Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Medlemsinformation

Här hittar du som är medlem, soldat, officer eller vän till Frälsningsarmén nyheter, personnytt och information.

Bild 1: Julgemenskap - från julkampanjen. Bild 1: Julgrytan ute på stan. Bild 2: Brassfestival i Södertälje. Bild 6: Nya kadetterna på Officersskolan välkomnas.

Världstoalettdagen 2019: Priset för att gå på toa – och priset för att inte göra det

Lena Wickberg, internationell utveckling hos Frälsningsarmén skriver i veckans blogginlägg om hur olika det är i vår värld när det gäller tillgången till toaletter.


”Checklista” när ilskan tränger sig på

"Under något år av mitt liv rörde jag mig i ett sammanhang som ”bjöd på” en hel del ovälkomna inslag som innefattade lögner, ekonomiskt utnyttjande/lurendrejeri, härskartekniker/översitteri, hot, svek och falsk vänskap. Detta väckte besvikelse, sorg och ilska inom mig, något som ingen mår bra av och det föder heller ingenting gott." Läs hur Teresia Jansson, skribent på Frälsningsarmén, i veckans blogginlägg försöker se saker och ting ur Guds perspektiv


Julkampanj november-december 2019

I november och december genomför Frälsningsarmén en insamling under temat ”Tillsammans kan vi ge julen till fler”.

Kampanjen innehåller sex filmer som kompletterar varandra och beskriver Frälsningsarméns arbete inför julen med olika behövande grupper. Bilder från filmerna används i print-annonser och banners. Filmer och annonser kommer att spridas under olika perioder i olika kanaler och till olika målgrupper.  

Syftet med kampanjen är att få finansiella medel till vår sociala verksamhet för att hjälpa människor som lever i utsatthet, såväl i juletider som långsiktigt.

Kommunikationen sker genom:

  • Den första filmen lanseras vecka 45 och marknadsförs på Facebook, Youtube och video programmatic. Slutdatum för filmerna är den 27 december.
  • Banners körs på hemsidan från och med vecka 45.
  • Filmer och banners länkas till gåvoshoppens förstasida, som anpassas till julkampanjen.
  • Artiklar som berättar om Frälsningsarméns arbete inför julen med olika behövande grupper publiceras på hemsidan och i sociala medier.
  • Ett insamlingsbrev skickas ut vecka 45 och 46.
  • Annonser publiceras i DN, Svenska Dagbladet, Göteborgsposten, Dagens Industri, Vi i Villa, Senioren, Land och Icakuriren mellan den 19 november och 23 december.
  • Annonser visas på utsidan av spårvagnar i Göteborg och bussar i Stockholms innerstad två veckor före jul.
  • Vi skickar också ut kampanj-sms och nyhetsbrev under perioden.

Mycket uppskattad Brassfestival i Södertälje

Lars Beijer, en av deltagarna rapporterar från en med hans egna ord ”fantastisk eftermiddag i Södertälje”.


Julgrytan 2019

Julgrytetidning 2019.pdf

Läs mer om årets julgryta här 


Det är inget skämt!

Läs Clive Adams senaste blogginlägg där han beskriver sitt möte med filmen "Joker". 


Andakt - Att hitta rätt i livet

”Att vara människa är att vara på vandring genom livet. Som kristna har vi i Bibeln en karta och en kompass som ger vägledning. Att söka hjälp i bönen och hos medvandrare är också hjälpsamt när vi känner oss osäkra och behöver göra vägval.” Läs månadens andakt är skriven av major Jan Jansson som arbetar på samfundsledningens sekretariat.


130-årsjubileum i Södertälje

Musikkåren spelade under ledning av Göran Lundberg och en solosång framfördes av Lennart Persson. Major Leif Öberg, divisionschef, predikade och temat var ”Jesus Kristus är densamme, i går, i dag och i evighet.” Löjtnant Agneta Öberg var mötesledare. Läs mer om jubiléet i Södertälje här


Min väg till Gud

Här kan du läsa berättelser om människors olika vägar till Gud


Nya kadetterna "Nådens budbärare" på Officersskolan

Lördagen den 24 augusti välkomnades fyra kadetter och två fältsergeanter till utbildning på Frälsningsarméns Officersskola. Välkomnandet skedde under en bön- och lovsångsgudstjänst på Frälsningsarmén Söderkåren i Stockholm.


Recension av Sven Nilssons bok ”Under fanan, hundra år av tacksamhet”

Stig Axelsson som var Sven Nilssons privatsekreterare mellan 1981–1986, har recenserat boken "Under fanan, hundra år av tacksamhet.


Invigning av årets nya frälsningsofficerare

Lördag 15 juni kl 15 invigdes nio nya officerare (pastorer) för Frälsningsarmén i Sverige. Invigningsgudstjänsten hölls på Frälsningsarméns kår(församling) Templet, Östermalmsgatan 69 i Stockholm. De nya officerarna sänds nu ut i landet för att påbörja sin första tjänst som frälsningsofficer. 

Skriv ut