Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en socialkonsulent i Göteborg

Fokus för jobbet är delaktighet på öppen fritidsgård, läxhjälp, fasta barngrupper, språkcafé, kvinnogrupp. Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av integration och ”ortskultur”. Tycker om utmaningar och att arbeta med människor i olika åldrar med utländsk bakgrund. Ansök senast 9 juli!

Om oss

Frälsningsarmén är en internationell kristen kyrka som finns i över 130 länder.

I Sverige bedrivs verksamhet genom kårer som är namnet på våra kyrkor och på sociala institutioner t.ex behandlingshem och stödboenden.

Östra Kåren i Göteborg finns vid Redbergsplatsen. Vi utgår från Östra Kåren men jobbar både i Bergsjön och i Kållered. Bergsjön är en förort som ligger i nordöstra Göteborg och är ett s.k särskilt utsatt område. Idag bor det ca 16 500 personer där, nära hälften är under 30 år. Området har en hög andel människor med utländsk bakgrund.

Vår lokal är belägen mitt emellan två grundskolor i Bergsjön vilket gör att många mellanstadiebarn hittar till oss. Vi bedriver öppen efterskolverksamhet men har också fasta barngrupper. Arbetet är under uppbyggnad och vi jobbar mycket med kontaktskapande och relationsbyggande. Vi eftersträvar god samverkan med de olika aktörerna på orten: med skolorna, bostadsbolaget och kyrkorna. 

I Kållered på Sagåsen, Migrationsverkets ankomstboende finns vi i Hus 100. Frälsningsarmén samordnar verksamheten där men den bedrivs av många olika organisationer och kyrkor. Där har vi aktiviteter bl.a. för barn och familj.

Arbetsuppgifter:

Fokus för jobbet är delaktighet på öppen fritidsgård, läxhjälp, fasta barngrupper, språkcafé, kvinnogrupp. Exempel på arbetsuppgifter är planering och genomförande av de olika verksamheterna tillsammans med kårledare och medarbetare. Leda barngrupper, ansvara för pysselaktiviteter samt delta i sportaktiviteter. Ha kontakt med föräldrar vars barn är inskrivna i grupper. Närvara vid personalmöten. Även kvällsarbete kan förekomma då vi gör ”nattvandringar” för att möta människor vissa kvällar.

Kvalifikationer:

Gymnasiekompetens gärna inriktning barn/ungdom.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet av integration och ”ortskultur”. Tycker om utmaningar och att arbeta med människor i olika åldrar med utländsk bakgrund. Har en god förmåga att relatera till dem. Kan föregå med gott exempel, vara en god förebild. Gillar att jobba i team. Frälsningsarméns arbete utgår från en kristen livssyn och vi söker dig som är solidarisk med Frälsningsarméns värderingar.

Anställning och ansökan:

En tillsvidareanställning som inleds med provanställning på 75% med start senast 15 augusti.

Arbetstiden varierar. Fast månadslön.

Vid anställning krävs utdrag ur belastningsregistret.

För mer information kontakta kårledare Lillvor Stenberg 076-856 41 28.

Välkommen att söka genom att mejla lillvor.stenberg@fralsningsarmen.se  så snart som möjligt dock senast 9 juli.

Publicerat: 2022-06-21Skriv ut