Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Coach/behandlingsassistent till kvinnocenter i Akalla

Med framtidsrustande insatser vill vi stötta människor i asylprocess i deras tankar för framtiden, självbild, självförtroende och tillsammans komma fram till en framtidsplan. Målet är att erbjuda en plan som är hållbar att jobba med oavsett hur deras framtid ter sig, om de måste åka tillbaka till sina hemländer eller får stanna kvar i Sverige. Tjänsten är allmän visstid på 50 % till december 2021. Skicka gärna din ansökan redan idag.

Foto: Carina Tyskbo

Frälsningsarméns kvinnocenter i Akalla har funnits i 25 år och har som mål att utifrån vår kristna tro möta människor i kris och vara en del av deras upprättelse och hjälpa dem framåt. Med kunskap följer självkänsla. Med självkänsla följer starka och trygga kvinnor. Med kvinnlig kontakt och nätverk som byggs upp i en lugn och trygg miljö skapar vi rätt förutsättningar för våra kvinnor att landa väl i vårt samhälle efter att asyl beviljats eller ett återvändande sker.

Arbetsuppgifter

Syftet med detta projekt, som finansieras med stöd från Länsstyrelsen är att med framtidsrustande insatser stötta människor i asylprocess i deras tankar för framtiden, självbild, självförtroende och tillsammans komma fram till en framtidsplan. Målet är att erbjuda en plan som är hållbar att jobba med oavsett hur deras framtid ter sig, om de måste åka tillbaka till sina hemländer eller får stanna kvar i Sverige. Som coach arbetar du i team i pågående projekt med att strukturera samtal med de kvinnor/män som vill jobba med sig själv och växa som människor. Din uppgift blir att utmana och inspirera, lyssna och vägleda.

Vi söker dig som

  • Har ett hjärta för asylsökande och vill stötta och hjälpa dem framåt i sina liv
  • Har kunskaper om arbetslivet.
  • Har kunskaper om geografiska förhållanden. Vad är hållbart att jobba med i Sverige och även i hemlandet de kommer från.
  • Är nyfiken och har förmåga att ta reda på saker.
  • Har kunskaper i att coacha och vägleda och på ett tydligt sätt kan hjälpa personerna framåt.
  • Är modig, initiativtagande och glad.
  • Har förmåga att möta personer som söker en nystart och skapa den bästa kursen för varje individ.

Vi ser också att det är en fördel att ha erfarenhet av olika kulturer och att vara kvinna. Erfarenhet av att förhandla med andra aktörer är en merit. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och vi vill att du står för Frälsningsarméns människosyn & värderingar.

Anställning och ansökan

Tjänsten är allmän visstid på 50 % till december 2021. Vi siktar på urvalsprocess i augusti och tillsättning så snart som möjligt efter det. Skicka gärna din ansökan redan idag.

Ansökan skickas till jenny.alm@fralsningsarmen.se

Frågor besvaras av verksamhetschef Jenny Alm på 073–920 93 68.

Publicerat: 2021-07-01Skriv ut