Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Gudstjänst 10/12

Första  Advent och en glädjens dag på Kåren i Örnsköldsvik. Kårens egen kör sjöng och spelade adventsånger
Därefter fick vi hälsa ännu en ny medlem välkommen in i vår församling och familj. Anita Allandotter predikade utifrån Markusevangeliet om när en kvinna som haft blödningar under många år och varit till många läkare under dessa år men blev inte frisk. På den tiden ansåg man att en kvinna som hade blödningar var oren och det blev på så sätt dubbelt lidande för den här kvinnan. Kvinnan hörde talas om Jesus och att han var i området vid Gerasa. Mycket folk var samlade så hon trängde sig fram bland folket för att kunna röra vid Jesu mantel. Kvinnan kom fram och när hon rörde vid manteln så kände Jesus att kraft utgick ifrån honom så han frågade lärjungarna - Vem rörde vid min mantel? Lärjungarna sa att det var omöjligt att veta då där var så många människor. Kvinnan hörde detta och blev förskräck men hon erkände för Jesus att det var hon som rört hans mantel och han sa då till henne – Min dotter, din tro har gjort dig frisk. Gå i frid du är helad från ditt lidande. 
Kvinnans tro hade botat henne och så kan det också vara för oss, Guds ord säger att vi har samma mandat att be för människor som Jesus hade. 
Vi kan få se och uppleva stora saker om vi har blicken fäst på Jesus och lämnar mycket av vårt eget. Mötet avslutades med Adventsfika och trevlig gemenskap vid kaffeborden
Publicerat: 2017-12-11Skriv ut