Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Medlemsinformation

Här hittar du som är medlem, soldat, officer eller vän till Frälsningsarmén nyheter, personnytt och information.

Bild 1: Personporträtt av Anne-Li Marthinussen i Stridsropet. Bild 2: Ung kvinna i bön. Bild 3: Kommendörerna Clive och Marianne Adams. Bild 4: Stefan och Ulla Löfvén besöker Frälsningsarmén i Visby. Bild 5: Sofia Fållsten, bitr verksamhetschef på Midsommarkransen tillsammans med kommendör Sven Nilsson. Bild 6: Kim hittade vägen till Gud.

Musiken har format Anne-Li's liv

Hon är född i en officersfamilj och växte upp i Frälsningsarméns lokaler med fri tillgång till piano. Tidigt fick hon vara med och leda de minsta, ”minisarna”, i barnkören. Kanske inte konstigt då att musik och ledarskap kommit att prägla Anne-Li Marthinussens liv. Läs artikeln om Anne-Li i Stridsropet nr 1 - 2020


Andakt - Var dags tröst

”Hur får du tröst och styrka för att klara av vardagen? Att vistas i naturen? Genom att få och ge en kram av någon du tycker om, lyssna till vacker och berörande sång och musik, be eller sucka en bön till Gud.” Läs månadens andakt skriven av Agneta Öberg, kårledare för Frälsningsarmén i Södertälje.


clive_adams200px.jpgBristen på samtal om tro ger psykisk ohälsa

Clive Adams - Frälsningsarméns ledare för Sverige vill utmana kristna att ta ledningen för att driva frågan om det existentiella perspektivet som en självklar del av att vara människa.

Läs Clive Adams debattartikel här.

 


evangelina_bergh2019.jpg

Skidor > Gud

"Jag åker skidor oavsett före, hur tidigt det än är, hur tungt det än är, och tänker de gångerna att det ger extra bra träning till när underlaget kommer vara bra istället. Men så fort det blir tungt att läsa Bibeln, eller jag känner mig för trött, så drar jag ner på det?"

Läs senaste blogginlägget skrivet av Evangelina Bergh, biträdande kårledare för Frälsningsarmén i Örnsköldsvik

 


Böndag för konvertiter i asylprocessen - 16 januari

Var med och bed för konvertiter i vårt land! #rättilltro

Gud,
Du som har skapat och älskar alla människor
och ser på oss med stor barmhärtighet,
beskydda dem som har drivits på flykt.
Vi ber särskilt för våra systrar och bröder
som utvisas mot sin vilja till länder med svår förföljelse.
Tack för att du står på deras sida.
Vi ber att de system
som utsätter människor för livsfarliga situationer
bryts ned och förändras.
Tack för att du hör vår bön.

Jesus Kristus,
Du som vandrar med oss,
Och gett oss uppdrag att vara ljus och salt i världen.
Vi ber särskilt för kvinnor och män som öppnar sitt hjärta för människor på flykt.
Tack att du är med dem.
Ge dem kraft och tro
och omslut dem med kärlek.
Tack för att du hör vår bön.

Heliga Ande,
Du som tröstar, förnyar och utmanar.
Du ser vår frustration som vi bär över vårt lands brister
i mötet med asylsökande och konvertiter.
Låt vår vrede vara helig och stärk den profetiska rösten.
Tack för att du hör vår bön.
I Jesu namn
Amen.


Många nya medlemmar under december 2019

Under december 2019 invigdes flera nya medlemmar i Frälsningsarmén från norr till söder. Det är med stor glädje och tacksamhet vi ser att människor blir kallade av Gud in i vår gemenskap och hoppas på ett fortsatt välsignat år 2020!


Nationell bönedag på flera platser 11 januari 2020

Under Frälsningsarméns nationella bönedag ber vi tillsammans för unga som lider av psykisk ohälsa, familjer som drabbats av missbruk och kriminalitet, människor som utsätts för människohandel, och mycket mer. Läs mer och se om din lokala kår bjuder in till bönedagen.


Juletid – en tid att förundras

Julen är en av de viktigaste kristna helgerna, men har vi glömt bort varför vi firar? Clive och Marianne Adams, Frälsningsarméns ledare i Sverige, vill lyfta fram julens under.


Eftersökningsbyrån tar ned skylten

Den sista december 2019 slår Frälsningsarméns Eftersökningsbyrå igen porten för gott. ”Allt har sin tid. Nu satsar vi på andra områden där vi behövs mer i dag”, säger Kristine Falk, som övergår till nya uppgifter.


Statsministern besökte Krukmakarens Hus i Visby

”Det blev ett jättefint samtal och jag tror att vi nådde fram gällande att människor som hamnar utanför samhällssystemet far illa”, säger Ann-Christine Karlsten, verksamhetsansvarig.


30-årsjubileum firades på Midsommarkransen

I år är det 30 år sedan Frälsningsarmén öppnade sitt akutboende i Midsommarkransen. Det firades med öppet hus med julgröt, pepparkakor, livemusik och mingel den 12 december. 


Vår världsledare general Brian Peddle har skickat en julhälsning

Goda nyheter behöver skickas vidare


Ge en gåva i vår digitala julgryta

Julgrytan, som man är van att se på stan så här års, finns nu även digitalt hos 25 olika kårer runt om i landet. Det betyder att du kan välja att skänka till det lokala hjälparbetet på en ort du känner extra för.


Fortbildning om tro och frälsning

I slutet av november så bjöds de frälsningsofficerare som jobbat minst fem år in till två fortbildningsdagar.


Dagledigträff på Vasakåren

Häromdagen var det dags för dagledigsamling på Vasakåren i Stockholm. Där kan alla som har möjlighet att närvara lyssna till sång, musik och olika gäster som på ett eller annat sätt skapar ett program med intressant innehåll.


"Jesus gjorde mig fri och det kan han göra med dig också"

Kims tonårstid präglades av missbruk och kriminalitet. En överdos gjorde att han hamnade i respirator och hans mamma trodde att han skulle dö, där och då. Men efter ett mirakulöst tillfrisknande och en jobbig tid på LVM-hem föll han tillslut på knä och bad till Gud, som svarade på hans bön. Läs om Kims gripande väg till Gud.


"En artist är en ledare"

Samuel Ljungblahd kräver väl knappast någon vidare presentation numera. Säger man ”prinsbröllopet” så är de flesta hemma. Sångkarriären till trots så har Samuel med familj valt att flytta tillbaka till Umeå där vi möts på Frälsningsarmén. Läs personporträttet av Samuel Ljungblahd i Stridsropet nr 5 - 2019


Världstoalettdagen 2019: Priset för att gå på toa – och priset för att inte göra det

Lena Wickberg, internationell utveckling hos Frälsningsarmén skriver i veckans blogginlägg om hur olika det är i vår värld när det gäller tillgången till toaletter.


”Checklista” när ilskan tränger sig på

"Under något år av mitt liv rörde jag mig i ett sammanhang som ”bjöd på” en hel del ovälkomna inslag som innefattade lögner, ekonomiskt utnyttjande/lurendrejeri, härskartekniker/översitteri, hot, svek och falsk vänskap. Detta väckte besvikelse, sorg och ilska inom mig, något som ingen mår bra av och det föder heller ingenting gott." Läs hur Teresia Jansson, skribent på Frälsningsarmén, i veckans blogginlägg försöker se saker och ting ur Guds perspektiv


Julkampanj november-december 2019

I november och december genomför Frälsningsarmén en insamling under temat ”Tillsammans kan vi ge julen till fler”.

Kampanjen innehåller sex filmer som kompletterar varandra och beskriver Frälsningsarméns arbete inför julen med olika behövande grupper. Bilder från filmerna används i print-annonser och banners. Filmer och annonser kommer att spridas under olika perioder i olika kanaler och till olika målgrupper.  

Syftet med kampanjen är att få finansiella medel till vår sociala verksamhet för att hjälpa människor som lever i utsatthet, såväl i juletider som långsiktigt.

Kommunikationen sker genom:

  • Den första filmen lanseras vecka 45 och marknadsförs på Facebook, Youtube och video programmatic. Slutdatum för filmerna är den 27 december.
  • Banners körs på hemsidan från och med vecka 45.
  • Filmer och banners länkas till gåvoshoppens förstasida, som anpassas till julkampanjen.
  • Artiklar som berättar om Frälsningsarméns arbete inför julen med olika behövande grupper publiceras på hemsidan och i sociala medier.
  • Ett insamlingsbrev skickas ut vecka 45 och 46.
  • Annonser publiceras i DN, Svenska Dagbladet, Göteborgsposten, Dagens Industri, Vi i Villa, Senioren, Land och Icakuriren mellan den 19 november och 23 december.
  • Annonser visas på utsidan av spårvagnar i Göteborg och bussar i Stockholms innerstad två veckor före jul.
  • Vi skickar också ut kampanj-sms och nyhetsbrev under perioden.

Mycket uppskattad Brassfestival i Södertälje

Lars Beijer, en av deltagarna rapporterar från en med hans egna ord ”fantastisk eftermiddag i Södertälje”.


Julgrytan 2019

Julgrytetidning 2019.pdf

Läs mer om årets julgryta här 


Det är inget skämt!

Läs Clive Adams senaste blogginlägg där han beskriver sitt möte med filmen "Joker". 


Andakt - Att hitta rätt i livet

”Att vara människa är att vara på vandring genom livet. Som kristna har vi i Bibeln en karta och en kompass som ger vägledning. Att söka hjälp i bönen och hos medvandrare är också hjälpsamt när vi känner oss osäkra och behöver göra vägval.” Läs månadens andakt är skriven av major Jan Jansson som arbetar på samfundsledningens sekretariat.


130-årsjubileum i Södertälje

Musikkåren spelade under ledning av Göran Lundberg och en solosång framfördes av Lennart Persson. Major Leif Öberg, divisionschef, predikade och temat var ”Jesus Kristus är densamme, i går, i dag och i evighet.” Löjtnant Agneta Öberg var mötesledare. Läs mer om jubiléet i Södertälje här


Min väg till Gud

Här kan du läsa berättelser om människors olika vägar till Gud


Nya kadetterna "Nådens budbärare" på Officersskolan

Lördagen den 24 augusti välkomnades fyra kadetter och två fältsergeanter till utbildning på Frälsningsarméns Officersskola. Välkomnandet skedde under en bön- och lovsångsgudstjänst på Frälsningsarmén Söderkåren i Stockholm.


Recension av Sven Nilssons bok ”Under fanan, hundra år av tacksamhet”

Stig Axelsson som var Sven Nilssons privatsekreterare mellan 1981–1986, har recenserat boken "Under fanan, hundra år av tacksamhet.


Invigning av årets nya frälsningsofficerare

Lördag 15 juni kl 15 invigdes nio nya officerare (pastorer) för Frälsningsarmén i Sverige. Invigningsgudstjänsten hölls på Frälsningsarméns kår(församling) Templet, Östermalmsgatan 69 i Stockholm. De nya officerarna sänds nu ut i landet för att påbörja sin första tjänst som frälsningsofficer. 

Skriv ut