Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Medlemsinformation

Här hittar du som är medlem, soldat, officer eller vän till Frälsningsarmén nyheter, personnytt och information.

Bild 1: Julgrytan på stan. Bild 2: Boken "Att söka det osynliga" skriven av Andreas Bergh. Bild 3: Nya numret av tidningen Stridsropet. Bild 4: Julkampanj. Bild 5: Utdelning av informationsblad från kåren i Borås. Bild 6: Hashim har lärt sig svenska och om det svenska samhället på Centret för män i Husby. Bild 7: Hjälp med körkortsstudier på Frälsningsarméns kår i Västerås. Bild 8: Välkommen hem - Frälsningsarméns nya vision och Simon Paulin.

Lägesrapport från ledningen

Hela vår värld har under år 2020 präglats av Corona-pandemin. Denna har också påverkat Frälsningsarmén i Sverige och Lettland. Denna lägesrapport vill delge vilka åtgärder som genomförts under året och varför olika beslut har fattats. Rapporten är troligen inte fullständig, men kan ge en bild för bättre förståelse och delaktighet.


Lennart FranssonGud uppenbarade sig mitt i smärtan

Flera av Lennart Franssons familjemedlemmar drabbades av cancer men ett omvälvande gudsmöte gav honom själv styrka att trösta och stötta andra runtomkring. Snart blev det tydligt att just det är en viktig uppgift han har i livet. Läs om Lennarts väg till och med Gud.


Julgrytorna är på väg - både ute och på webben

Den senaste veckan har Frälsningsarméns julgryteinsamling dragit igång runt om i Sverige. De insamlade pengarna ska hjälpa personer och familjer i utsatthet med matcheckar, varma kläder, julklappar och julgemenskap. I år har de digitala julgrytorna fått extra stor betydelse på grund av begränsningar i pandemins fotspår.


Andreas Bergh

Bokdebut om att söka det osynliga

”Att söka det osynliga” är titeln på frälsningsofficeraren Andreas Berghs första bok.

Den utgår ifrån 2 Korintierbrevet som behandlar det ämnet men också ifrån Matteusevangeliet 22 om det dubbla kärleksbudet. Förhoppningen är att läsarna ska få en fördjupad gudstro och börja räkna mer med Guds kraft.


Nya numret av Stridsropet ute!

Läs om Lars, skepparen som styr tre båtar fram och tillbaka till Kurön, behandlingshemmet för personer i missbruk samt om Frälsningsarméns gryta som hör julen till.

Läs hela tidningen i vår e-tidningsläsare här


Nationell bönedag kring pandemin 22 november

På söndag den 22 november uppmanar samfundsledare från alla kyrkofamiljer till bön för coronapandemins andra våg. ”Vi vill som en del av kristenheten vara med och ropa till Gud om redskap i hjälplösheten”, säger kommendör Clive Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige.


Vittnesbörd ger ringar på vattnet

Varje människas gudsmöte är unikt och värdefullt och i Frälsningsarméns kanaler har vi delat många sådana berättelser. Ett par av de som intervjuats har hört av sig och vittnat om hur detta har lett till att de kontaktats, fått be för människors krämpor och frälsning och bjudits in i olika sammanhang. ”Det är så viktigt att vi delar vad Gud har gjort i våra liv”, säger Michael Grälls, som är en av dem.


Julinsamling ska stötta personer i utsatthet

Under november och december genomför Frälsningsarmén årets viktigaste insamlingskampanj. Temat 2020 är att ingen ska behöva fira jul på gatan, i utsatthet, ensamhet eller utan värme och glädje. Tillsammans tänder vi ett ljus av hopp i människors liv inför julen.


Fri från porrmissbruk

Porren blev Stefans drog under trettio år. Livet pågick som vanligt men han mådde allt sämre. Tack vare Frälsningsarméns forum ”Starta om” fick han hjälp och kunde berätta för familjen. Nu stöder han andra män, som blir allt fler. Läs Stefans berättelse här


Mitt i livets svårigheter - ha förtröstan!

"Många människor upplever otrygghet, rädsla, sjukdom, sorg… både på grund av pandemin, men det kan också vara av andra orsaker, separation, flykt, att vara papperslös… Ja, det finns många olika omständigheter som gör att livet kan kännas svårt ibland." Se, läs och lyssna till månadens andakt om att ha förtröstan trots svårigheter, med Inger SIlfverdal, ansvarig för Frälsningsarméns kår i Östersund.


Mitt i utsattheten i Borås

Efter 20 år i centrala Borås flyttar Frälsningsarméns kår ut till arbetarstadsdelen Norrby. Förutom ekonomiska och byggnadsmässiga aspekter så vill man vara där behoven finns. Norrby står med på Polisens lista över Sveriges särskilt utsatta områden med utbredd kriminalitet men Guds ljus är starkare än mörkret, menar kårledare Marie Blomberg. Läs mer här


Ville driva med kristna, nu blir människor helade när han ber

Bengt Johansson störde sig på kristna och gick till Frälsningsarmén för att göra sig lustig över dem. Men det slutade med att han tog emot Jesus i sitt hjärta. Läs om Bengts väg till Gud

Bengt Johansson. Foto: Privat


Asylsökande män lär sig svenska i Husby

Centret för män i Husby kompletterar Kvinnocentret i Akalla och erbjuder samma undervisning om Sverige och svenska språket, men för asylsökande män. Läs mer


125-årsjubileum i Malmberget!

Läs om jubileumet här


Bryter isolering och stöttar vid körkortsstudier

Nu i höst har kåren i Västerås startat två nya grupper inom ramen för integrationsarbetet. På torsdagar kan utrikesfödda kvinnor träffas för gemenskap och aktiviteter och samma dag kan den som vill ta körkort få hjälp med den teoretiska delen. Läs om integrationsarbetet i Västerås här


Förälskad i Jesus

En svår uppväxt, självmordstankar, spädbarnsdöd och för mycket alkohol finns i Anna-Catharina Billström Södergrens bagage. Men så fick hon ett omvälvande möte med Jesus och mörkret har nu bytts mot sprudlande livsglädje. Läs om Ankis väg till Gud

Anna-Catharina Billström Södergren tillsammans med Marianne Ljungholm, vän och kårledare i Örebro.


Internationellt besök på Brassfestivalen i Södertälje

Lördagen den 24 oktober återkommer succén från förra året, Brassfestival 2020. I år blir det besök från den norska musikkåren Frelsesarmeens Territoriale Hornorkester.
Läs mer om brassfestivalen här


Nya ledare välkomnades i Lettland

Till höger i bild de nya ledarna majorerna David och Anna Kotrikadze som välkomnas – på videolänk uppe till vänster i bild, kommendörerna Clive och Marianne Adams, samt infällda i bilden – majorerna Anna-Maria och Robert Tuftström  – även de på videolänk.

Söndagen den 6 september var en historisk dag för Frälsningsarmén i Lettland, på mer än ett sätt. Det var första gången under en regionaldag då stolarna noga placerades med en meters avstånd från varandra, detta på grund av restriktionerna kring covid19.

Det var även första gången som ett avskedsmöte och ett välkomstmöte skedde samtidigt. Farväl till de förra ledarna majorerna Robert och Anna-Maria Tuftström och välkomst- samt installationsmöte av de nya ledarna majorerna David och Anna Kotrikadze.

Det var också första gången i Lettland som våra territoriella ledare kommendörerna Clive och Marianne Adams samt överstelöjtnanterna Kjell och Gunilla Olausson, tillsammans med majorerna Robert och Anna-Maria Tuftström var närvarande via webblänk, även detta på grund av covid19-restriktioner.

Trots alla dessa ”första-gången-händelser” blev det ett fantastiskt möte med bön och fin gemenskap tillsammans.

/Kapten Sarah Ilster, Lettland


Fler väljer Frälsningsarmén för sin kyrkoavgift

"Genom att bidra med sin kyrkoavgift kan man identifiera sig med det samfund eller den församling som ligger nära hjärtat. Det skapar dessutom goda och långsiktiga möjligheter för samfundet att fortsätta och utveckla sitt angelägna arbete". Så säger Kjell Karlsten, programchef på Frälsningsarmén, med anledning av den informationskampanj om kyrkoavgiften som just nu pågår.


Världen ber för människohandelns offer

Den 27 september har Frälsningsarmén världen över den årliga bönedagen för människohandelns offer.


Frälsningsarmén marscherar mot ny vision

Helgens lokala ledardagar blev startskottet för den nya visionen: ”Välkommen hem – Livet med Jesus” som syftar till att flytta fokus från verksamhet till relationer och gemenskap i de andliga hemmen/kårerna. Läs mer här


Nytt nummer av Stridsropet ute nu!

https://issuu.com/fralsningsarmen_stridsropet

Få tidningen hem i brevlådan

Stridsropet på Facebook


Samuel Ljungblahd i Go'kväll på SVT

Artisten Samuel Ljungblahd, uppvuxen i Frälsningsarmén och frälsningssoldat gästade prgrammet Go'kväll i SVT i lördags! Han berättade om sin tro och liv som artist. Om du missade programmet kan du se det här:

https://www.svtplay.se/video/28103180/gokvall/go-kvall-avsnitt-4-3?start=auto


Ola lurades in i ockultism ”Det verkar oskyldigt men är livsfarligt!”

Nu vill han varna för hur lätt det är att luras in i det ockulta men också tala om att det finns befrielse att få - läs Olas berättelse


Kristna släpper bok om porrberoende

Igår lanserades "DET DÄR...som ingen vill prata om", en bok med personliga erfarenheter av att kämpa med porrmissbruk. Frälsningsarmén och Kristna publicistklubben står bakom projektet och med boken hoppas författarna kunna hjälpa många att på djupet bli fria från porrsurfande.


"Samtalslinjen är deras livlina"

I slutet av april, i samband med att coronapandemin gjorde intrång i vårt land, sjösatte Frälsningsarmén en samtalslinje som sedan dess hållit öppet varje dag klockan 18-22. 


Andakt: "Vad vill du att Jesus ska göra för dig idag?"


Läs om vår nya vision för 2025

Välkommen hem


Var med och be under 24/7-bön

För tolfte året i rad anordnar Frälsningsarmén i Sverige dygnet runt-bön från 1 september och två månader framåt. Årets tema är ”Tillsammans i bön”, en titel som kanske är extra relevant i tider av pandemi och isolering. ”Vårt land mår inte bra och det är Gud som kan ge läkedom åt en nation”, säger Peter Jonasson, metodstödjare för andlig utveckling vid Frälsningsarmén.


Se gudstjänsten då våra nya kadetter välkomnades

Den nya kadettringen som välkomnades på Templet i Stockholm, lördagen den 22 augusti, bär namnet ”Försoningens Budbärare”, Kadetterna är Rickard och Jenny Carlsson, Monika Lovén, Robert och Carina Lindgren, Bana Berhane, Amir Moghadam och Anders Fryk.

Läs intervjun med kadetterna här

 

Skriv ut