Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en barn/ungdoms- och familjekonsulent i Göteborg

Kåren bedriver idag ett barn och ungdomsarbete som består av bland annat öppen förskola och eftermiddagsverksamhet. Vi söker någon som ska ansvara för kårens arbete bland barn, unga och familjer och som kan vara en pusselbit i kårens tillväxt/församlingsutveckling. Tjänsten är 75 % och påbörjas 1 februari 2022. Ansök senast 31 december, intervjuer sker löpande.

Hisingskåren ligger centralt i området Kvillestaden, ett stenkast från Hjalmar Brantingsplatsen på Hisingen. I området byggs det som aldrig förr och det är många människor som redan har, men också är på väg att slå ner sina bopålar i denna expansiva del av Göteborg.

Kåren bedriver idag ett barn och ungdomsarbete som består av bland annat öppen förskola och eftermiddagsverksamhet. En av de stora utmaningar vi har är att hitta nya vägar och verksamheter som attraherar barnen, ungdomarna samt de familjer som flyttar in i vårt närområde. Vi söker någon som ska ansvara för kårens arbete bland barn, unga och familjer och som kan vara en pusselbit i kårens tillväxt/församlingsutveckling.

Du kommer att arbeta med följande:

  • Tillsammans med kårnämnd/ungdomsledarråd planera kårens arbete bland barn, unga och familjer.
  • Jobba nära kårledarteam i planering och utförande.
  • Samordna och administrera arbetet (statistik, medlemsregister, utskick etc. ).
  • Arbetsledare om det finns volontärer i grupperna.
  • Leda öppen förskola, babysång, eftermiddagsverksamhet och finnas som resurs vid familjegudstjänster.
  • Finnas som resurs vid läger och andra satsningar för barn och unga (planering, genomförande, uppföljning).
  • Bygga relationer med de som finns i arbetet, vara en brygga/bro in i kåren.
  • Delta i personalsamlingar och relevanta sammanträden.
  • Andra vanligt förekommande sysslor i kårens familjearbete.

Arbetstid: 30 h i veckan. Arbetet är förlagt på dagtid samt en kväll i veckan och vid familjegudstjänster (1-2 ggr/termin). På sommaren kan det ingå att arbeta på läger/kollo.

Kompetenskrav: Gymnasiekompetens, gärna med inriktning barn/ungdom Eftergymnasial utbildning med inriktning barn/familjer/socialt arbete är en merit. Erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och/eller familjer, Positiv ledare, utåtriktad, relationsbyggande, Förmåga att arbeta självständigt men också i team, Bekännande kristen, gärna soldat/medlem i Frälsningsarmén. Eftersom det ingår sångstunder så är det meriterande att kunna sjunga och spela piano eller gitarr.

Anställning och ansökan

Är du intresserad och vill ha mer information får du det genom kårledare: Per Lundell 0739-20 64 97

Anställningen är på deltid 75 % (30 timmars arbetsvecka). Flexibilitet kommer att efterfrågas periodvis för att kunna svara mot behov hos målgruppen och/eller samarbetspartners. Detta är en tillsvidareanställning inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträde: 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse

Välkommen att söka genom att mejla till: per.lundell@fralsningsarmen.se senast den 31 december 2021. Intervjuer sker löpande och urval påbörjas efter sista ansökningsdag. Innan anställning påbörjas kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras in.

Vi ser fram emot din ansökan1

Publicerat: 2021-11-09Skriv ut