Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Vårsol Samtalscenter i Jönköping söker en socionom

Vill du främja psykisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa bland barn och ungdomar och deras familjer med oss på Vårsol Samtalscenter Jönköping? Tjänsten avser en visstidsanställning på 80% under perioden 1 mars 2022 till och med 28 februari 2023 med möjlighet till förlängning. Ansök nu!

Vilka är vi?

Vårsol Samtalcenter arbetar vi med stödsamtal, stödgrupper och terapi för familjer som drabbats av svårigheter. Det kan handla om att någon i familjen drabbats av psykisk eller fysisk ohälsa, sorg, skilsmässa, våld, beroende eller att någon är frihetsberövad. Vi är en del av Frälsningsarméns sociala verksamhet i Jönköping. Vi samarbetar med olika aktörer som tex skolor, vårdcentraler, psykiatri, kriminalvård. Vi är 5 personer i arbetsgruppen.

Vad innebär tjänsten?

Hos oss arbetar du med stödsamtal och stödgrupper. Arbetet ska utgå från barnets/ungdomens perspektiv och för deras bästa ska alla bidra till att verksamheten genomsyras av gott bemötande, kompetens, helhetssyn, utveckling, säkerhet, samverkan och delaktighet. Hos oss ges möjligheten att genomföra kortare och längre samtalskontakter. Barnkonventionen ligger som grund i vår verksamhet samt Frälsningsarméns kristna värderingar som innebär att vi arbetar utifrån allas lika värde och behov.

  • Planera, genomföra och utvärdera individuella samtal och stödgruppsverksamhet med barn, ungdomar, familjer och vuxna.
  • Samverka med olika aktörer utanför organisationen.
  • Genomföra föreläsningar och marknadsföring.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är socionom eller som har utbildning/erfarenhet som bedöms vara likvärdig.  Du har goda kunskaper gällande barn och ungas psykiska hälsa och tidigare erfarenhet av samtal med barn och unga i olika åldrar. Särskilt meriterande är att du arbetat med stöd till barn och unga som mist en förälder samt arbetat med barn som anhöriga till personer med fysisk och psykisk ohälsa. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av att ge föräldrastöd.

För att trivas i arbetet bör du ha en god förmåga att arbeta självständigt och själv strukturera och planera ditt arbete. Du har ett stort intresse av arbete med barn, unga och deras familjer. Du är lugn och trygg som person, har lätt att skapa förtroende, har en god förmåga att lyssna och kommunicera och är också bra på att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation.

Du bemöter människor med respekt och värnar om deras integritet. Du har god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i team med engagerade kollegor. Vi ser gärna att du har vana av att möta människor med olika neuropsykiatriska diagnoser. Önskvärt är att du delar Frälsningsarméns värderingar.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad vi erbjuder dig

  • En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
  • Friskvårdsbidrag
  • Vidareutbildning
  • Företagshälsovård
  • Handledning 1 gg/månaden

Tjänsten avser en visstidsanställning på 80% under perioden 1 mars 2022 till och med 28 februari 2023 med möjlighet till förlängning. För tjänsten tillämpar vi löpande urval och intervjuer!

Välkommen med din ansökan till: pia.ericson@fralsningsarmen.se

Vill du ha mer information kontakta Pia Ericson, verksamhetsansvarig, 036-17 32 50 eller Ann-Charlotte Jernberg, verksamhetschef, 036-17 32 79.

Du kan även besöka vår hemsida eller våra sociala medier.

Inför anställning kommer arbetsgivaren att begära att du visar ett utdrag ur polisens belastningsregister och misstankeregister.

Vi undanbeder oss all kontakt med annonsförsäljare och rekryteringsföretag.

Publicerat: 2021-12-14Skriv ut