Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en förskollärare

Vi är en förskola i Västra Frölunda med kristen profil som har profilerat oss som en sång- och musikförskola. Du har förskollärar- eller lärarexamen med inriktning förskola, legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet som förskollärare är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Ansök senast 30 maj, rekrytering sker löpande.

Vilka är vi?

Förskolan Morgonsol ligger i en charmig villa i ett gammalt villaområde vid Käringberget i Västra Frölunda i Göteborg. Morgonsol var från början ett barnhem som 1980 blev en fristående förskola. Vår huvudman är Frälsningsarmén. Förskolan har plats för 35 barn fördelade på två avdelningar. Vi har inspirerande miljöer med generösa ytor både inne och ute. Vår mat kommer från Oscars, en lunchrestaurang i närheten av förskolan.

Utbildningen följer Skollagen och vi arbetar utifrån Förskolans läroplan. Den kristna värdegrunden genomsyrar utbildningen och förskolan kännetecknas av våra värdeord: * FRAMTIDSTRO * GLÄDJE * TRYGGHET

Arbetet i en fristående förskola innebär bl. a korta beslutsvägar, stora möjligheter att påverka och vara delaktig i utvecklingsarbetet och i beslut. Förskolan Morgonsol är väletablerad och har ett mycket gott rykte.

Vi är en förskola med kristen profil och vi ser gärna att du delar våra värderingar. Utöver detta har vi profilerat oss som en sång-och musikförskola.

Dina arbetsuppgifter:

Du har förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola, legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet som förskollärare, samt delaktighet i utvecklingsarbete är meriterande. Du har god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl insatt i innebörden och genomförandet av förskollärarens särskilda ansvar. Du har ett gott bemötande och månar om och tar ansvar för ett bra och nära samarbete med barn, kollegor och vårdnadshavare. Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och deras frågor. Du har kunskap om och förmågan att arbeta med och driva förskolans systematiska kvalitetsarbete framåt och är intresserad av att utveckla verksamheten. Du är organiserad, strukturerad, professionell och ansvarstagande i din roll. Samt har lätt för samarbete och tycker att det kollegiala lärandet är viktigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bifoga gärna relevanta intyg och ett personligt brev. Tillträdesdag: 8/8 2022Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Utbildning: Förskollärarexamen/Lärarexamen

Arbetets varaktighet: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Lön: Månadslön. Kollektivavtal, friskvårdsbidrag och hälsokontroller.

Rekrytering: Rekrytering till tjänsten sker löpande.

Tillträdesdag: 8 augusti eller enligt överenskommelse.

Kontaktperson: Rektor Marie Svedberg Lindén

E-mail: marie.svedberg-linden@fralsningsarmen.se

Ansökan: Personligt brev och aktuell CV skickas senast 2022-05-30 till:

Förskolan Morgonsol
Att: Marie Svedberg Lindén
Poppelgatan 11
426 74 Västra Frölunda

Märk kuvertet: ”Ansökan förskollärare”

Ansökan kan gärna mailas med bilagor enligt ovan. Ange i ärenderaden ”Ansökan förskollärare”

Publicerat: 2022-05-02Skriv ut