Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en samtalspedagog med KBT steg 1-utbildning

Vill du främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland barn och ungdomar och deras familjer med oss på Vårsol Samtalscenter Jönköping?

Foto: Jonas Nimmersjö

Vilka är vi?

Vårsol Samtalcenter arbetar vi med stödsamtal, stödgrupper och terapi för familjer som drabbats av svårigheter. Det kan handla om att någon i familjen drabbats av psykisk eller fysisk ohälsa, sorg, skilsmässa, våld, beroende eller att någon är frihetsberövad. Vi är en del av Frälsningsarméns sociala division. Vi samarbetar med olika aktörer som tex skolor, vårdcentraler, psykiatri, kriminalvård m.fl. Vi är 5 personer i arbetsgruppen.

Vad innebär tjänsten?

Hos oss arbetar du med stödsamtal, stödgrupper och terapi. Arbetet ska utgå från barnets/ungdomens perspektiv och för deras bästa ska alla bidra till att verksamheten genomsyras av gott bemötande, kompetens, helhetssyn, utveckling, säkerhet, samverkan och delaktighet. Hos oss ges möjligheten att genomföra kortare och längre samtalskontakter. Barnkonventionen ligger som grund i vår verksamhet samt Frälsningsarméns kristna värderingar som innebär att vi arbetar utifrån allas lika värde.

  • Planera, genomföra och utvärdera individuella samtal och stödgruppsverksamhet med barn, ungdomar, familjer och vuxna.
  • Planera, genomföra och utvärdera KBT samtal för ungdomar och vuxna
  • Samverka med olika aktörer utanför organisationen
  • Genomföra föreläsningar och marknadsföring

Vem söker vi?

Vi söker dig som är socionom, med vidareutbildning inom KBT, eller som har utbildning/erfarenhet som bedöms som likvärdig och som har goda kunskaper gällande barn och ungas psykiska hälsa. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ge föräldrastöd samt stöd till barn och unga med psykisk ohälsa.

För att trivas i arbetet bör du ha en god förmåga att själv strukturera, planera och fokusera på ditt arbete. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Du är lugn och trygg som person, har lätt att skapa förtroende, har en god förmåga att lyssna och kommunicera och är också bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation. Du har god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i team med engagerade kollegor. Vi ser gärna att du har vana av att möta människor med olika neuropsykiatriska diagnoser. Önskvärt är att du delar Frälsningsarméns värderingar.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad vi erbjuder dig: 

  • En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
  • Friskvårdsbidrag
  • Semesterflexibilitet
  • Vidareutbildning
  • Företagshälsovård
  • Handledning 1 gg/månaden

Tjänsten avser en visstidsanställning på 80-100% med möjlighet till förlängning. För tjänsten tillämpar vi löpande urval och intervjuer!

Vill du ha mer information så besök gärna vår hemsida, våra sociala medier eller kontakta Pia Ericson, verksamhetsansvarig, 036-17 32 50 eller Ann-Charlotte Jernberg, verksamhetschef, 036-17 32 79.

www.fralsningsarmen.se/varsol-samtalscenter

Instagram: varsolsc

Facebook: Vårsol Samtalscenter

Välkommen med din ansökan till:

Välkommen med din ansökan till

pia.ericson@fralsningsarmen.se

Publicerat: 2021-09-02Skriv ut