå ut och bära frukt, och er frukt ska bestå” säger Jesus i Johannesevangeliet 15:16.

Svindlande tanke att det är Jesus som utvalt oss och inte tvärtom. Men vad innebär det egentligen ”att bära frukt”? Låter väldigt vackert men rent konkret liksom, vad betyder det? Läs senaste blogginlägget av Julia Adolfsson här >>


Andakt - En lycka större än jag förstår?

"Att tacka och visa tacksamhet hjälper mig att lyfta blicken från mig själv och allt det som jag tror fattas mig eller är brister hos mig." Läs månadens andakt, skriven av Mia-Lisa Dahlqvist, biträdande sektionschef personalsektionen, Frälsningsarméns högkvarter.


Webbsända gudstjänster och andakter

Se här några av våra kårer som sänder gudstjänster och andakter online


Gunvor Söderstedt - Sveriges äldsta frälsningsofficer har fyllt 105 år

Sveriges äldsta frälsningsofficer har fyllt 105 år och trots coronatider var vi där och gratulerade Gunvor Söderstedt en solig lördag i början av maj. En pigg 105- åring vinkade glatt till oss på sin balkong från första våningen och så fick vi tid att gratulera henne på bästa sätt nere på gården. Musikkåren inledde med "Vårvindar friska" och så höll Anders Färjsjö,kårledare på kåren Templet ett tal. Alla som var där, några få på gården och en del på balkongerna stämde så upp i "Vi gratulerar" och hurrarop. Kjell Karlsten, representant för Frälsningsarméns ledning i Sverige talade till Gunvor och tackade henne för hennes gärning som frälsningsofficer. Musikkåren musicerade och ett team från SVT Rapport filmade det hela och de intervjuade också Gunvor. Uppvaktningen avslutades med att Musikkåren spelade "Blott en dag, ett ögonblick i sänder" och det fick bli avslutningsorden till oss alla Att leva i nuet med vår Frälsare och Vän.


Gudstjänster och andakter online när även de som inte är troende

Läs om kårerna i Kristinehamn, Haparanda och Sala som har sänt mycket online nu under corona-krisen.


Podcasten "Vägen hem"

Frälsningsarméns färska podcast "Vägen hem" lyfter ämnen som församling, tro och lärjungaskap. Premiäravsnittet hette "Kyrka, corona och livets stormar" och värdarna är nöjda: "Vi vill dela med oss av våra livserfarenheter, kårarbete och teologi, och få andra att växa tillsammans med oss. Inte minst i denna krisperiod är det viktigt, säger Simon Paulin, kårledare på Kår 393 i Stockholm.


Vi öppnar en stödlinje

Corona-epidemin har lett till att alltmer kontakt sker på distans och behovet av att prata om oroskänslor och existentiella frågor har vuxit. Därför har Frälsningsarmén öppnat en telefonlinje med samtalsstöd under kvällstid.


"Bön i viruskrisen kan ena oss"

Frälsningsarméns ledare i Sverige, kommendör Clive Adams uppmanar till gemensam bön med anledning av corona-pandemin. Varje dag kl 12 hoppas han att människor ska mötas i bön på sina respektive platser. ”Oavsett andra sysslor lägger vi dessa åt sidan för att i denna utsatta tid tillsammans söka Gud”, säger Clive Adams i sitt upprop.

 


Information från Frälsningsarméns ledning till soldater och medlemmar


Clive AdamsKyrkan - en hoppets plats och ett hoppets folk

Den kristna kyrkan behöver låta denna tid av nödläge för mänskligheten bli en möjlighet att visa på Guds hopp in i hopplösheten och att sprida ljus i mörkret. Under hela denna kris, och därefter, uppmuntrar jag kyrkan – oavsett om det är Frälsningsarmén eller andra samfund – att fortsätta vara tillgängliga. När skakade och desperata människor kommer till hoppets plats, låt dem mötas av hoppets folk. Läs Clive Adams senaste blogginlägg


Gud - är du på riktigt? Bevisa det!

Hör om Natalies väg till Gud.


Vi vänder oss till Gud och ber tillsammans…

Om beskydd över vårt land och vår värld från Corona-virusets följder, för dem som drabbas och särskilt för de svaga och utsatta i samhället, om trygghet och medmänsklighet mitt i all oro. Amen.


Riktlinjer i samband med corona - covid-19

Frälsningsarmén fortsätter att välkomna och hjälpa människor genom våra verksamheter, med vissa justeringar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs mer här

 


clive_adams200px.jpgBristen på samtal om tro ger psykisk ohälsa

Clive Adams - Frälsningsarméns ledare för Sverige vill utmana kristna att ta ledningen för att driva frågan om det existentiella perspektivet som en självklar del av att vara människa.

Läs Clive Adams debattartikel här.

 


"Jesus gjorde mig fri och det kan han göra med dig också"

Kims tonårstid präglades av missbruk och kriminalitet. En överdos gjorde att han hamnade i respirator och hans mamma trodde att han skulle dö, där och då. Men efter ett mirakulöst tillfrisknande och en jobbig tid på LVM-hem föll han tillslut på knä och bad till Gud, som svarade på hans bön. Läs om Kims gripande väg till Gud.

 


Min väg till Gud

Här kan du läsa berättelser om människors olika vägar till Gud


Recension av Sven Nilssons bok ”Under fanan, hundra år av tacksamhet”

Stig Axelsson som var Sven Nilssons privatsekreterare mellan 1981–1986, har recenserat boken "Under fanan, hundra år av tacksamhet.

Skriv ut