Genom att surfa vidare samtycker du till att Frälsningsarmén lagrar kakor på din dator. Läs mer om cookies här

Jag accepterar cookies

Om EU-centret

Frälsningsarméns EU-center startades år 2014. Det är ett socialt center med dagverksamhet som riktar sig till målgruppen utsatta EU-migranter, tredjelandsmedborgare och asylsökande kvinnor och män (18 år eller äldre) som uppehåller sig i Stockholmsområdet. Vi finns på Kungsholmen i Stockholm.

I vårt arbete på centret möter vi utsatta personer som behöver stöd och hjälp som samhället har begränsade möjligheter att möta. Vår huvudsakliga uppgift är att brygga de gap där samhället inte räcker till samt att ge de utsatta en röst. Centret arbetar med basbehovsstöd (mat, möjlighet till dusch och tvätt) samt rådgivning (i form av bl.a. jobbcoachning, utbildningsinsatser kopplade till samhälle och hälsa samt information om myndigheter samt skyldigheter och rättigheter) och därtill har centret ett specifikt och väl upparbetat stödprogram för människor i situationer av exploatering och/eller människohandel.

Personalen på centret är duktiga på språk och tillsammans talas följande språk: svenska, rumänska, arabiska, polska, spanska, italienska, franska och turkiska.

Skriv ut