Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en utredningssekreterare till FAM-huset i Borås

FAM-husets utrednings- och behandlingshem i Borås söker en utredningssekreterare 75 %, tillsvidareanställning. Du har utbildning i socialt arbete, är socionom, pedagog eller har annan motsvarande högskoleutbildning. Ansök senast 26 november!

Foto: Nik MacMillan - Unsplash

Arbetsbeskrivning

Vi söker en utredningssekreterare till FAM-husets utrednings- och behandlingshem i Borås med 16 platser för föräldrar med skiftande psykosocial problematik och deras barn mellan 0-12 år. På uppdrag av socialtjänsten genomförs utredning enligt BBIC i syfte att kartlägga resurser, svårigheter, skydds- och riskfaktorer. Vi kan också erbjuda psykosocialt stöd i eftervård och behandlingsinsatser med evidensbaserade metoder.

Som utredningssekreterare genomför och sammanställer du utredningar utifrån BBIC tillsammans/i team med socionomer, pedagog, psykolog och behandlingsassistenter. Du formulerar rekommendationer till fortsatta insatser utifrån teamets bedömningar. Du deltar i gemensamma möten på FAM-huset, leder planeringsmöten med placerande socialtjänst samt bidrar till FAM-husets gemensamma göromål.

Kvalifikationer

Du har utbildning i socialt arbete, är socionom, pedagog eller har annan motsvarande högskoleutbildning.

Du är van att arbeta självständigt och i grupp, är strukturerad och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har utifrån din erfarenhet och kunskap om barns behov förmåga till analys avseende risk- och skyddsfaktorer.

Du ska även ha en god förmåga att skapa ett gott samtalsklimat med både omtanke, respekt och tydlighet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är på schema men innefattar företrädesvis dagtid.

Sista ansökningsdag är den 26 november.

Vid frågor kontakta verksamhetschef Anna-Carin Sjöberg, 033 – 210 162.

Ansökan ska skickas till: anna-carin.sjoberg@fralsningsarmen.se

Publicerat: 2018-11-06Skriv ut