Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Medlemsinformation

Här hittar du som är medlem, soldat, officer eller vän till Frälsningsarmén nyheter, personnytt och information.

Påskhälsning från Clive och Marianne Adams

I dessa ovanliga, oroande tider, önskar vi er all Guds rika välsignelse – av frid, glädje och nåd – när ni firar påsk denna kommande helg, med att fundera över korsets budskap och jubla över den tomma gravens betydelse. Läs hela påskhälsningen här


Clive AdamsSolidaritet och Stilla veckan

Vi har gått in i stilla veckan samtidigt som vi försöker överleva och stoppa denna hemska pandemi. Under flera veckor har vi kontinuerligt blivit påminda om vårt behov av att leva i solidaritet med resten av samhället. Att undvika spridning av viruset är kärnan i allt vi gör i solidaritet med vårt samhälle.
Läs senaste blogginlägget från kommendör Clive Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige


Information från Frälsningsarméns ledning till soldater och medlemmar


General Brian Peddle

Påskhälsning från vår världsledare

På påskdagen uppstår vi till nytt liv i Kristus. Det nya livet är evigt liv. Det innefattar seger över synd och död, det inkluderar vårt helande och hela vår varelse, det är ett liv i djup frid (Jesaja 26;3: ”Den som är ståndaktig skänker du trygghet, på dig förströstar han”).

Denna påsk kan du uppleva helande och helhet i Kristus. Det var därför Jesus kom till jorden och det är vad Gud öns­kar allra mest för dig. Läs hela påskhälsningen från general Brian Peddle här


Webbsända gudstjänster och andakter

Se här vilka kårer som sänder gudstjänster och andakter online


Clive AdamsKyrkan - en hoppets plats och ett hoppets folk

Den kristna kyrkan behöver låta denna tid av nödläge för mänskligheten bli en möjlighet att visa på Guds hopp in i hopplösheten och att sprida ljus i mörkret. Under hela denna kris, och därefter, uppmuntrar jag kyrkan – oavsett om det är Frälsningsarmén eller andra samfund – att fortsätta vara tillgängliga. När skakade och desperata människor kommer till hoppets plats, låt dem mötas av hoppets folk. Läs Clive Adams senaste blogginlägg


Gud - är du på riktigt? Bevisa det!

Hör om Natalies väg till Gud.


365 skäl till att Frälsningsarmén växer i världen

En krona var varje dag i ett år. Det är allt som behövs. För det kan Frälsningsarmén fortsätta nå ut i fattiga länder. Målet är att vårt territorium ska bidra med 2 miljoner kronor, vilket är i genomsnitt 365 kronor per medlem och soldat. För det bidraget kan du ge stöd till de länder där Frälsningsarmén inte har samma möjlighet som vi att bära sin egen ekonomi.

I Asien, Sydamerika och framförallt Afrika växer Frälsningsarmén kraftigt. Fler blir frälsta, fler får hjälp och fler vill bli soldater. Det är väldigt glädjande. Men det kostar pengar att driva kårerna och hjälpverksamheten.

Låt oss som är soldater och medlemmar i Sverige hjälpa dessa länder! En krona om dagen för barmhärtighet i en hård miljö. För mättnad till kropp och själ. För befrielse från det som binder andligt, fysiskt eller psykiskt. 365 viktiga kronor för Guds ljus till platser där resurserna är små men behoven stora.

Välkommen med din gåva genom att swisha ditt bidrag till 9004805.
Skriv: “MEDLEMSBIDRAG”

Stort tack och Gud välsigne dig!


Vi vänder oss till Gud och ber tillsammans…

Om beskydd över vårt land och vår värld från Corona-virusets följder, för dem som drabbas och särskilt för de svaga och utsatta i samhället, om trygghet och medmänsklighet mitt i all oro. Amen.


Riktlinjer i samband med corona - covid-19

Frälsningsarmén fortsätter att välkomna och hjälpa människor genom våra verksamheter, med vissa justeringar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Läs mer här


Dödshotad för sin tro men får inte stanna

Azar flydde från Afghanistan/Iran och kom slutligen till Sverige. På grund av att han konverterat till kristendomen lever han nu under dödshot. Ändå får han inte stanna. Via Frälsningsarmén här har han fått mat, tak över huvudet och vänner. Nu har han begett sig till Tyskland. Där slutar spåren. Läs berättelsen om Azar


Avslutningsmöte för Frälsningsarmén i Västerdalarna

”Du är ett verktyg i Guds hand. Känn glädje för det. Även om kåren avslutar sitt arbete finns du kvar där du står och du är ett verktyg för Gud.” Det var en mycket känslosam stämning under avslutningsstunden söndagen den 1 mars. Läs mer om avslutningsmötet i Västerdalarna


Läs Clive Adams senaste blogginlägg som handlar om Sanning


Sommarläger vid havet ska bli möjligt för alla i Lettland

I över 20 år har Frälsningsarmén i Lettland arrangerat sommarläger för familjer på Östersjökusten. Nu ska lägerplatsen, som ligger på gångavstånd till hav och en härlig strand, bli tillgänglig för ännu fler och anpassas speciellt för personer med funktionsvariationer. Läs artikeln från Stridsropet nr 1-2020 om Lettland


Sveriges kristna råd, SKR, inbjuder till kyrkornas nätverksdagar kring migration och integration

Temat för 2020 års ekumeniska nätverksdagar är ”Tillsammans för ett bättre samhälle - utmaningar och möjligheter”.

  • Tid: Onsdagen den 1 april och torsdagen den 2 april klockan 10:00 - 17:00
  • Plats: Immanuelskyrkan, Kungstensgatan 17, Stockholm

Läs mer här

Programmet

Dagarna arrangeras av SKR, där Frälsningsaren är ett av medlemssamfunden, i samarbete med studieförbunden Bilda och Sensus.


Frälsningsarméns julgryta 2019

Vi vill tacka alla givare som skänkte till våra julgrytor som fanns ute på 60 orter. På många av dessa spelade våra musikkårer. Gåvorna betydde en bättre jul för tusentals utsatta familjer och ensamma äldre.


Musiken har format Anne-Li's liv

Hon är född i en officersfamilj och växte upp i Frälsningsarméns lokaler med fri tillgång till piano. Tidigt fick hon vara med och leda de minsta, ”minisarna”, i barnkören. Kanske inte konstigt då att musik och ledarskap kommit att prägla Anne-Li Marthinussens liv. Läs artikeln om Anne-Li i Stridsropet nr 1 - 2020


Andakt - Var dags tröst

”Hur får du tröst och styrka för att klara av vardagen? Att vistas i naturen? Genom att få och ge en kram av någon du tycker om, lyssna till vacker och berörande sång och musik, be eller sucka en bön till Gud.” Läs månadens andakt skriven av Agneta Öberg, kårledare för Frälsningsarmén i Södertälje.


clive_adams200px.jpgBristen på samtal om tro ger psykisk ohälsa

Clive Adams - Frälsningsarméns ledare för Sverige vill utmana kristna att ta ledningen för att driva frågan om det existentiella perspektivet som en självklar del av att vara människa.

Läs Clive Adams debattartikel här.

 

 


Böndag för konvertiter i asylprocessen - 16 januari

Var med och bed för konvertiter i vårt land! #rättilltro

Gud,
Du som har skapat och älskar alla människor
och ser på oss med stor barmhärtighet,
beskydda dem som har drivits på flykt.
Vi ber särskilt för våra systrar och bröder
som utvisas mot sin vilja till länder med svår förföljelse.
Tack för att du står på deras sida.
Vi ber att de system
som utsätter människor för livsfarliga situationer
bryts ned och förändras.
Tack för att du hör vår bön.

Jesus Kristus,
Du som vandrar med oss,
Och gett oss uppdrag att vara ljus och salt i världen.
Vi ber särskilt för kvinnor och män som öppnar sitt hjärta för människor på flykt.
Tack att du är med dem.
Ge dem kraft och tro
och omslut dem med kärlek.
Tack för att du hör vår bön.

Heliga Ande,
Du som tröstar, förnyar och utmanar.
Du ser vår frustration som vi bär över vårt lands brister
i mötet med asylsökande och konvertiter.
Låt vår vrede vara helig och stärk den profetiska rösten.
Tack för att du hör vår bön.
I Jesu namn
Amen.


Nationell bönedag på flera platser 11 januari 2020

Under Frälsningsarméns nationella bönedag ber vi tillsammans för unga som lider av psykisk ohälsa, familjer som drabbats av missbruk och kriminalitet, människor som utsätts för människohandel, och mycket mer. Läs mer och se om din lokala kår bjuder in till bönedagen.


Eftersökningsbyrån tar ned skylten

Den sista december 2019 slår Frälsningsarméns Eftersökningsbyrå igen porten för gott. ”Allt har sin tid. Nu satsar vi på andra områden där vi behövs mer i dag”, säger Kristine Falk, som övergår till nya uppgifter.


"Jesus gjorde mig fri och det kan han göra med dig också"

Kims tonårstid präglades av missbruk och kriminalitet. En överdos gjorde att han hamnade i respirator och hans mamma trodde att han skulle dö, där och då. Men efter ett mirakulöst tillfrisknande och en jobbig tid på LVM-hem föll han tillslut på knä och bad till Gud, som svarade på hans bön. Läs om Kims gripande väg till Gud.

 


Min väg till Gud

Här kan du läsa berättelser om människors olika vägar till Gud


Recension av Sven Nilssons bok ”Under fanan, hundra år av tacksamhet”

Stig Axelsson som var Sven Nilssons privatsekreterare mellan 1981–1986, har recenserat boken "Under fanan, hundra år av tacksamhet.

Skriv ut