Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Ågesta folkhögskola söker matematiklärare

Ågesta folkhögskola utanför Stockholm söker matematiklärare i matematik grund, matematik 1b och matematik 2b till skolans allmänna linje. Tillträde 13 augusti - ansök nu!

Om skolan

Ågesta folkhögskola har ca 200 studerande varav 70 på distans. Skolan har egen restaurang och ett internat med 38 rum. Vi ligger naturskönt belägen vid sjön Magelungen utanför Farsta, Stockholm. Ågesta folkhögskola har ett mycket högt söktryck till skolans utbildningar och mycket låg personalomsättning. Skolans huvudman är Frälsningsarmén som är ett internationellt evangeliskt kristet trossamfund och finns i 130 länder med ett omfattande socialt arbete.

Värdegrund

Skolans verksamhet vilar på en kristen helhetssyn på människan som betonar alla människors lika värde. Vårt bemötande bygger på professionalitet, respekt och omtanke. Vi tror att alla kan växa och utmanas i ett livslångt lärande och vi vill ge kursdeltagaren
erfarenheter av att lyckas, att kunna bidra till gemenskapen och att kunna påverka sin livssituation.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att undervisa i matematik på skolans allmänna linje. Ågesta folkhögskolas allmänna linje har fyra inriktningar: Allmän, Musik, Kreativt skapande och Svenska som andraspråk. Vi har inriktningen att mattegrupper inte överstiger 12 deltagare. Vi prioriterar att matematiken bedrivs i små grupper för att läraren ska ha förutsättningar att skapa god utbildningskvalité.

Deltagarna på allmän linje har individuella och flexibla studieplaner som resulterar i unika scheman. Individuell anpassning av studieplaner ger goda förutsättningar att lyckas med läraruppdraget men kräver även flexibilitet, förmåga att skapa goda relationer samt att kunna anpassa metoder och innehåll i undervisningen efter de enskilda deltagarnas förutsättningar och behov. Vi tillämpar folkhögskolepedagogik där läraren har stor frihet i att organisera lärandet, vi har inga prov utan fokuserar på lärandeprocessen och tillämpar folkhögskolans system för studieomdöme.

Du kommer att ingå i allmänna linjens arbetslag där lärare och elevassistenter arbetar tillsammans för att hjälpa deltagarna att lyckas med sitt lärande. I tjänsten ingår mentorskap och du kommer att vara viktig för deltagarnas utveckling som studerande och som människor.

Anställningsformen är ferietjänst och du kommer att ha stor frihet och förtroende att påverka hur, var och när du arbetar bäst för att lyckas med ditt läraruppdrag.

Personliga egenskaper

Du är duktig på att förklara och att hjälpa människor med olika förutsättningar att hitta vägar till lärande. Du är kreativ, flexibel, lyhörd och välstrukturerad. Du tar ansvar för dig själv och för relationen till deltagare och kollegor. Du är bra på att samarbeta och att arbeta i en miljö där du ställs inför pedagogiska utmaningar och möjligheter. Du är intresserad av människor och av pedagogiskt utvecklingsarbete. Du är bekväm med att arbeta utifrån skolans kristna värdegrund, är positiv till att skolan är alkohol- och drogfri och ser möjligheter i att arbeta med Frälsningsarmén som arbetsgivare.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är utbildad lärare (gärna folkhögskolelärare) eller som har dokumenterad erfarenhet av att undervisa i matematik på grund- och gymnasienivå. Vi är också intresserade av dig som har en akademisk utbildning där matematik ingår och där du haft en roll i ett företag eller organisation som lärare/utbildare. Det är önskvärt att du har erfarenheter av att arbeta med personer som har funktionsnedsättningar, såsom läs- och skrivsvårigheter och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att använda skolans pedagogiska plattform Google workspace for education (tidigare G-suite for education). Om du är intresserad av pedagogiskt utvecklingsarbete eller har andra ämneskombinationer, så är detta positivt.

Anställningsform

  • Ferietjänst
  • Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
  • Omfattning: 80-100% Beroende på önskemål och förutsättningar
  • Tillträde: 2021-08-13

Upplysning om tjänsten

Arbetsbeskrivning för lärare Ågesta folkhögskola

Vegard Tögersen, 073-920 64 02 vegard.togersen@agesta.nu

Fackliga företrädare

Pernilla Springfeldt (kursföreståndare allmän linje), Lärarförbundet folkhögskollärarna
pernilla.springfeldt@agesta.nu
Tibor Hajnal, LR tibor.hajnal@agesta.nu

Ansök om tjänsten

Vi tillämpar löpande urval vid rekrytering. Ansökan görs senast 2021-05-09 genom att fylla i följande formulär
https://docs.google.com/forms/d/1FOrRz8NFfM8TPrl4nRI5gwDo8cPGrnpLGOhduYCVBxs/edit

Hemsida www.agesta.nu

Publicerat: 2021-04-26Skriv ut