Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en verksamhetschef till FAM-huset HVB i Fristad

Vi söker dig som motsvarar kravprofilen och utifrån en kristen värdegrund och människosyn äger vilja och förmåga att fortsätta verksamheten i enlighet med vår grundsyn. Du är nyckelperson i verksamheten och driver den mot uppsatta mål. Du vårdar och utvecklar relationerna med de boende, medarbetare, placerande kommuner, huvudmannen och övriga organisationer. Ansök senast 20 november.

FAM- huset är en del av Frälsningsarméns sociala arbete och har bedrivits som HVB sedan 1991 och dessförinnan som mödrahem sedan 1943.  Verksamheten bedrivs i enlighet med FNs barnkonvention och intentionerna i socialtjänstlagen.

De insatser som vi erbjuder bygger på evidensbaserad praktik där flera kunskapskällor används medvetet och systematiskt för att erbjuda insatser som bygger på bästa tillgängliga kunskap.  Insatserna genomförs utifrån Barns Behov I Centrum (BBIC) vilket är ett arbetssätt för genomförande av insatser som rekommenderas av Socialstyrelsen.

Vår teoretiska förankring finns i anknytningsteorin, utvecklingspsykologin och i ett utvecklingsekologiskt synsätt. Den teoretiska förankringen omsätts i de arbetssätt och metoder vi använder. Målgrupperna på FAM-huset är föräldrar med barn upp till 13 år och gravida kvinnor och det finns 16 platser totalt.

Vi söker nu en verksamhetschef att leda arbetet vid FAM-huset. Vi söker dig som motsvarar kravprofilen och utifrån en kristen värdegrund och människosyn äger vilja och förmåga att fortsätta verksamheten i enlighet med vår grundsyn. Du är nyckelperson i verksamheten och driver den mot uppsatta mål. Du vårdar och utvecklar relationerna med de boende, medarbetare, placerande kommuner, huvudmannen och övriga organisationer.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef har du budget- och ekonomiansvar parallellt med personal- och arbetsmiljöansvar, uppdaterar rutiner och ser till att de följs. Du har ansvar för in- och utskrivningar och genomförandeplaner. Du ser till att inkomna klagomål och synpunkter hanteras och kommuniceras, ansvarar för att tillbud och avvikelser blir dokumenterade och åtgärdade samt ansvarar för det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Kvalifikationer

 • Du är drivande, gillar utvecklingsarbete och trivs med att ta ansvar och leda och fördela arbetet, vilket också kan innebära förändringsarbete.
 • Du är kommunikativ, stresstålig och gillar att arbeta i team.
 • Du är analytisk, strategisk och har förmåga att prioritera och delegera.
 • Du har kunskap om relevant lagstiftning inom verksamhetsområdet.
 • Du behärskar svenska språket väl såväl i tal som i skrift.
 • Du har god samarbetsförmåga och skapa delaktighet till alla medarbetare.

För tjänsten krävs

 • erfarenhet av behandlingsarbete med barn/familjer och gärna också i ledande ställning.
 • goda kunskaper av HR-arbete och arbete i digitala miljöer.
 • erfarenheter av arbete med myndigheter då vi arbetar på uppdrag av kommuner.
 • erfarenhet och kunskap om upphandling av ramavtal.
 • erfarenhet som chef med personalansvar och budgetansvar.

Utbildning

Socionomutbildning eller motsvarande.

Ansökan och kontakt

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Tillträde: 2020-01-01,  eller efter överenskommelse.
Upplysningar om tjänsten: Christel Lindgren, 073-914 8265
Ansökan sändes tilldc-socialt@fralsningsarmen.se senast den 2019-11-20

Publicerat: 2019-11-06Skriv ut