Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en boendecoach till vårt Halvvägshus i Stockholm

Vi söker dig som är trygg, flexibel och initiativrik. Du har ett genuint intresse för människor och att följa dem på deras förändringsresa. Målgruppen på Halvvägshuset är personer som gjort en behandling för missbruk och är redo att ta nästa steg mot ett självständigt boende.

Halvvägshuset Hjorthagen i Stockholm är ett utslussningsboende med stöd bestående av 38 lägenheter. Det är en del av Frälsningsarméns boendevårdkedja, tillsammans med Midsommarkransens akutboende och Kuröns behandlingshem. Målgruppen är personer som gjort en behandling för missbruk och är redo att ta nästa steg mot ett självständigt boende. Målet med boendet är att personen ska få verktyg och hitta strategier att bibehålla drogfrihet och komma ut i sysselsättning.

Arbetsbeskrivning

På Halvvägshuset arbetar boendecoacher och kuratorer med stöd i vardagen liksom med motiverande samtal. Kopplat till boendet finns också en kaplan som är en länk till Frälsningsarméns kårer och som håller i enskilda samtal och gudstjänster.

Boendecoachen är kontaktperson för ca 8-10 personer och följer dem under deras boendetid. Genomförandeplaner upprättas vid inflytt och följs sedan upp i kontinuerligt med den boende och tillsammans med socialtjänsten, som är ansvariga för placeringen. Arbetet är flexibelt då det kan innebära att följa med den boende på olika möten och aktiviteter och att länka till andra aktörer i samhället. Boendecoachen jobbar på uppdrag av den boende och socialtjänsten och finns med som en av flera stödpersoner i nätverket.

Din profil

Vi söker dig som är trygg, flexibel och initiativrik. Du har ett genuint intresse för människor och att följa dem på deras förändringsresa. Du kan både arbeta praktiskt och stötta den boende i vardagliga göromål liksom hålla i möten med myndigheter och dokumentera insatserna. Du delar självklart Frälsningsarméns värdegrund och människosyn. Ett av Frälsningsarméns motton är att se till hela människan, dvs. till ande, själ och kropp och att arbeta långsiktigt för att uppnå goda resultat för den enskilde personen. Att inge hopp är viktigt och att förändring är möjlig.

Kvalifikationer

  • Krav minst två års eftergymnasial relevant utbildning; ex. behandlingsassistent, behandlingspedagog, socialpedagog eller likvärdigt.
  • Krav minst ett års erfarenhet av målgruppen; inom missbruk, psykisk ohälsa eller personer i annan social utsatthet.
  • Kompetens och erfarenhet av socialt arbete.
  • Fördel av att ha arbetat inom socialtjänsten.
  • Personlig lämplighet för uppdraget.

Anställningsförhållanden

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning på sex månader.

Sysselsättningsgrad: Heltid, 37 tim/v

Arbetstid: Dag, kväll, helg, sovande jour

Lön: Månadslön

Tillträde: Snarast

Kontaktperson: Bitr. verksamhetschef Sofia Bergman, tel: 08-562 766 54

Sista ansökningsdag är 3/12.
Ansökan skickas till Sofia Bergman via e-post sofia.bergman@fralsningsarmen.se. Ang. referens “Boendecoach dec 2021”

Publicerat: 2021-11-12Skriv ut