Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en medarbetare till vårt sociala arbete i Stockholm

Tjänsten innefattar samtalsstöd inom Frälsningsarméns sociala arbete i Stockholm. Vi ser helst att du är utbildad socionom, diakon, pastor, vårdpersonal eller motsvarande, med flera års arbetslivserfarenhet. Vi vill att du är bekännande kristen. Ansök senast 31 augusti!

Foto: Kerstin Tillenius

Frälsningsarmén söker en medarbetare till Krukmakarens Hus - Stockholm omsorgs- och rehabiliteringsarbete. Verksamheten är under uppbyggnad, med start i september 2019.

Tjänsten innefattar två delar: 

  • 50% utgörs av mobil förstärkning till Stockholms fem kårers sociala arbete. Du ingår i ett team och roterar mellan kårerna som en kompletterande resurs i mötet med hjälpsökande. Din roll är bl.a. att ge vägledning i kortare eller längre samtalskontakter, att länka vidare till olika instanser inom och utom Frälsningsarmén, eller vara ett stöd i den hjälpsökandes kontakter med myndigheter.
  • 50% utgörs av renodlade samtalskontakter. Du arbetar på plats i det tidigare samtalscentret Eken, som nu integreras i Krukmakarens Hus - Sthlm. Hit söker sig sedan länge människor från olika sammanhang för stödsamtal i alla dess former. Du träffar personer för kortare eller längre samtalsserier, allt utifrån behov.

Krukmakarens hus Stockholm vill vara en trygg, säker plats som tydligt bygger på kristen grund. Därför vill vi att du är bekännande kristen med andlig urskiljning, älskar att lyssna till och se hela människan, vill möta personer där de är just nu, har ett jordnära tilltal, och tror på att alla kan bli upprättade till ande, kropp och själ. Du räknar med Guds kraft och vägledning i arbetet. 

Vi ser helst att du är utbildad socionom, diakon, pastor, vårdpersonal eller motsvarande, med flera års arbetslivserfarenhet. Du behöver även ha gedigen erfarenhet av stödjande eller terapeutiska samtal t.ex. utifrån grundläggande psykoterapiutbildning, MI eller liknande. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med 6 mån provanställning. Visst utrymme finns att diskutera procentsatserna. 

Kontaktpersoner

Ann-Christine Karlsten, Verksamhetsledare Krukmakarens Hus - Sthlm. ann-christine.karlsten@fralsningsarmen.se

Elin Hammarberg, Koordinator Krukmakarens Hus - Sthlm  elin.hammarberg@fralsningsarmen.se

Ansökan skickas på e-post till elin.hammarberg@fralsningsarmen.se 

Sista ansökningsdag är 31 augusti 2019.

Publicerat: 2019-08-13Skriv ut