Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Projektledare för ny webbplats

Vi söker nu en nyckelspelare med ansvar för att tillsammans med projektgrupp ta fram en ny webbsida för Frälsningsarmén. Du ska ha minst tre års erfarenhet av projektledning inom webbutveckling samt erfarenhet av att leda projekt inom komplexa organisationer med många intressenter. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Foto: unsplash.com

Frälsningsarmén i Sverige finns i cirka 80 städer/kommuner med ca 190 verksamheter. Det är församlingsverksamhet med gudstjänster och gruppaktiviteter för alla åldrar.

Kåren/församlingen driver dessutom olika former av öppet socialt arbete i ett 40-tal av dessa verksamheter. Kårens sociala arbete riktar sig till olika målgrupper utifrån det lokala behovet. Det kan vara insatser för barn, ungdomar, arbetslösa, kvinnogrupper, äldre och ensamma och vi tar även emot ekonomiskt hjälpsökande.

Dessutom finns ett 20-tal sociala institutioner varav de flesta med heldygnsomsorg för missbrukare, men även för föräldrar och barn samt ungdomar i riskzon.

Vi söker nu en nyckelspelare med ansvar för att tillsammans med projektgrupp ta fram en ny webbsida för Frälsningsarmén utifrån de målgrupper som vi vill skall ha en god nytta av dito och de intressenter internt som kommer att använda den som ett redskap att marknadsföra/informera om oss.

Uppdrag: förstudie, bygge och implementering

Att tillsammans med projektgruppen genomföra en dokumenterad förstudie som kommer att bli ett underlag till det externa företag som kommer att bygga den nya webbplatsen. Förstudien behöver ta hänsyn till målgrupper, intressenter och hur sökmotorer ser på struktur. Vilken plattform och andra verktyg som skall användas på teknisk grund är en viktig del av förstudien. Förstudien behöver också ta hänsyn till den totalbudget vi har för projektet.

Att under bygget följa processen på nära håll och vara vår kontakt mot det externa företaget som bygger webbplatsen enligt vad som kommit fram i förstudien. Genomföra tester under projektets gång tillsammans med utsedda testpersoner. Vid implementering av webbplatsen skall ett utbildningsprogram genomföras och tas fram.

Du rapporterar i det dagliga arbetet till ordföranden i styrgrupp för webbprojektet och är även föredragande i styrgruppen för webbprojektet.

Vi söker dig som: 

 • Har minst tre års erfarenhet av projektledning inom webbutveckling.
 • Har erfarenhet av att leda projekt inom komplexa organisationer med många intressenter.
 • Kan prata med utvecklare och förstå leveransen ur ett tekniskt perspektiv.
 • Kan förmedla status och frågeställningar till beställare och uppdragsgivare på ett professionellt vis.
 • Har tidigare erfarenhet av att leda agila team och har erfarenhet av metoder som används inom utvecklingsprojekt, exempelvis Scrum.
 • Har en god förmåga att kommunicera i tal såväl som skrift på svenska.

Som person:

 • Har du mycket god samarbetsförmåga och har god beslutsförmåga.
 • Är du utvecklings- och resultatinriktad.
 • Är du noggrann, analytisk och strukturerad samt har förmåga att snabbt sätta dig in i olika intressenters krav och behov.
 • Är du engagerad och brinner för att utvecklas inom ditt område.
 • Är du en lagspelare som både kan leda och ledas, övertyga och kompromissa.
 • Älskar du att kommunicera, både med beställare och kollegor.
 • Vi ser gärna att du sympatiserar med Frälsningsarméns värderingar.

Anställning: Allmän visstidsanställning 8 månader med möjlighet till förlängning.
Omfattning: kan diskuteras: 75-100%.
Månadslön: efter överenskommelse.
Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Välkommen att söka genom att mejla CV och personligt brev till jobbansokan@fralsningsarmen.se senast den 15 april.
Intervjuer görs löpande. Tveka inte att höra av dig!

Publicerat: 2021-03-29Skriv ut