Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Kursledare/samordnare till undervisning i svenska i Akalla

Du har god förmåga att vara kursledare för vuxna och kunna förmedla tydlig undervisning för asylsökande kvinnor som längtar efter kunskap om Sverige och svenska språket. En förutsättning för att få god kontakt med våra kursdeltagare med olika kulturell bakgrund är att du är kvinna. Tjänsten är en 100% allmän visstidsanställning med eventuell förlängning.

I 26 år har kvinnor i asylprocess kunnat delta i vår gemenskap och aktiviteter på Frälsningsarméns Kvinnocenter i Akalla. Genom kontakt med andra kvinnor och nätverk som byggs upp i en lugn och trygg miljö skapar vi rätt förutsättningar för våra kvinnor att landa väl i samhället efter att de beviljats asyl eller ett återvändande sker.  Vi tror att med kunskap följer självkänsla. Med självkänsla följer starka och trygga kvinnor.

Arbetsuppgifter

Kursledarens huvudsakliga uppgift är att undervisa. Uppdraget som kursledare handlar också om att stötta och hjälpa deltagarna framåt, utmana dem att våga prata, inspirera dem att vilja ta plats i samhället, vägleda och lyssna på dem. Nivån på undervisningen är inte reglerad som inom SFI, folkhögskola eller kommunal verksamhet. Undervisningen sker i flera nivåer och med kontinuerlig intagning. Vi arbetar med ett eget-producerat material ”Lär känna Sverige - och lär dig svenska” som består av 12 teman om Sverige. Se mer information om materialet på: https://www.fralsningsarmen.se/lar-kanna-sverige

Som samordnare ansvarar du för att undervisningen fungerar och övergripande planering. Du ska ha kontakt med kursledarna och hjälpa dem vid behov i undervisningen och med materialet. Du ska ansvara för att ta in och introducera nya volontärer. Anordna externa föreläsningar/studiebesök etc som passar in i de olika temana. Hålla kursledarträffar ca 1 gång/månad.

Kvalifikationer

Du har god förmåga att vara kursledare för vuxna och kunna förmedla tydlig undervisning för asylsökande kvinnor som längtar efter kunskap om Sverige och svenska språket.

Du har erfarenhet av att leda och undervisa i grupp och enskilt. Du har förmåga att se behov och hjälpa deltagarna att växa. En förutsättning för att få god kontakt med våra kursdeltagare med olika kulturell bakgrund är att du är kvinna.

Det är meriterande om du tidigare arbetat med undervisning och samordning. Vi önskar även att du kan tänka kreativt och visionärt. Du behöver inte vara utbildad lärare, men ha ett stort intresse för Sverige och det svenska språket.  Det är viktigt att du är intresserad av samhällsorientering och vill ta reda på hur saker och ting fungerar för att lära ut det vidare.

Du behöver vara trygg i dig själv, ha tydliga ramar mellan fritid och jobb och vara en positiv kollega. Vi söker dig som är solidarisk med Frälsningsarméns värderingar och vi ser gärna att du har en personlig kristen tro. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning och ansökan 

Tjänsten är en allmän visstidsanställning med start i augusti eller enligt överenskommelse och med varaktighet t.o.m. 2022-12-31 med ev. förlängning. Tjänsten är på 100% och arbetstiderna är måndag – fredag.

Vi tar emot ansökningar löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Vid frågor kontakta verksamhetsansvarig Jenny Alm; 073–920 93 68

Ansökan skickas till: jenny.alm@fralsningsarmen.se så snart som möjligt dock senast 15 juni.

Publicerat: 2022-04-25Skriv ut