Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vi söker behandlingsassistenter till akut- och motivationsboende

Du ska ha god kunskap och erfarenhet inom psykiatri och beroendelära. Vi erbjuder dig en spännande och utmanande roll som behandlingsassistent där det finns goda möjligheter till utveckling. En arbetsplats där våra gäster alltid står i första rum. Är du intresserad av att arbeta för att möjliggöra livsförändring och ge människor en andra chans? – Välkommen till vårt team på Midsommarkransen i Stockholm.

Midsommarkransens akut- och motivationsboende i Stockholm söker behandlingsassistenter med god kunskap och erfarenhet inom psykiatri och beroendelära. 

Om boendet

Midsommarkransens akut- och motivationsboende är avsett för vuxna män i akut hemlöshet. Verksamheten består av en enhet med två avdelningar; akutavdelning och motivationsavdelning.

Boendet har 35 dygnet-runt-platser och ingår i en boendevårdkedja där den enskilde ges möjlighet till stöd i processen från hemlöshet vidare till beroendebehandling, utslussningsboende och eftervårdssamtal.

På Midsommarkransens akut- och motivationsboende vill vi erbjuda upprättelse till ande kropp och själ. Vi lyssnar, motiverar och ger individanpassat stöd till våra gäster i kontakt med myndigheter, sjukvård och sociala nätverk. Vi anordnar dagliga aktiviteter, ger möjlighet till delaktighet i de dagliga sysslorna och serverar varm hemlagad mat. Midsommarkransens akut- och motivationsboende har öppet 24 timmar om dygnet 365 dagar om året.

Värdegrund

Boendets verksamhet drivs av Frälsningsarmén som vilar på en kristen helhetssyn där det mänskliga värdet är orubbligt. Vi arbetar för att samhället aldrig ska lämna någon utanför och att alla har något att bidra med. Nåd, hopp och läkning är tre ledord som genomsyrar verksamhetens alla delar.

Arbetsbeskrivning

Utifrån gemensamma arbetsmetoder tillsammans med erfarna kolleger, kommer du på olika sätt stödja våra gäster mot ett bättre liv. Som medarbetare är du med och bygger hållbara och hållande relationer som är nyckeln till förändring.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat:

 • Samtalsstöd och relationsbyggande
 • Vara behjälplig i kontakt med olika myndigheter och sjukvård.
 • Dokumentera och skriva journal
 • Samarbeta med olika stödinsatser
 • Delta i uppsökande verksamhet
 • Utföra aktiviteter och utflykter
 • Tillgodose basbehov
 • Praktiskt arbete som att iordningställa frukost, bädda rent och städa.

Kompetens

Vi söker dig som:

 • Kan identifiera dig med Frälsningsarméns värdegrund.
 • Har utbildning som är relevant för verksamheten som tex beteendevetenskap, beroendelära, MI, psykiatri.
 • Har ett uttalat engagemang och intresse för att arbeta med människor och specifikt med människor som lever i stor utsatthet.
 • Har god insikt i frågor som beroende, medberoende, samsjuklighet och psykiatri.
 • Meriterande är erfarenhet av att arbeta med målgruppen sedan tidigare, lika så kulturförståelse och språk.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmågan att arbeta i team med gemensamma förhållningssätt, rutiner och arbetsmetoder. Du är trygg, empatisk och lösningsfokuserad. Du ha ett varmt bemötande kombinerat med en tydlighet. Är prestigelös och gillar att samarbeta.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en spännande och utmanande roll som behandlingsassistent där det finns goda möjligheter till utveckling. En arbetsplats där våra gäster alltid står i första rum.

Är du intresserad av att arbeta för att möjliggöra livsförändring och ge människor en andra chans? – Välkommen till vårt team.

Anställningsform:

 • Natttjänst, tillsvidareanställning 85-100%
 • Dag/kvällstjänst, tillsvidareanställning 75- 100%
 • Dag/kvällstjänst, tillsvidareanställning med erfarenhet av arbetsledning 75- 100%

Vi tillämpar provanställning. Tillträde inom kort.

Du skickar din ansökan till:

Sofia.fallsten@fralsningsarmen.se med CV och personligt brev senast 2021-12-15

Urval och intervjuer sker löpande. Tillsättning kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

Publicerat: 2021-11-12Skriv ut