Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Från SJ till FA

1 artikel från tidningen Världen i dag publicerad fredag den 9 aug 2013

Ett profetiskt tilltal fick Christer Eklöf att lämna ett bra jobb på SJ för att tjäna Gud på heltid.
De senaste åren har han fått se armékåren i Örnsköldsvik gå från stagnation till tillväxt.

Han var arbetsledare på SJ när han 1989 hamnade i en möteskampanj med evangelist Roger Larsson. I ett profetiskt tilltal framförde han Guds kallelse till Christer Eklöf om att tjäna Gud på heltid. Kallelsen kom sedan att ligga vilande i tio år.
- Då kom en signal från himlen och då var det bara att gå, säger Eklöf som sa upp sig från SJ för att gå Frälsningsarméns (FA) officersutbildning. Han tjänstgjorde på några olika orter innan han 2010 tog över FA-kåren här i Ö-vik. Entusiastiskt berättar han om kårens resa, från att ha varit på randen till nedläggning till ett skeende av tillväxt och utveckling. 
Nyckeln är bön, men också det nya måldokument där vision och trosmålsättningar satts på pränt.
- Vi vill sätta Örnsköldsvik på kartan ordentligt genom att vara en levande församling, en församling som vill något för Gud, deklarerar Eklöf.

Han är lågmäld, men inte alls tyngd av grå jantelag. 67 år gammal har han hamnat i ett Andens momentum här i Ö-vik. Tanken har varit att gå i pension nästa sommar, men Eklöf tvekar. 
- Det blir nog svårt, tror han. Vi har ett så spännande skeende med så mycket positiva saker som händer, säger kårledaren som även pekar på det goda samarbetsklimatet bland stadens pastorer. 
Ett uttryck för den kristna enheten är norrversionen av New Wines sommarkonferens den 8-11 augusti. Här står FA och fem andra församlingar som lokala värdar. Ett annat exempel är ”Böneberget” – kyrkornas gemensamma bönearbete. Navet i detta arbete är den bönesamling som äger rum varannan lördag klockan 10-12 och som hålls här i FA. 
- Ett 30-tal personer brukar vara med och vi ber för stan och för kyrkorna. Detta sätter tydliga spår i atmosfären, intygar Eklöf som nu talar om att öka bönedosen ytterligare. 
- Detta en överlevnadsfråga för svensk kristenhet, det måste bli ett större rop i landet, framhåller han.

På hans skrivbord står en liten oljeflaska. Den används flitigt här i FA-kåren, försäkrar kårledaren och ger ett färskt exempel. 
- Nyligen bad vi för en man som opererat båda ögonen, hade dubbelseende och jobbade som tandläkare. Dagen efter var han helad. 
Christer Eklöf är inspirerad över den ”nådatid” man nu får uppleva här i Ö-vik. Och han darrar inte på manschetten när jag upprepar frågan om vad som är orsaken. 
- Bönen!

Jonas Adolfsson
jonas.adolfsson@varldenidag.se

Publicerat: 2014-04-10Skriv utKommentera (
)