Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Musikkåren

Vår musikkår består av musikanter med spelglädje. De flesta söndagarna spelar vi i gudstjänsterna och ett par gånger på året genomför vi olika temabaserade konserter. Ledare för musikkåren är Bo Jennesjö. Är du intresserad av att spela med oss? Kontakta kåren på 0510-20505

Festivalorkestern från musikkårens 120-års festival.

Du hittar oss också på Facebook

Musikkåren i Lidköping har funnits i obruten följd sedan 1895 och är ett renodlat brassband - d.v.s. enbart bleckblåsinstrument. Dess huvudsakliga uppgift är att vara en del i Frälsningsarméns totala arbete, men även att vara "orgel" i församlingen. Denna "orgel" är lätt flyttbar och flexibel och användes därför i många olika sammanhang, t ex friluftsgudstjänster, kyrkokonserter, marscher, på resor m.m. och under sommarhalvåret ser du oss ibland på Nya stadens torg på lördagsförmiddagarna.

Frälsningsarmén har genom sin satsning på musik utvecklat och utbildat många duktiga musiker och kompositörer runt om i världen. Denna musik finns tilgänglig för Frälsningsarméns musikkårer i alla länder och omfattar olika sorters musik - från enklare arrangemang på sångmelodier till klassiska verk.

Vår musikkår består idag av musikanter i åldrarna 25-80 år. Ledare för musikkåren är Bo Jennesjö. Om du själv är brassmusikant och vill pröva på att vara med i vår musikkår så kontakta oss på kåren.

Välkommen att lyssna på oss, vår musik och vårt budskap. 

Skriv ut