Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Medlemsinformation

Här hittar du som är medlem, soldat, officer eller vän till Frälsningsarmén nyheter, personnytt och information.

Bild 1: Frälsningsarmén på plats i Almedalen 2019 Bild 2: Årets nya frälsningsofficerare Bild 3: En sommaräng - månadens andakt. Bild 4: Anna-Lena Hjerpe berättar om sin väg till och med Gud. Bild 5: Statyn av frälsningssoldaten Christina Sandberg som invigs i Södertälje. Bild 6: Anna-Karin Åkerman, Örebro berättar om sitt liv till och med Gud. Bild 7: Anelma från Strängnäs berättar om sitt liv med Gud. Bild 8: Anneli Hansson berättar om sin väg till Gud, här med sin make Karl-Gustav.

Frälsningsarmén på plats i Almedalen

Som besökare kan du delta och lyssna på seminarier från måndag-onsdag om bland annat social utsatthet, missbruk, porrberoende, människohandel, med mera. Vi befinner oss på Hamnplan 230. Vi sänder också live via Facebook, där kan du också lyssna på seminarierna i efterhand. 


Invigning av årets nya frälsningsofficerare

Lördag 15 juni kl 15 invigdes nio nya officerare (pastorer) för Frälsningsarmén i Sverige. Invigningsgudstjänsten hölls på Frälsningsarméns kår(församling) Templet, Östermalmsgatan 69 i Stockholm. De nya officerarna sänds nu ut i landet för att påbörja sin första tjänst som frälsningsofficer. 


Svenska kyrkoledare i gemensamt uttalande om sexuella övergrepp

”Kyrkans verksamheter ska vara trygga platser där varje människa blir respekterad. Ändå är det ett faktum att sexuella övergrepp och trakasserier kan ske – och sker – i kyrkor och andra kristna sammanhang.” Det skriver 17 kyrkoledare i ett gemensamt uttalande. Läs texten i Dagen eller här: https://www.skr.org/svenska-kyrkoledare-i-gemensamt-uttala…/


Månadens andakt - välkommen härliga sommar

”I Jesajaboken talas det om hur Gud, som skapat det vi ser runt oss, ger ny kraft till den som är trött och ny styrka till den som är svag. Mitt i sommarens härlighet är vi älskade av den Gud som lovat bära både oss och det som är tungt för oss.” Karin Larsson, skribent och frälsningsofficer har skrivit månadens andakt.


"Gud är med och ger en inre trygghet"

Läs Anna-Lena Hjerpes väg till och med Gud


Invigning av Christina Sandbergs staty i Södertälje 11 maj kl 12

År 2000 utsågs frälsningssoldaten Christina Sandberg till århundradets Södertäljebo av Länstidningens läsare, i konkurrens med Björn Borg, Hasse Tellemar m.fl. Christina Sandberg var en mycket välkänd och uppskattad profil och hennes ideella engagemang och närvaro har uppskattats och värdesatts högt av Södertäljeborna.

"Barnatron håller livet igenom"

"Min väg till Gud, den har på något sätt alltid varit självklar. Mina föräldrar bar mig till Frälsningsarmén i Alingsås när jag var ny på den här jorden och jag blev för säkerhets skull både barnvälsignad och döpt." Läs Anna-Karin Åkermans berättelse om sin väg till och med Gud


Senaste nytt - Landet runt

Axplock från Pärleportalen


"Jag behöver ingenting, bara jag har Gud"

En tragisk barndom fylld av olika typer av övergrepp har satt djupa spår i Anelma. Men när hon för några år sedan kom till Frälsningsarmén möttes hon av värme och kärlek och då påbörjades en läkeprocess inom henne. Jag möter henne på kåren i Strängnäs där hon berättar om sin livsresa.


"Jesus blev min räddning"

En dödssjuk mor, mobbning, otrohetsdrama och missbruk är saker Anneli Hansson har i bagaget. Hon var till och med nära att ta sitt liv. Men så mötte både hon och hennes man Gud och med hans hjälp har familjen återupprättats. Läs om Annelis väg till Gud >>


365 skäl att stötta Frälsningsarmén i världen

En krona varje dag i ett år. Det är allt som behövs. För 365 kronor var kan Frälsningsarmén fortsätta nå ut i fattiga länder. Målet är att vårt territorium ska bidra med 2 miljoner kronor, vilket är i genomsnitt 365 kronor per medlem/soldat.


”Jag har ett fantastiskt liv nu”

Vid 14 års ålder drack Ihlona Sjödin alkohol tillsammans med sina föräldrar. Hon har blivit misshandlad och bott i en bil. Ihlona försökte bryta med missbruket utan resultat. Men så kom hon i kontakt med kristna och blev själv frälst. Med stöd av sina nyfunna vänner och sin gudstro är hon idag fri. Läs här eller lyssna nedan på Ihlonas berättelse.


Min väg till Gud

Här kan du läsa berättelser om människors olika vägar till Gud

Skriv ut