Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Gudstjänst 22 oktober

Söndag 22 oktober.
Karin Andersson talade om Israel, Guds välsignade land och det land som Herren en dag drogs upp ifrån och även det land som har en dag ska komma tillbaka till. Han ska snart sätta sina fötter på Oljeberget. Bibeln talar om för oss att vi ska be och välsigna Israel och vi är alla inympade i Guds land och på så sätt är också Israel vårt land. 
Karin berättade om sin resa till Jerusalem där hon var med under Lövhyddohögtiden (Sukkot) som är en judisk högtid och infaller årligen sent i september eller tidigt i oktober. Man bygger då hyddor bestående av löv där man äter och sover och är tillsammans, dessa hyddor har palmblad som tak och det är så att man ska kunna se himlen 
Sukkot firas till åminnelse av uttåget ur Egypten. Israels barn byggde sig lövhyddor i öknen, enkla skjul, och genom att återskapa dessa små kojor en gång om året påminner man sig inte bara om uttåget, utan också om hur beroende man är av Guds omsorg. 
Eftersom alla måltider under helgdagen ska ätas i hyddor, bygger också många caféer och restauranger ”hyddor”, ofta på den plats där uteserveringen normalt ligger. Dessutom finns det stora hyddor på många arbetsplatser, vid synagogor, på offentliga platser, med mera.
Den sista dagen under höstens festligheter kallas Torahns glädjehelg och då firas det rejält i Israel. 
Under denna högtid så har man en Jerusalem-marsch där människor från många olika länder deltar 
Mötet avslutades med kyrklunch och trevliga samtal och gemenskap
Ihlona Sjödin
Publicerat: 2017-10-22Skriv ut