Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en boendecoach till Halvvägshuset i Stockholm

Du blir kontaktperson för ca 8-10 personer och följer dem med stödinsatser under boendetiden. Du jobbar på uppdrag av den boende och socialtjänsten och finns med som en av flera stödpersoner i nätverket. Halvvägshuset är nystartat så du kommer ha möjlighet att vara med och utforma verksamheten. Sista ansökningsdag är 13 december.

Halvvägshuset (Kurön Stockholm), Kolargatan 2 A i Hjorthagen

Halvvägshuset är ett utslussboende med stöd bestående av 38 nyrenoverade lägenheter. Det är en del av Frälsningsarméns nya boendevårdkedja, tillsammans med Midsommarkransens akutboende och Kuröns behandlingshem. Målgruppen är personer som gjort en behandling för missbruk och är redo att ta nästa steg mot ett självständigt boende. Målet med boendet är att personen ska få verktyg och hitta strategier att bibehålla drogfrihet och komma ut i sysselsättning.

Arbetsbeskrivning

Personalen på Halvvägshuset, boendecoacher och kuratorer, arbetar med stöd i vardagen liksom med motiverande samtal. Kopplat till boendet finns också en kaplan som är en länk till Frälsningsarméns kårer och som håller i enskilda samtal och gudstjänster.

Boendecoachen är kontaktperson för ca 8-10 personer och följer dem med stödinsatser under boendetiden. Genomförandeplaner upprättas vid inflytt och följs sedan upp i kontinuerligt med den boende och tillsammans med socialtjänsten, som är ansvariga för placeringen. Arbetet är flexibelt då det kan innebära att följa med den boende på olika möten och aktiviteter och att länka till andra aktörer i samhället. Boendecoachen jobbar på uppdrag av den boende och socialtjänsten och finns med som en av flera stödpersoner i nätverket.

Halvvägshuset är nystartat så du kommer ha möjlighet att vara med och utforma verksamheten.

Din profil

Vi söker dig som är trygg, självgående och tycker det är spännande att vara med och utveckla en ny verksamhet. Du har ett genuint intresse för människor och att följa dem på deras förändringsresa. Du delar självklart Frälsningsarméns värdegrund och människosyn. Ett av Frälsningsarméns motton är att se till hela människan, dvs. till ande, själ och kropp och att arbeta långsiktigt för att uppnå goda resultat för den enskilde personen. Att inge hopp är viktigt och att förändring är möjlig.

Kvalifikationer

 • Krav minst två års eftergymnasial relevant utbildning; ex. behandlingsassistent, behandlingspedagog, socialpedagog eller likvärdigt.
 • Krav minst ett års erfarenhet av målgruppen; inom missbruk, psykisk ohälsa eller personer i annan social utsatthet.
 • Kompetens och erfarenhet av socialt arbete.
 • Fördel av att ha arbetat inom socialtjänsten.
 • Personlig lämplighet för uppdraget.

Anställningsförhållanden

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning på sex månader. Heltid.
 • Sysselsättningsgrad: Heltid, 38,25 timmar.
 • Arbetstid: Dag, kväll, sovande jour.
 • Lön: Månadslön.
 • Tillträde: Januari 2020.
 • Kontaktperson: Biträdande verksamhetschef Sofia Bergman, tel: 073-920 4827
 • Sista ansökningsdag är 13 december 2019. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
 • Ansökan skickas via e-post till sofia.bergman@fralsningsarmen.se. Ange referens; ”Boendecoach december 19”

 

Publicerat: 2019-11-28Skriv ut