Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker en arbetsledare och stöd mot ett arbete i Västerås

Finns du som vill ta dig an en spännande tjänst som kombinerad arbetsledare och att stötta människor till ett nytt arbete? Frälsningsarmén Bistånd i Västerås söker en erfaren och driftig arbetsledare med inslag av jobbstöd. Vi ser gärna att du har en kristen tro, redo att arbeta i en miljö präglad av kristna värderingar, socialt engagemang och empati för medmänniskan.

Foto: Unsplash

Vi har idag en verksamhet med runt 30 - 45 medarbetare med en ålder mellan 20 – 60+ år.

Frälsningsarmén är en kristen kyrka med omfattande social hjälpverksamhet. Vår tro leder till praktisk handling. Vi hjälper den som har det svårt. Vi delar med oss av vår tro till alla människor. Vi erbjuder en öppen gemenskap utifrån människors intressen och dagliga behov.

Frälsningsarméns Bistånd (FAB) i Västerås arbetar för att stödja utsatta människor i andra länder samt i Västerås med omnejd. Vi samlar in utrustning/material ifrån allmänheten, sjukhus, hjälpmedelscentraler, skolor och företag i Sverige för att sedan skicka hjälpsändningar till t.ex. behövande i allmänhet, sjukhus och skolor i många länder runt om i världen. Hjälpen kan bestå i t.ex. kläder, sängar, rullstolar, rullatorer, möbler, köksutrustning, leksaker samt avancerad sjukhusutrustning. Samtidigt som det internationella arbetet utförs skapas utrymme för arbetsträning för personer som har varit långtidsarbetslösa, långtidssjukskrivna, personer som har sociala funktionshinder eller annan form av funktionsnedsättning. Arbetsträningen på FAB består av: insamling, sortering och tillverkning av kläder, mottagning, renovering, logistik och sändning av utrustning. På arbetsplatsen finns kök, miljöstation, avdelningar för renovering av material ifrån t.ex. sjukhus och hjälpmedelscentraler, textil, elektronik och data, klädsortering samt lager.

Arbetsuppgifter

Se nedan.

Arbetsledare

 • Arbetsledning i ovan nämnda delar av verksamheten, koordinering av arbetet och arbetsuppgifter. Introducera och slussa in nya medarbetare på arbetsplatsen till lämpliga uppgifter efter dennes förutsättningar.
 • Tillsammans med Direktorn ansvara för koordinering/logistik kring hjälpsändningar, hämtning av material samt andra körningar med våra lastbilar
 • Tillsammans med Direktorn underhålla och vidareutveckla klädinsamlingsuppdraget som vi utför åt Frälsningsarmén Myrorna.
 • Kortsiktig och långsiktig översyn av de olika avdelningarna, processer och arbetssätt. Arbeta med att driva och utveckla verksamheten i vår produktionsmiljö med våra olika avdelningar för att skapa mer och bättre sysselsättning.

Jobbstöd

 • Samtal om individuella behov för personlig utveckling
 • Stöd med jobbsök, t.ex. CV och personligt brev
 • Motivera och vägleda
 • Utveckling av samverkan med arbetsgivare – söka praktikplatser och tjänster

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av arbetsledning med krav på ordning och reda samt tydlighet i kommunikation och direktiv
 • Lämplig akademisk examen såsom arbetsterapeut, beteendevetare, socionom eller annan akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du har erfarenhet av arbetsrehabilitering, jobb coachning och bra kunskap om arbetsmarknaden. Gärna kunskap och kontakter om och inom den lokala arbetsmarknaden i och runt Västerås.. 
 • God förmåga att samarbeta med olika typer av människor
 • God kunskap i Officepaketet, främst Word och Excel

Personliga egenskaper

Det är viktigt för oss att du kan stödja, motivera, vägleda och entusiasmera de människor som du jobbar med samt att du är lösningsfokuserad och empatisk med förmåga att arbeta strukturerat.

Anställningsform

Tillsvidaretjänst på 100% med 6 månaders provanställning

Ansökan och tillträde

Ansökningstiden är till och med 15 mars 2019
Tillträde sker 1 maj eller efter överenskommelse

För mer information kontakta:

Lars Sjöberg
Direktor, Frälsningsarmén Bistånd

lars@sahumaid.com

073-9206 475

Ansökan skickas till: lars@sahumaid.com

Publicerat: 2019-01-18Skriv ut