Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en förskollärare i Skövde

Du har en förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola / legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet som förskollärare samt delaktighet i utvecklingsarbetet är meriterande. Vi är en förskola med kristen profil och vi ser gärna att du delar våra värderingar. Tjänsten är 80% tillsvidareanställning med tillträdesdag 15 augusti.

Vår förskola ligger centralt belägen i Frälsningsarmén lokaler som också är huvudman. Förskolan Solstrålen startade hösten 1989 och är nu en av 10 fristående förskolor i Skövde kommun. Förskolan har plats för 20 barn i åldrarna 1 - 6 år. Våra lokaler har en grön utemiljö för rörliga aktiviteter och lekparksutrustning. I vår närmiljö finns också Vasakullens park. Närhet till bibliotek och Balthazar- science Center. Vår mat kommer från Järnspisen, en lunchrestaurang.

Utbildningen följer skollagen och vi arbetar utifrån förskolans läroplan. Den kristna värdegrunden genomsyrar utbildningen och förskolan kännetecknas av våra värdeord - Framtidstro – Glädje – Trygghet.

Arbetet har korta beslutsvägar och det ger stora möjligheter att påverka och vara delaktig i utvecklingsarbete och i beslut. Solstrålen har ett mycket gott rykte i Skövde.

Vi är en förskola med kristen profil och vi ser gärna att du delar våra värderingar. Flera av de anställda har en församlingstillhörighet.

Dina arbetsuppgifter:

Du har en god kunskap om uppdraget utifrån förskolans läroplan och är väl insatt i innebörden och genomförandet av förskollärarens särskilda ansvar. Du har ett gott bemötande och månar om och tar ansvar för ett bra och nära samarbete med barn, kolleger och vårdnadshavare.

Läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt och du ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärande och inspireras av barnens nyfikenhet, kreativitet och deras frågor. Du har kunskap om och förmågan driva förskolans systematiska kvalitetsarbete framåt och är intresserad av att utveckla verksamheten. Du är organiserad, strukturerad, professionell och ansvarstagande i din roll, samt har lätt för samarbete och tycker att det kollegiala lärandet är viktigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Kompetenskrav: Förskollärarexamen/Lärarexamen. Du har en förskollärarexamen eller lärarexamen med inriktning förskola / legitimerad förskollärare. Tidigare erfarenhet som förskollärare samt delaktighet i utvecklingsarbetet är meriterande.

Arbetets varaktighet: Tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Lön:  Månadslön. Kollektivavtal finns. I personalförmåner ingår friskvårdbidrag och hälsokontroller.

Rekrytering: Rekryteringen till tjänsten sker löpande.

Tillträdesdag: 15 augusti 2022. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret ( http://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/). Handläggningstiden kan vara lång.

Kontaktperson: Förskolechef Brittmarie Andersson
Telefon: 073- 920 64 23
e-post: britt-marie.andersson@fralsningsarmen.se

Ansökan: Ansökan med CV med relevanta intyg och ett personligt brev skickas senast 2022-06-01 till:
E-post: britt-marie.andersson@fralsningsarmen.se Ange i ärenderaden ”ansökan förskollärare”.

Publicerat: 2022-05-03Skriv ut