Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Uppsökande verksamhet

Bild 1. En man som blev väldigt glad av att få kaffe och macka från oss; Bild 2-5. Uppsökande verksamhet; Bild 6. Uppsökande teamet delar ut mackor till hemlösa.

Den uppsökande verksamheten har en stor roll i vårt sociala arbete. Många människor har kanske inte möjlighet att komma till vårt center för att få hjälp eller inte känner till oss. Därför är det viktigt att vi letar upp utsatta människor och möter dem där de är.

Att vi kan vara mobila och ta oss dit vår målgrupp är, är en stor välsignelse för dessa människor som får mackor, fikabröd, kaffe och te samt uppmuntran och råd.

Vi på EU-center känner oss väldigt välsignade som har fått denna möjlighet att hjälpa människor. Detta ger oss stor tillfredsställelse och glädje. Bibeln uppmanar oss att hjälpa våra medmänniskor och med Guds hjälp vill vi göra det.

Vi tycker att uppsökande verksamheten är ett viktigt steg i att bilda stödjande relationer med de utsatta och ge dem en ljusare tillvaro. Detta gör vi för att öppna ögon för nya möjligheter att ta första stegen från gatulivet. 

“ Jag älskar att gå ute på gatan och möta utsatta människor. Många har inte möjligheten att besöka oss på centret och därför tycker jag att det är viktigt att vi går till dem. Människorna är väldigt glada över att Frälsningsarmén är ute och hjälper dem. ”
Victorita, öppenvårdsassistent

Publicerat: 2018-06-07Skriv ut