Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Samtalsledare till projektet Framtidsplan i Akalla

Frälsningsarméns kvinnocenter i Akalla söker en samtalsledare för att framtidsrusta asylsökande kvinnor och män i projektet Framtidsplan. Vi söker dig som har relevant utbildning som till exempel socionom, socialpedagog och samtalsutbildning som exempelvis MI. Tjänsten är en visstidsanställning i ett projekt med start så snart vi anställer t.om 31 dec 2022 med ev. förlängning.

Om oss

Frälsningsarméns kvinnocenter i Akalla erbjuder aktiviteter och gemenskap för utrikesfödda kvinnor på dagtid samt svenska-undervisning för både män och kvinnor under kvällstid. Genom vår kursverksamhet i samhällsorienterande svenska-kunskap (Kunskapstrappan) och i gemenskapen på centret med andra asylsökande skapar vi goda förutsättningar för deltagarna att landa väl i vårt samhälle.

Om projektet

Projektet ”Framtidsplan” är ett TIA-projekt (Tidiga Insatser för Asylsökande) som drivs på uppdrag av Länsstyrelsen i Stockholm. Uppdraget handlar om att driva deltagarna till att aktivt ta fram en eller flera framtidsplaner och rusta dem inför framtiden. I enskilda samtal lyssnar vi in deltagarna i sin nuvarande situation och är ett samtalsstöd i att förbereda sig på både möjligheten att stanna i Sverige och alternativet att vid ett avslag återvända till hemlandet eller annat land.

Konkret har vi 6-8 individuella träffar där vi gör en situationsanalys och sätter upp relevanta mål för insatsen. Vi informerar kring asylprocessen/avslag/återvändande/uppehållstillstånd och försöker motivera dem till att ta fram en plan för de olika senariorna. Vi ordnar med en individuell insats som ska ge användbara kunskaper/erfarenheter inför framtiden, tex en kurs, volontärsuppdrag, språkträning, kontakt med en jobbcoach, samtalskontakt, juridisk hjälp.

I målgruppen möter vi människor som lever i social utsatthet och befinner sig i en mycket stressande process; asylprocessen. Fler av de människor vi möter lider av olika stressymptom, trauma, depression och PTSD. Vi vill förbättra deras situation genom att lyssna, se dem och hjälpa dem att sortera något i deras många gånger kaosfyllda tillvaro. Vi informerar och hjälper dem att navigera i det svenska samhället utifrån sina behov. Arbetet sker i nära samarbete med projektansvarig för projektet Framtidsplan.

Arbetsuppgifter

I din tjänst ingår det att:

  • Med en lyssnande attityd motivera deltagarna att hantera sin situation konstruktivt och ta vara på tiden trots att framtiden är oviss.
  • Tillsammans med deltagarna skapa individuella planer som innehåller steg att ta för att påverka sin framtid.
  • Söka upp nya deltagare och motivera dem till att delta i projektet.
  • Bidra med kreativ hjälp för varje deltagare och innovativt söka efter kurser och volontärtjänster.
  • Dokumentera och utvärdera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning som till exempel socionom, socialpedagog och samtalsutbildning som exempelvis MI.

Du har erfarenhet av individuella svåra samtal.

Vi önskar att du har kunskaper om asylprocessen och erfarenhet av att möta människor i en mångkulturell miljö. Du har goda kunskaper om svenska samhället.

Vi tror att du vill lyssna in, locka fram, förstärka det salutogena och motivera framåt.
Du är drivande och har stor empatisk förmåga.

Meriterande

Vi ser också att det är en fördel att du kan förhandla med olika aktörer för att hitta den bästa lösningen för varje deltagare.

Vår erfarenhet är att det underlättar att du är kvinna, då många kvinnor bara vill eller kan samtala med en kvinna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du står för Frälsningsarméns människosyn och värderingar.

Anställning och ansökan 

Tjänsten är en visstidsanställning i ett projekt med start så snart vi anställer t.om 31 dec 2022 med ev. förlängning.

Tjänsten är på 70%

Lön enligt överenskommelse.

Vi tar emot ansökningar löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kontakta projektledare Charlotte Edwinsdotter: 073–920 64 71 eller bitr. verksamhetschef Elin Eriksson; 073-920 68 19

Ansökan skickas till charlotte.edwinsdotter@fralsningsarmen.se senast 31 maj 2022.

Publicerat: 2022-05-09Skriv ut